RTX 5060M 8 GB VRAM Cyberpunk için yetersiz geliyor

Unlishimaide 28

Başarılı
Yer
Başkent
RTX 5060M Ray Tracing açık değilken şehirde gezerken bile nedense 7 GB (ultra ve rt kapalı)yakın veya bazen 7.1 GB VRAM yiyor. VRAM sınırı yüzünden RT orta veya RT Ultra açamıyorum. VRAM hep 7.8, bazen 8 GB ve üstü olup oyun 20-30 FPS çakılıyor. Ne yapacağım?

Bazı ayarları kıstım, sonuç aynı. 4X MFG kapatıp 2X Frame Generation açıyorum, VRAM gene yetmiyor. 1200p ekranda da DLSS dengeli ucu ucuna yetiyor, DLSS performans görüntü kötü oluyor. Öneriniz var mı?

1200p ekranla bunu yapması yüzünden acaba 1600p ekranlı bir cihazda DLSS performans daha mı etkili olurdu diye düşünmeye başladım. Görüntü en çok CP 2077 oyununda 1200p ekran olduğunu belli ediyor, bir de RDR 2 diğer oyunlarda sorun yaşamadım.

1200p olması, ultra olması, Mobil GPU olması, 8 GB VRAM'in düşük olması... E düşür birazcık yüksekte oyna ne var sanki?

1200p olması, ultra olması, Mobil GPU olması, 8 GB VRAM'in düşük olması... E düşür birazcık yüksekte oyna ne var sanki?
1200p zaten 1080p'nin hafif dikey olarak uzamış hali.
Mobil GPU'nun kas gücü olarak sorununu fazla görmedim bu oyunda. RDR 2'de 5060 laptop az kaçıyor ama full grafik o da.
8 GB VRAM harici anlayacağınız pek bir sorun yaşamıyorum. Dediğiniz şeyler duruma uymuyor.
Oyunu 600p oynayacak halim yok. Ultra grafiklerden hangilerini düşürmek gerek RT için?

RT istiyorsan düşecek o performans, yetmeyecek 8 GB. 8 GB gayet az. Ultrada değil High'da dene.
Grafik ayarlarını yüksek yapıp RT'yi öyle deneyeyim bir.
8 GB az evet ama ben 24 Haziran'da TUF F16 bu cihazı alırken 70 bin TL idi. 12 GB VRAM, 5070 Ti ve 5070 (12 GB Game Garaj X7T kasa) modeller 100-110 bin TL arası değişiyordu. Aradaki absürt 40-50 bin TL fiyat farkını vermek istemedim.
Ha şu an benim cihazın sıfırı 90K, 5070 Ti 110K, şu an 5070 Ti alırdım.
Ama durum genel olarak böyle. 20 bin TL aynı cihaz modelinde fark var.

5060 TI 8 gb ile masaüstünde 2k'da 4x MFG açık uçuyor. Ayar yapınca 250-300 fpsler görülüyor. Masaüstünde ben 8 gb'nin oyunu öldürdüğünü görmedim açıkçası. Vram tüketimi 7.5-7.8 de olabiliyordu. Evet vram yetmiyor ama takılmalara da sebep olmadı bu durum bende ve fps değerleri de gayet yüksekti. Demek istediğim vram tek sebep değildir. İlla ki grafik ayarı yapmak gerekiyor. Son ayarlarda zorlasak her kartı öldürürüz. Ki mobilde 60 serisi bir kartla grafik düşürmekten doğal bir şey yok diye düşünüyorum.

Mobile işlemci, normal yani.

Ayar düşürmekten başka çaren yok.

Dostum bu oyunda her RT ayarini acmak zorunda degilsin. Cok istiyorsan RT yansimalar acman yeterli olacaktir, geriye kalan ayarlar pastanin susu gibi.

Bu oyunu tamamen raster oynarken 8GB VRAM yeterli oluyor 1440p'de bile ancak RT acmaya basladigin anda 8GB framebuffer zorlanmaya baslar, PT haritasinda durum daha da vahim.

Bunun disinda performans olduren baska sacma ayarlar da var. Volumetric Clouds ve Volumetric Fog Quality ayarlarini Medium alin ornegin, SSR kalitesi de High'in ustune cikmamali.

MFG'nin de VRAM costu var, once kapaliyken gozlemlerinizi yapin, sonra aldiginiz degerlerin ustune MFG eklersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…