Bütçe
100.000 TL
Üstelik rasterizasyon yani saf kas gücü olarak 9070XT ufakta olsa RTX 5070 Ti'dan daha performanslı. Bazı kullanıcılar geçmişteki sorunlar sebebi ile AMD'ye karşı fazlasıyla önyargılı ve pimpirikli. RX6000 ve 7000 serisindeki tüm problemlerden arındırıldı 9000 serisi kartlar, ön yargıları kırmak lazım artık.

CUDA'dan yararlanmayacaksanız temelde aynı performansı alacağın karta 10-15k fazladan vermek parayı havaya saçmaktan farksız. İşlemciyi upgrade edersin o paraya.

Ayrıca objektif olmakta fayda var. RTX 5000 ailesi RX9000'den daha sorunlu, RTX5000'de ilk partilerde rop ünitelerinin eksik olduğu ortaya çıktı bu durum başlı başına bir fiyaskoydu adeta ve sürücüler de ciddi sıkıntılar barındırıyordu ve halen devam ediyor driver sorunları peki bunlar neden konuşulmuyor?

Yıl olmuş 2026, Unreal Engine 5 piyasayı domine etmiş, oyunlar path tracing ile geliştiriliyor, sen hala 9070 XT rasterda RTX 5070 Ti'ı geçiyor diyorsun. :D 2K veya 4K çözünürlükte o kadar parayı verdiğim bir kartta Ray Tracing açmayacaksam, yeni nesil aydınlatmaları kapalı oynayacaksam o karta neden o parayı vereyim? Biz o kartları 2015 model oyunları yüksek FPS'te oynamak için almıyoruz.

O 10-15k fark sadece CUDA için mi veriliyor? En basitinden DLSS'in görüntü kalitesindeki üstünlüğü, frame Generation'ın pürüzsüzlüğü, reflex teknolojisinin gecikme avantajı + ray reconstruction vsvs. Ve en önemlisi kafa rahatlığı tak çalıştır konforu. Ayrıca o 10-15K'yı havaya saçmıyoruz ki kartı ikinci elde satarken ölü fiyata değil, değerinde satarak o parayı zaten geri alıyoruz. Mesela iPhone'u satarken android kadar değer kaybediyor mu?

RTX 5000 serisinin ilk üretim partilerinde yaşanan o rop eksikliği donanımsal bir fiyasko bunu kimse inkar etmiyor. NVIDIA'nın yaşadığı olay bir üretim parti hatasıdıydı. Hatalı üretim tespit edilir, firma kartı garantiden değiştirir veya RMA ile yenisini verir, konu kapanır.

AMD'nin düşük ışın izleme performansı, hantal sürücü mimarisi veya yüksek güç ısı dengesizliği ise bir hata değil, mimarinin gerçeğidir. :D NVIDIA'nın üretim bandındaki geçici bir sorunu düzelir ama AMD'nin mimari yetersizliği o kart çöp olana kadar seninle kalır.

Son olarak geçmişteki sorunlar yüzünden AMD'ye önyargılısınız cümleni düzeltelim. :D bizimkisi önyargı değil yıllarca kendi paramızla AMD için ücretsiz beta testerlık yapmış olmamızın getirdiği acı bir tecrübedir :D

Yıl olmuş 2026, Unreal Engine 5 piyasayı domine etmiş, oyunlar path tracing ile geliştiriliyor, sen hala 9070 XT rasterda RTX 5070 Ti'ı geçiyor diyorsun. :D 2K veya 4K çözünürlükte o kadar parayı verdiğim bir kartta Ray Tracing açmayacaksam, yeni nesil aydınlatmaları kapalı oynayacaksam o karta neden o parayı vereyim? Biz o kartları 2015 model oyunları yüksek FPS'te oynamak için almıyoruz.

O 10-15k fark sadece CUDA için mi veriliyor? En basitinden DLSS'in görüntü kalitesindeki üstünlüğü, frame Generation'ın pürüzsüzlüğü, reflex teknolojisinin gecikme avantajı + ray reconstruction vsvs. Ve en önemlisi kafa rahatlığı tak çalıştır konforu. Ayrıca o 10-15K'yı havaya saçmıyoruz ki kartı ikinci elde satarken ölü fiyata değil, değerinde satarak o parayı zaten geri alıyoruz. Mesela iPhone'u satarken android kadar değer kaybediyor mu?

