Şu an işlemciyi aldım, ekran kartını 1-2 aya alacağım. Aktif olarak R9 380 kullanıyorum ama sonrasında RTX 5060'a geçeceğim. İleride darboğaz yaşar mıyım? Genelde CS2, Hogwarts Legacy, Bannerlord 2, FiveM, The Last of Us 1 ve 2 oynayacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?Superuser do 27
Becerikli
- Makaleler
- 4
Darboğaz konusu mümkün değil.Şu an işlemciyi aldım, ekran kartını 1-2 aya alacağım. Aktif olarak R9 380 kullanıyorum ama sonrasında RTX 5060'a geçeceğim. İleride darboğaz yaşar mıyım? Genelde CS2, Hogwarts Legacy, Bannerlord 2, FiveM, The Last of Us 1 ve 2 oynayacağım.
Şu an işlemciyi aldım, ekran kartını 1-2 aya alacağım. Aktif olarak R9 380 kullanıyorum ama sonrasında RTX 5060'a geçeceğim. İleride darboğaz yaşar mıyım? Genelde CS2, Hogwarts Legacy, Bannerlord 2, FiveM, The Last of Us 1 ve 2 oynayacağım.
Hayır, yaşamazsın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ olun hocam.
RTX 5070'e kadar yolu var. 2K çözünürlüğe geçme planın varsa işlemci yükü daha da azalıyor fakat güncel AAA oyunlarda 2K'de biraz düşük FPS alırsın.
RTX 5070'e kadar yolu var. 2K çözünürlüğe geçme planın varsa işlemci yükü daha da azalıyor fakat güncel AAA oyunlarda 2K'de biraz düşük FPS alırsın.
Şu anlık 2K'ye geçme gibi bir planım yok hocam belki ileride MSI MAG 244F'e geçebilirim.
GeniusAlper 1
Uzman
Hocam R5 5600 + RTX 5060 genel olarak darboğaz yapacak bir ikili değil. CS2, FiveM, Bannerlord gibi işlemciye daha çok yüklenen oyunlarda yüksek FPS tarafında ufak CPU limiti görebilirsiniz ama RTX 5060'yı ciddi şekilde tutacak bir durum olmaz. Hogwarts ve TLOU gibi oyunlarda da daha çok ekran kartı sınıra gelir. Kısacası RTX 5060'ı rahat alabilirsiniz.
Hocam R5 5600 + RTX 5060 genel olarak darboğaz yapacak bir ikili değil. CS2, FiveM, Bannerlord gibi işlemciye daha çok yüklenen oyunlarda yüksek FPS tarafında ufak CPU limiti görebilirsiniz ama RTX 5060'yı ciddi şekilde tutacak bir durum olmaz. Hogwarts ve TLOU gibi oyunlarda da daha çok ekran kartı sınıra gelir. Kısacası RTX 5060'ı rahat alabilirsiniz.
Hocam, zaten amacım yüksek grafiklerde oynamak değil; oyunu açsın yeter. Şu anki sistemim çoğu oyunu açmıyor bile, açsa bile en düşük ayarla 100 FPS görüyorum.
Telefonunu Çıkra 77
Üstün
- Makaleler
- 10
RTX 5060'ın price-perfoemance (peformance per Dolar diye geçer yabancılarda) dengesini kaydiracak kadar olmaz. Zaten amaç oyun açmak olduğu için darboğaz olsaydı da fark etmez. Donanım bazlı bir problem çıkarmaz.