Max Caulfield
Üstün
Ben de öyle yaptım. GTX 1660 Super kullanıyordum, RTX 4070'e geçtim.Birer seri boş geçip almak bu işin en makul tarafı olur. Zamanında 2000 sahibiydim. 3000'i pas geçip 4000'e atladım. Bir sonraki hamlem 6000 serisi için olur.
Ben de öyle yaptım. GTX 1660 Super kullanıyordum, RTX 4070'e geçtim.Birer seri boş geçip almak bu işin en makul tarafı olur. Zamanında 2000 sahibiydim. 3000'i pas geçip 4000'e atladım. Bir sonraki hamlem 6000 serisi için olur.
RX 7900XT alsam sence hocam 2K'da PUBG oynacağım.Hayır. Kesinlikle geçilmez. 5000 serisi rezalet kartlar. Bir tek 5090 alınabilir bu seride. O da fiyat malum. Frame Gen falan boş iş. Önce input lag olayını çözsünler. Yalandan refleks mefleks getirmişler. Hikaye. Frame Gen zaten 60FPS aşağısında aldığın zaman kullanamazsın. 60FPS alacaksın da, üstüne Frame Gen açacaksın 120FPS ancak o zaman olsun cart curt. Traşş
Ancak sıfırdan yeni bir sistem dizenler için 5000 serisi alınır. 4000 serisini kullananlar keyfine bakmaya devam etsin.
Doğru karar her oyunda grafikleri köklersiniz,hatta biraz daha imkanı zorlayıp 7900 XTX alın , AMD yeni serisinde 20-24'lük kart çıkarana veya siz yeni sistem alana kadar kart sorununuz olmaz.RX 7900XT alsam sence hocam 2K'da PUBG oynacağım.
2K ve 1080P çözünürlükte oynamayı düşünüyorum.
Saf güç olarak 20GB VRAM var 7900XT'De çok hoşuma gitti.
Hocam yazılım olarak 7900XT'de bir sorun yaşar mıyım ? Yıllardır AMD ekran kartı kullandım RX 570 + RX 6600 + RX 7600 filan fakat nvidia hevesim var diye nvidia ekran kartına geçiş yapmıştım şuan RTX 4070 super kullanıyorum yazılım olarak NVİDİA süper bu konuda AMD ekran kartı kullanırken her gün bi sorun olmuyodu fakat çok nadiren sorunlar yaşayabiliyordum bu sorunlar 7000 Serisi AMD kartlarında çözüldü mü ? 7900XTX değilde RX 7900XT alıp geçsem arkama yaslanıp rahatıma bakabilir miyim hikayeli oyunlarda ve işlemci tabanlı oyunlarda çözünürlüklerde ? 20GB VRAM mühteşem bir şey ya.Doğru karar her oyunda grafikleri köklersiniz,hatta biraz daha imkanı zorlayıp 7900 XTX alın , AMD yeni serisinde 20-24'lük kart çıkarana veya siz yeni sistem alana kadar kart sorununuz olmaz.
5x serisine geçilmek için herhangi bir sebep yok maalesef. Frame gen, DLSS 4 bunlar her yeni seride olduğu gibi göz boyama scam marketing. Hatta direkt olarak 16>34 olarak vram gap bırakmışlar kartlarda, 5070>4090 performance denilmiş ki bütün oyunculara kart satalım nasıl olsa kimse 24 kart almıyor pahalı olduğu içinTakdir ediyorum yıllardır güzel marketing ama yemezler.
Değerli arkadaşım, 6950XT kullandım 2 sene, yeni sistem topladım 4-5 ay falan olmuştur 7900 XTX kullanıyorum AMD Software'yi NVIDIA arayüzünden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Herhangi bir sorun vs yaşamadım ne uygulamada ne de oyunlarda. 6950XT ilk aldığım zaman mevcut sistemime takmıştım güç kaynağı yetersiz olmasından kaynaklı WattMan hatası alıyordum ara sıra onu da 850 PSU ile değiştirince oda gitmişti bir sorun olmayan sorun olarak onu yaşadım diyebilirim ki bu sorunuda AMD hatası olarak AMD kullanmayan NVIDIA fanboyları epey abartmışlardı bir dönem.Hocam yazılım olarak 7900XT'de bir sorun yaşar mıyım ? Yıllardır AMD ekran kartı kullandım RX 570 + RX 6600 + RX 7600 filan fakat nvidia hevesim var diye nvidia ekran kartına geçiş yapmıştım şuan RTX 4070 super kullanıyorum yazılım olarak NVİDİA süper bu konuda AMD ekran kartı kullanırken her gün bi sorun olmuyodu fakat çok nadiren sorunlar yaşayabiliyordum bu sorunlar 7000 Serisi AMD kartlarında çözüldü mü ? 7900XTX değilde RX 7900XT alıp geçsem arkama yaslanıp rahatıma bakabilir miyim hikayeli oyunlarda ve işlemci tabanlı oyunlarda çözünürlüklerde ? 20GB VRAM mühteşem bir şey ya.
Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD PCIe 5.0 Full Moduler ATX Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik PSU olarak bunu yeni satın aldım hocam güncel olarak kullanıyorum RTX 4070 Super için çok rahat yetiyor RX 7900XT ekran kartına veya 7900XTX ekran kartınıda çok rahat besler değil mi ?Değerli arkadaşım, 6950XT kullandım 2 sene, yeni sistem topladım 4-5 ay falan olmuştur 7900 XTX kullanıyorum AMD Software'yi NVIDIA arayüzünden daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Herhangi bir sorun vs yaşamadım ne uygulamada ne de oyunlarda. 6950XT ilk aldığım zaman mevcut sistemime takmıştım güç kaynağı yetersiz olmasından kaynaklı WattMan hatası alıyordum ara sıra onu da 850 PSU ile değiştirince oda gitmişti bir sorun olmayan sorun olarak onu yaşadım diyebilirim ki bu sorunuda AMD hatası olarak AMD kullanmayan NVIDIA fanboyları epey abartmışlardı bir dönem.
7900XT alıp keyfine bakabilirsin bütün oyunlarda grafikleri kökle geç düşünme bile.
7900XTX olarak Sapphire Nitro+ en iyi ürün diyorlar XT olarak hangisi bilemiyorum bir araştırmak gerek soğutma olarak konuşuyorum.
5X serisinden umutluydum ta ki VRAM ve scam 5070>4090 performance olayını görene kadar.
CPU AMD.
GPU AMD.
Devam.
@UnkownTecho Pulse değilde nitro+ alabilirsin. 33k fiyatı var mış onun üzerine 10k daha eklersen XTX modelini alırsın![]()
İşlemcim R7 7800X3DKasan 400mm GPU'ya kadar uygun diyor sığacaktır.
İşlemcini bilmemekle birlikte ben olsam 1000W takardım XT-XTX olsun.
%30-40 güç boşluğu bırakmakta fayda var.
Mevcut PSU ile dene bir sorun olmaz ise devam. Olacağınıda sanmıyorum ben biraz fazla garanticiyim bu konulardaİşlemcim R7 7800X3D
Googlede araştırdığım kadarıyla şöyle yazıyo; Sistem tam yükte 475W civarında bir güç tüketir, önerim 750W bir PSU olur,