Bütçe
32.000 TL

woxter672

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir GTX 1650 kullanıyorum ve artık ekran kartımı yükseltme zamanı geldi. Şu an aşağıdaki iki model arasında ciddi şekilde kararsız kaldım:

Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadığım için aklımda bazı soru işaretleri var. Özellikle sürücü kararlılığı, oyun uyumluluğu, yazılım desteği ve uzun vadeli kullanım açısından AMD tercih edersem pişman olur muyum diye merak ediyorum.

Ayrıca soğutma performansı, ses seviyesi, güç tüketimi ve fiyat/performans açısından da hangisinin daha mantıklı bir tercih olacağını öğrenmek istiyorum.

Siz olsanız GTX 1650'den geçiş yapacak biri için hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir GTX 1650 kullanıyorum ve artık ekran kartımı yükseltme zamanı geldi. Şu an aşağıdaki iki model arasında ciddi şekilde kararsız kaldım:

Daha önce hiç AMD ekran kartı kullanmadığım için aklımda bazı soru işaretleri var. Özellikle sürücü kararlılığı, oyun uyumluluğu, yazılım desteği ve uzun vadeli kullanım açısından AMD tercih edersem pişman olur muyum diye merak ediyorum.

Ayrıca soğutma performansı, ses seviyesi, güç tüketimi ve fiyat/performans açısından da hangisinin daha mantıklı bir tercih olacağını öğrenmek istiyorum.

Siz olsanız GTX 1650'den geçiş yapacak biri için hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Merhaba işlemciniz nedir öğrenebilir miyim?

Azda olsa bütçe çıkarsa bunu.
Çıkmaz ise bunu.
AMD istemiyorum NVIDIA istiyorum derseniz.

Açıkçası 32K bir bütcede çok ekran kartı var ve sanırım, en iyileri bunlar bence hiç 9060XT ve 5060 Ti ile uğraşmayın.

Son düzenleme:
29 bine 5060 Ti alınmaz. Çok pahalı. 5070 al 2K'da bile mis gibi kullanırsın. 33'e 9070XT bile var hatta, 5070 Ti rakibi. Gerekirse bir süre daha ertele ama almışken bunlardan birini al bari. Uzun vadede rahat edersin. Tabii çözünürlük, işlemci ve PSU da önemli. Tam sistemini yazman lazım.

RTX 5060 Ti kesinlikle mevcut fiyatını hak eden bir kart değil. 3-4 bin lira daha koyup %50-60 daha yüksek oyun performansı sunan RX 9070 XT çok daha mantıklı bir tercih olacaktır. 5060 Ti 15-20 bin TL bandını geçmemeliydi mevcut fiyatı ciddi anlamda şişirilmiş durumda.