Salih7158

Başarılı
Merhaba,

1-2 haftadır sistem topluyorum ve bugün PSU'yu sipariş verdim. Şu an sadece ekran kartını almadım. Ekran kartı olarak 5070 ile 5060 Ti arasında kaldım. Galax 5070 şu an N11'de 27.699 TL. 5060 Ti 16 GB VRAM'li versiyonu ise GameGaraj'da 21.699 TL. Sizce aradaki fiyat farkına değer mi?

Sistemim:

Screenshot_20250416_172125_Samsung Notes.webp

NOT: Render için kullanacağım. (UE5 vs.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Render için kullanacağınızı düşünürsek, CUDA çekirdekleri ve VRAM kısmına odaklanmalıyız. CUDA çekirdekleri, ekran kartının paralel işlem gücünü temsil eder ve render süresini doğrudan etkiler. Ne kadar fazla CUDA çekirdeği varsa, sahneleri o kadar hızlı işler. VRAM ise sahnelerin belleğe sığmasını sağlar; yüksek çözünürlüklü dokular ve kompleks modeller için elbette önemlidir. Ancak sahne belleğe sığdığı sürece, asıl performansı belirleyen şey CUDA çekirdekleridir. Sonuç olarak, yeterli VRAM’e sahip olmak önemli olsa da, asıl farkı yaratan ve render hızını belirleyen ana etken CUDA çekirdeklerinin sayısıdır. Bu nedenle, performans odaklı bir sistem kurarken önceliği yüksek CUDA çekirdeğine sahip kartlara vermek daha doğru bir tercih olacaktır. Bu yüzden, güçlü CUDA performansı ve güncel mimarisiyle öne çıkan RTX 5070 gibi bir kart tercih etmek, render sürecinde sana ciddi avantaj sağlayacaktır.

1744816251416.webp

Markaya takılma her marka belli bir kalite standartı çatısı altında üretim yapmak zorunda eğer öyle olmasa bu markalar piyasada barınamazlardı. Bence ikisi de alınacak kartlar değil.

Peki Galax olan 5070 27.7k şu an. Palit markalı 3 fanlı olan 5070 ise 29.5k. Hangisi daha mantıklı? Galax markasında sorunlar var mış diye duydum.

Galax'ın alınmayacak kadar sorunlu bir modelini duymadım. Vasatın altına düşmeyen kalitede kartları var. Modelleri yazarsan karşılaştırırız.

Peki Galax olan 5070 27.7k şuan. Palit markalı 3 fanlı olan 5070 ise 29.5k. Hangisi daha mantıklı? Galax markasında sorunlar var mış diye duydum.
Galax Palit'ten daha iyi. Galax 4060Ti kullanıyorum yaklaşık 5 ay oldu bir problem yok gayet sessiz ve serin. Bileşenleri de ucuz değil. İyi markadır, sorun biraz şans işi. Diğer markalarda da çıkabilir, elektronik cihaz bunlar.

Markaya takılma her marka belli bir kalite standartı çatısı altında üretim yapmak zorunda eğer öyle olmasa bu markalar piyasada barınamazlardı. Bence ikisi de alınacak kartlar değil.
Hocam bende bilirim 9070xt çekmeyi ama render için alıyorum.

Galax Palit'ten daha iyi. Galax 4060Ti kullanıyorum yaklaşık 5 ay oldu bir problem yok gayet sessiz ve serin. Bileşenleri de ucuz değil. İyi markadır, sorun biraz şans işi. Diğer markalarda da çıkabilir, elektronik cihaz bunlar.
Galax'ın alınmayacak kadar sorunlu bir modelini duymadım. Vasatın altına düşmeyen kalitede kartları var. Modelleri yazarsan karşılaştırırız.
n11'den Galax GeForce RTX 5070 1-Click OC 12GB GDDR7 192 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (57NON7MDBROC) seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Hangisi alınır hocam? Palit 3 fanlı diye daha sıcak bakıyorum açıkçası.

Hocam bendebilirim 9070XT çekmeyi ama render için alıyorum.

N11'den Galax GeForce RTX 5070 1-Click OC 12 GB GDDR7 192 Bit DLSS 4 Ekran Kartı (57NON7MDBROC) seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Hangisi alınır hocam? Palit 3 fanlı diye daha sıcak bakıyorum açıkçası.

2 fanlı 3 fanlı çok takılma, zaten ona göre üretiyor adamlar. Ti olsa evet 2 fan yetersiz kalabilirdi. İnceleme videoları vardır, araştır.