RTX 5000 serisinin ilk üretim partilerinde yaşanan o rop eksikliği donanımsal bir fiyasko bunu kimse inkar etmiyor. NVIDIA'nın yaşadığı olay bir üretim parti hatasıdıydı. Hatalı üretim tespit edilir, firma kartı garantiden değiştirir veya RMA ile yenisini verir, konu kapanır.

AMD'nin düşük ışın izleme performansı, hantal sürücü mimarisi veya yüksek güç ısı dengesizliği ise bir hata değil, mimarinin gerçeğidir. :D NVIDIA'nın üretim bandındaki geçici bir sorunu düzelir ama AMD'nin mimari yetersizliği o kart çöp olana kadar seninle kalır.

Son olarak geçmişteki sorunlar yüzünden AMD'ye önyargılısınız cümleni düzeltelim. :D bizimkisi önyargı değil yıllarca kendi paramızla AMD için ücretsiz beta testerlık yapmış olmamızın getirdiği acı bir tecrübedir :D
Path tracing konusunda üstünlüğü var Nvidia'nın Resident Evil Requiem, Pragmata gibi oyunlarda bariz farkını belli ediyor PT, bu konuda Nvidia'nın avantajı var ama Ray reconstruction dediğimiz teknolojiyi AMD tarafında Ray Regeneration isimlendirmesiyle RDNA 4 mimarili kartlar da destekliyor Rx9000'de eski tip denoiser yöntemi kullanılmıyor artık. İkincisi FSR 4 gayet güzel iş yapıyor ve Redstone güncellemesi sonrası ML tabanlı Frame Generation tekniği kullanılıyor ve gayet akıcı stabil çalışıyor birkaç oyunda denediğim kadarı ile.

Ben burada Nvidia'nın üstünlüğünü tartışmıyorum Nvidia zaten pazar payının %95'ine hakim ama Rx9000 serisi de ''oyun odaklı'' bir kullanım senaryosunda fiyat avantajı ile bal gibi de RTX5000 serisine karşın güzel bir alternatif oluşturuyor, 5080-5090 istisnai elbette.

Path tracing konusunda üstünlüğü var NVIDIA'nın Resident Evil requiem, pragmata gibi oyunlarda bariz farkını belli ediyor pt, bu konuda NVIDIA'nın avantajı var ama ray reconstruction dediğimiz teknolojiyi AMD tarafında ray regeneration isimlendirmesiyle RDNA 4 mimarili kartlar da destekliyor RX9000'de eski tip denoiser yöntemi kullanılmıyor artık. İkincisi FSR 4 gayet güzel iş yapıyor ve redstone güncellemesi sonrası ML tabanlı frame generation tekniği kullanılıyor ve gayet akıcı stabil çalışıyor birkaç oyunda denediğim kadarı ile.

Ben burada NVIDIA'nın üstünlüğünü tartışmıyorum NVIDIA zaten pazar payının %95'ine hakim ama RX9000 serisi de "oyun odaklı" bir kullanım senaryosunda fiyat avantajı ile bal gibi de RTX5000 serisine karşın güzel bir alternatif oluşturuyor, 5080-5090 istisnai elbette.

Resident Evil requiem ve pragmata gibi oyunlar zaten geleceğin standartları, demek ki o saf kas gücü devrinin kapandığı konusunda hemfikiriz. AMD'nin redstone güncellemesiyle FSR 4'te makine öğrenimine geçmesi gözümde bir başarı değil yıllardır savundukları yazılımsal FSR vizyonunun çöktüğünün ve NVIDIA'nın baştan beri haklı olduğunun itirafı. NVIDIA, DLSS'i yıllardır donanım seviyesinde işliyor ve şu an 4. nesil AI donanımlarını kullanıyor. Sen ise AMD'nin 1. nesil ML denemelerini övmüş oluyorsun. Donanım dünyasında 1. nesil teknolojiler her zaman kuluçka evresindedir AMD şu an NVIDIA'nın yıllar önce geçtiği yollardan yürüyor. NVIDIA Reflex, oyun motoruna donanım seviyesinde entegre. AMD'nin ML tabanlı sahte kareleri üretirken yaptığı o mouse gecikmesi, rekabetçi bir oyuncu için çamurda nişan almak gibi olabilir. Hissiyatı düzeltemedikten sonra FPS sayacında yazan rakamın hiçbir önemi kalmaz. Görüntünün sadece izlerken akıcı olması, o oyunun oynanabilir olduğu anlamına gelmez. NVIDIA'nın ray reconstruction teknolojisi, büyük veri merkezlerinde yıllarca eğitilmiş bir Yapay zeka modelidir. AMD'nin ray regeneration isimlendirmesiyle RDNA 4'e koyduğu sistem ise yine rakipten görüp panikle yetiştirilmiş, AI eğitimi rakipten çok daha zayıf bir muadildir. Aradaki o kalite farkı isim benzerliğiyle kapanmıyor maalesef. NVIDIA'nın pazarın %95'ini domine etmesi bir tesadüf veya körüne fanatizm değil. Elbette RX 9000 serisi bütçesi kısıtlı olanlar için fiyat performans ürünü olarak bir alternatif olabilir. Ama sırf ucuz diye alıp, ben de aynı deneyimi yaşıyorum demekte yalan olur ekosistemden feragat ediyorsun.

