Bütçe
32.000 TL

Emir.Sz

Çalışkan
Herkese iyi forumlar,

Yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum ve yaklaşık 30.000 TL bütçem var. Bu bütçeyle iki kart arasında kaldım ve siz tecrübeli arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

Öncelikle sistemimin özelliklerini yazayım:
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI TOWHAK X870 WiFi
  • RAM: 32 GB 6000 MHz CL30
  • Güç Kaynağı (PSU): NZXT 850 W Gold
Genellikle 1080p çözünürlükte oyun oynuyorum ve ağırlıklı olarak FPS oyunları (CS, Valorant, Rust, Apex vb.) oynuyorum. Hedefim yüksek FPS alabilmek.

https://www.sinerji.gen.tr/pny-geforce-rtx-5070-oc-12gb-gddr7-192bit-dlss-4-ekran-karti-p-55925

Hangisi daha mantıklı olur?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

5070 uzun vadeli daha iyi bir performans sunar düşüncesindeyim.
Donanımın da sonuçta güçlü bileşenlerden oluşuyor birbirlerini rahat desteklerler.

5060 Ti 16gb güzel bir kart fakat bütçe yetiyorken 5070 almanız daha iyi olur.

5060 Ti ile R6'da 2K DLSS quality 300-350 FPS alıyorum. Bunu yetersiz bulan bileğini sorgulasın, 5070'den az olan 30-40 FPS'yi değil.

Son düzenleme:
5070 uzun vadeli daha iyi bir performans sunar düşüncesindeyim.
Donanımın da sonuçta güçlü bileşenlerden oluşuyor birbirlerini rahat desteklerler.
Teşekkürler

5060 Ti 16gb güzel bir kart fakat bütçe yetiyorken 5070 almanız daha iyi olur.

5060 Ti ile R6'da 2K DLSS quality 300-350 FPS alıyorum. Bunu yetersiz bulan bileğini sorgulasın, 5070'den az olan 30-40 FPS'yi değil.
Teşekkürler

O bütçede 9070 XT tek geçmelisin. Yok eğer illa Nvidia istiyorum diyorsan 5070 ama kendisi 9070 XT ile kıyas almıyor hiçbir şekilde.
Teşekkürler

Peki linkteki PNY modeli ses ve sıcaklık konusunda iyi midir?
Bir süredir forumda aktif takılıyorum ve donanım parçaları öneren arkadaşların özellikle ekran kartı tarafında uygun fiyatlı olanı önerip geçtiğini görüyorum. Mesela iki fanlı, üç fanlı olanlarda bile ciddi bir sıcaklık farkı olmayabiliyor. @LH44 yine de hangi markayı seçmen gerektiği konusunda ekstra bilgi verir.

Bir süredir forumda aktif takılıyorum ve donanım parçaları öneren arkadaşların özellikle ekran kartı tarafında uygun fiyatlı olanı önerip geçtiğini görüyorum. Mesela iki fanlı, üç fanlı olanlarda bile ciddi bir sıcaklık farkı olmayabiliyor. @LH44 yine de hangi markayı seçmen gerektiği konusunda ekstra bilgi verir.

Anladım o zaman çok düşünmenin bir mantığı yok tekrardan teşekkür ediyorum ilgilendiğin için iyi akşamlar.

Ucuz olanı öneriyoruz, öneriyoruz da belirli şartlar altında.
Mesela gidipte Phoenix V1 veya S'i kolay kolay önermem. Nedeni; VC'a sahip değiller.
Anladım o zaman çok düşünmenin bir mantığı yok tekrardan teşekkür ediyorum ilgilendiğin için iyi akşamlar.
5070 için şu modeller hariç ne aldığınız çok önemli değil:
  • Ventus
  • Windforce/Eagle
  • Galax 1-Click OC 2X
  • Asus Dual
  • Shadow 2x

Kesinlikle alın diyebileceğim model ise şu: https://share.google/UiS4qbjVB4qCV5176

9070XT düşünürseniz:

Ayrıca Nitro+'ı takip edin. İndirimlerle 33.000TL'ye düşebiliyor.