Resident Evil requiem ve pragmata gibi oyunlar zaten geleceğin standartları, demek ki o saf kas gücü devrinin kapandığı konusunda hemfikiriz. AMD'nin redstone güncellemesiyle FSR 4'te makine öğrenimine geçmesi gözümde bir başarı değil yıllardır savundukları yazılımsal FSR vizyonunun çöktüğünün ve NVIDIA'nın baştan beri haklı olduğunun itirafı. NVIDIA, DLSS'i yıllardır donanım seviyesinde işliyor ve şu an 4. nesil AI donanımlarını kullanıyor. Sen ise AMD'nin 1. nesil ML denemelerini övmüş oluyorsun. Donanım dünyasında 1. nesil teknolojiler her zaman kuluçka evresindedir AMD şu an NVIDIA'nın yıllar önce geçtiği yollardan yürüyor. NVIDIA Reflex, oyun motoruna donanım seviyesinde entegre. AMD'nin ML tabanlı sahte kareleri üretirken yaptığı o mouse gecikmesi, rekabetçi bir oyuncu için çamurda nişan almak gibi olabilir. Hissiyatı düzeltemedikten sonra FPS sayacında yazan rakamın hiçbir önemi kalmaz. Görüntünün sadece izlerken akıcı olması, o oyunun oynanabilir olduğu anlamına gelmez. NVIDIA'nın ray reconstruction teknolojisi, büyük veri merkezlerinde yıllarca eğitilmiş bir Yapay zeka modelidir. AMD'nin ray regeneration isimlendirmesiyle RDNA 4'e koyduğu sistem ise yine rakipten görüp panikle yetiştirilmiş, AI eğitimi rakipten çok daha zayıf bir muadildir. Aradaki o kalite farkı isim benzerliğiyle kapanmıyor maalesef. NVIDIA'nın pazarın %95'ini domine etmesi bir tesadüf veya körüne fanatizm değil. Elbette RX 9000 serisi bütçesi kısıtlı olanlar için fiyat performans ürünü olarak bir alternatif olabilir. Ama sırf ucuz diye alıp, ben de aynı deneyimi yaşıyorum demekte yalan olur ekosistemden feragat ediyorsun.
Evet Nvidia teknolojik açıdan öncü, atılımcı bir firma AMD ise ancak Nvidia'nın gerisinden gelip taklit ediyor. RTX 6000 serisi ve özellikle DLSS 5'e karşılık ne gibi bir cevap verecekler verebilecekler mi merak ediyorum.

Ben 1060, 2060 ve RTX 4060 Ti kullanıcısı olarak uzun yıllar sonra 9070XT ile kırmızı takıma geçiş yaptım. Şahsen teknik açıdan en gözde ve popüler kartı tercih etmek her zaman en mantıklı seçim değil. Asıl önemli olan bütçe performans dengesi ve kullanım amacına uygunluk olmuştur benim için. Bugün 9070XT kullanıyorum yarın kafama yatar 6070'e geçerim tüketiciyiz nihayetinde.

Üstelik rasterizasyon yani saf kas gücü olarak 9070XT ufakta olsa RTX 5070 Ti'dan daha performanslı. Bazı kullanıcılar geçmişteki sorunlar sebebi ile AMD'ye karşı fazlasıyla önyargılı ve pimpirikli. RX6000 ve 7000 serisindeki tüm problemlerden arındırıldı 9000 serisi kartlar, ön yargıları kırmak lazım artık.

Saf güç farkını herhangi bir oyunda anlamak için aralarında en az %20 fark olması gerekiyor, birisi 30 diğeri 35 alıyorsa ben buna saf güç demem kusura bakma rakamları örnek verdim, iki kart kafa kafaya gidiyor ortalama alındığı zaman. Biz RTX 5070 Ti ile 5080 arasındaki farka bile değmiyor diyoruz çoğu kişiye bu sebepten RTX 5070 Ti önerdim çünkü OC yaparak neredeyse yakalıyorsun 5080'i FPS olarak, teknik olarak yakalayamazsın tabii anladın dediğimi. Ben AMD sorunlarına hiç girmedim gerek yok insanlara sadece DLSS oyun desteğini söylemeniz yeterli, piyasayı domine eden bir oyun teknolojisi varken hala oyun için AMD alınır denmesi bana garip geliyor, bugün RDR2 girdim DLSS 4.5 ile cam gibi 4K oynadım RTX 5070 Ti kartımla bu deneyimi bana FSR2.0 desteği olan oyunda 9070XT asla veremez, çünkü FSR2 maaleseff FSR4 yapılamıyor. Bu sadece 1 tane örnekti bu kadar para verip optiscaler ile uğraşmam.

Saf güç farkını herhangi bir oyunda anlamak için aralarında en az %20 fark olması gerekiyor, birisi 30 diğeri 35 alıyorsa ben buna saf güç demem kusura bakma rakamları örnek verdim, iki kart kafa kafaya gidiyor ortalama alındığı zaman. Biz RTX 5070 Ti ile 5080 arasındaki farka bile değmiyor diyoruz çoğu kişiye bu sebepten RTX 5070 Ti önerdim çünkü OC yaparak neredeyse yakalıyorsun 5080'i FPS olarak, teknik olarak yakalayamazsın tabii anladın dediğimi. Ben AMD sorunlarına hiç girmedim gerek yok insanlara sadece DLSS oyun desteğini söylemeniz yeterli, piyasayı domine eden bir oyun teknolojisi varken hala oyun için AMD alınır denmesi bana garip geliyor, bugün RDR2 girdim DLSS 4.5 ile cam gibi 4K oynadım RTX 5070 Ti kartımla bu deneyimi bana FSR2.0 desteği olan oyunda 9070XT asla veremez, çünkü FSR2 maaleseff FSR4 yapılamıyor. Bu sadece 1 tane örnekti bu kadar para verip optiscaler ile uğraşmam.
Optiscaler Cilent programı yayınlandı artık tek tuşla otomatik olarak FSR 4'e yükseltiyor oyunları, eskisi gibi uğraşmak gerekmiyor. Ayrıca FSR 2 destekli oyunlar da FSR 4 ile swap edilebiliyor. Yani RDR 2'yi FSR 4 ile oynamak mümkün.

Buradaki tek sıkıntı RX 9070 XT ile Ray Tracing açabiliyor olman, önceki serilere göre RT işleme performansında ciddi artış var 9000 serisinde. Öyle ki 3060 Ti kullanırken bulaşmaya tenezzül etmediğim Ray Tracing ayarını 9070 XT ile gördüğüm her oyunda açıyorum. Sözde birisi Ray Tracing kartı olarak tanıtılmıştı ancak...

Buradaki tek sıkıntı RX 9070 XT ile Ray Tracing açabiliyor olman, önceki serilere göre RT işleme performansında ciddi artış var 9000 serisinde. Öyle ki RTX 3060 Ti kullanırken bulaşmaya tenezzül etmediğim Ray Tracing ayarını 9070 XT ile gördüğüm her oyunda açıyorum. Sözde birisi Ray Tracing kartı olarak tanıtılmıştı ancak...
Hocam, 2026 model, güncel RDNA 4 mimarili bir RX 9070 XT ile 2020-2021 yılında çıkmış orta segment bir RTX 3060 Ti'yi kıyaslayıp AMD RT'de çağ atladı demek, mantıklı olmaz.

RTX 3060 Ti piyasaya çıktığında Path Tracing diye bir şey ortada yoktu. O kart, kendi döneminin oyunlarında Control, Metro Exodus vb. RT görevini fazlasıyla yaptı. Sen 6 yıl önceki, 2 nesil geride kalmış bir teknolojiyi, bugünün güncel amiral kartıyla kıyaslıyorsun. Gerçek bir kıyaslama istiyorsan 9070 XT'nin RT performansını, kendi rakibi olan 5070 veya RTX 5070 Ti ile karşılaştırmak mantıklı olur

AMD kartlarda ağır RT veya PT yüküne girdiğinde, FPS'i için mecburen o bahsettiğin FSR 4'ün sahte karelerine abanmak zorunda kalıyorsun. Donanımsal Reflex desteğin olmadığı için, fare tepkimesi o kadar iyi olmayabiliyor.

AMD, 9000 serisiyle RT konusunda ancak NVIDIA'nın 3000-4000 serisi arası bir olgunluğa o da gecikme handikabıyla ulaşa
bildi.

Hocam, 2026 model, güncel RDNA 4 mimarili bir RX 9070 XT ile 2020-2021 yılında çıkmış orta segment bir RTX 3060 Ti'yi kıyaslayıp AMD RT'de çağ atladı demek, mantıklı olmaz.

RTX 3060 Ti piyasaya çıktığında Path Tracing diye bir şey ortada yoktu. O kart, kendi döneminin oyunlarında Control, Metro Exodus vb. RT görevini fazlasıyla yaptı. Sen 6 yıl önceki, 2 nesil geride kalmış bir teknolojiyi, bugünün güncel amiral kartıyla kıyaslıyorsun. Gerçek bir kıyaslama istiyorsan 9070 XT'nin RT performansını, kendi rakibi olan 5070 veya RTX 5070 Ti ile karşılaştırmak mantıklı olur

AMD kartlarda ağır RT veya PT yüküne girdiğinde, FPS'i için mecburen o bahsettiğin FSR 4'ün sahte karelerine abanmak zorunda kalıyorsun. Donanımsal Reflex desteğin olmadığı için, fare tepkimesi o kadar iyi olmayabiliyor.

AMD, 9000 serisiyle RT konusunda ancak NVIDIA'nın 3000-4000 serisi arası bir olgunluğa o da gecikme handikabıyla ulaşa
bildi.
2020 yılında çıkmış bir kart, 2020 yılında çıkmış bir oyunda Ray Tracing açamıyorsa, ancak 2026'da çıkmış bir kart, 2026'da çıkmış her oyunda Ray Tracing açabiliyorsa evet bu karşılaşma mantıklı olabilir. Özellikle biri RT reklamını yaparak tanıtıldıysa. 3060 Ti ile oynarken Alan Wake 2'de açmadık RT'yi sonuçta, kendi yıllarında çıkmış kendi dengi olan oyunlarda açtık RT'yi. 3060 Ti ile 2026 oyunu denemişim gibi konuşmaya gerek yok.

Sahte kare konusuna gelirsek aynı durum bizzat Nvidia için de geçerli, native ayarlarda Ray Tracing açmak Nvidia kartlar için bile zor. Öyle ki RTX 5090 4K Native ayarlarda Alan Wake 2'de 30FPS çıkaramıyor RT açıkken. 4090 için de durum aynıydı, native 4K'da Black Myth Wukong'da 40FPS'in altına düşüyordu kart. DLSS, FG vs. hepsi Nvidia'nın bu ayıplarını örtmek için geliştirdiği teknolojiler zaten. Sen Ray Tracing aç ve oyna diye geliştirildiler hani. Nvidia kullanınca gereksinim, AMD kullanınca ayak bağı olmuyor bu teknolojiler.

9070 XT'yi kendi rakibi olan 5070 Ti ile kıyasladığında da ortada 30FPS gibi bir fark olmuyor zaten, 5070 Ti hala 10~15FPS daha üstün RT işlemesinde, buna kimsenin karşı çıktığı yoktu zaten. Ancak "9070 XT alıp RT açamayacağım" tamamen yanlış. Gayet rahat RT açık oyun oynanıyor 9070 XT ile. 5070 Ti'dan 15FPS daha düşük alıyorsun o ayrı.

2020 yılında çıkmış bir kart, 2020 yılında çıkmış bir oyunda Ray Tracing açamıyorsa, ancak 2026'da çıkmış bir kart, 2026'da çıkmış her oyunda Ray Tracing açabiliyorsa evet bu karşılaşma mantıklı olabilir. Özellikle biri RT reklamını yaparak tanıtıldıysa. RTX 3060 Ti ile oynarken Alan Wake 2'de açmadık RT'yi sonuçta, kendi yıllarında çıkmış kendi dengi olan oyunlarda açtık RT'yi. RTX 3060 Ti ile 2026 oyunu denemişim gibi konuşmaya gerek yok.

Sahte kare konusuna gelirsek aynı durum bizzat Nvidia için de geçerli, native ayarlarda Ray Tracing açmak Nvidia kartlar için bile zor. Öyle ki RTX 5090 4K Native ayarlarda Alan Wake 2'de 30FPS çıkaramıyor RT açıkken. 4090 için de durum aynıydı, native 4K'da Black Myth Wukong'da 40FPS'in altına düşüyordu kart. DLSS, FG vs. hepsi Nvidia'nın bu ayıplarını örtmek için geliştirdiği teknolojiler zaten. Sen Ray Tracing aç ve oyna diye geliştirildiler hani. Nvidia kullanınca gereksinim, AMD kullanınca ayak bağı olmuyor bu teknolojiler.

9070 XT'yi kendi rakibi olan RTX 5070 Ti ile kıyasladığında da ortada 30FPS gibi bir fark olmuyor zaten, RTX 5070 Ti hala 10~15FPS daha üstün RT işlemesinde, buna kimsenin karşı çıktığı yoktu zaten. Ancak "9070 XT alıp RT açamayacağım" tamamen yanlış. Gayet rahat RT açık oyun oynanıyor 9070 XT ile. RTX 5070 Ti'dan 15FPS daha düşük alıyorsun o ayrı.
RTX 3060 Ti kendi döneminde RT açamıyordu demek tamamen çarpıtma olur. O kart Control, Metro Exodus Enhanced Edition ve Cyberpunk 2077 gibi dönemin RT vitrini olan oyunları DLSS ile 1080p 1440p'de gayet akıcı ve cam gibi oynattı. Milyonlarca oyuncuyu Işın İzleme ile tanıştırdı. Sen bugün o karta haksızlık ederek AMD'nin 6 yıl sonra o seviyeye gelmesini meşrulaştırmaya çalışıyorsun. :D

Bu sence komik bir argümaN değil mi? RTX 5090 Alan Wake 2'de Native 4K'da 30 FPS veremiyor, DLSS bu ayıbı örtmek için var. :D

Hocam, Alan Wake 2 veya Wukong dediğin oyunlar standart RT değil, Path Tracing kullanır. Path Tracing, Hollywood filmlerinde render çiftliklerinin 1 kareyi çizmek için saatlerce uğraştığı ışığın milyonlarca kez sektiği fiziksel bir simülasyondur. Bunu 4K çözünürlükte, saniyede 60 kere milisaniyeler içinde Native olarak işleyebilecek bir silikon dünyada icat edilmedi, fizik kurallarına aykırı. :)

DLSS ve Frame Generation bir ayıp örtücü değil donanımın fiziksel sınırlarını aşmak için Tensor Çekirdeklerini kullanan mühendislik harikasıdır. Kas gücüyle duvarı yıkamayınca, yapay zekayla o duvardan kapı açmaktır bir nevi. NVIDIA bunu icat ettiği için oyun dünyası çağ atladı. AMD ise o ayıpladığın teknolojiyi FSR adıyla yıllarca kopyalamaya çalışıp geriden geldi.

İkisi de sahte kare kullanıyor, ne fark eder? diyerek işin içinden çıkamayız. Ekrana kare çizmek işin sadece yarısıdır o kareleri çizerken gecikmeyi sıfırlamaktır. NVIDIA, Frame Generation'ı açtığında Reflex teknolojisini donanım seviyesinde devreye sokar. Sistemin render queue siler.

AMD'nin ML tabanlı Frame Generation'ı ise Reflex seviyesinde derin bir donanımsal API'ye sahip olmadığı için o kareleri üretirken sistemde bir input lag yaratabilir. FPS 100 yazar ama farenin tepkimesi 40 FPS gibidir.

RTX 5070 Ti sadece 15 FPS fark atıyor, oynatıyor sonuçta diyerek küçümsersek o 15 FPS, hedef 60 FPS olduğunda %25-%30'luk büyük bir performans farkı demektir. %30 fark demek, oyun dünyasında donanım segmenti atlamak demek. o 15 FPS eksiği, yukarıda anlattığım o hantal frametime spikes birleşince ortaya akıcı olmayan bir deneyim olur.