Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
RTX 5070 aldım ama bir türlü karar veremedim. 2K çözünürlükte kullanacağım ve elimde iki işlemci seçeneği var: R5 7500F ve R5 9600X. Aralarındaki fiyat farkına değer mi, emin değilim. Bütçem biraz sıkışık ama uyumsuzluk olursa, R5 7500F yerine mecburen R5 9600X alacağım. Anakart olarak ASUS Prime B650M-K düşünüyorum. Anakart için maksimum 5.000 TL bütçem var, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci olarak 7500F al bence eğer 9700X almayacaksan aradaki fiyat farkını hakettiğini söyleyemem.
Anakart olarak mATX zorunluluğu yoksa bu attığımı al en azından ilerleyen dönemlerde işlemci güncellemelerinde kafan rahat olur.

anladım hocam ama bütçemi aşıyor bu arada matx alma zorunluluğum yok daha ucuz diye bakıyorum

RTX 5070 aldım ama bir türlü karar veremedim. 2K çözünürlükte kullanacağım ve elimde iki işlemci seçeneği var: R5 7500F ve R5 9600X. Aralarındaki fiyat farkına değer mi, emin değilim. Bütçem biraz sıkışık ama uyumsuzluk olursa, R5 7500F yerine mecburen R5 9600X alacağım. Anakart olarak ASUS Prime B650M-K düşünüyorum. Anakart için maksimum 5.000 TL bütçem var, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam anakart uzerinde bios flash ozelligi yok maalesef, 9000 serisi takarsaniz calismaz yuksek ihtimal.
Ancak cevrenizde bilgisayarci varsa belirli bir ucret karsiliginda size biosu guncelleyip verecektir anakarti o sekilde 9600x alabilirsiniz.

Hocam anakart uzerinde BIOS flash ozelligi yok maalesef, 9000 serisi takarsaniz calismaz yuksek ihtimal.
Ancak cevrenizde bilgisayarci varsa belirli bir ucret karsiliginda size BIOS'u guncelleyip verecektir anakarti o sekilde 9600X alabilirsiniz.

Hocam peki ne önerirsiniz?

7500F al bütçen problemliyse. Ileride yukseltirsin islemciyi zaten soketin omru uzun. 3K o farki verecegine daha azina anakarti biraz daha saglam tutman daha iyi olur.

Hocam bu hoşuma gitti bütçeyi biraz attırıp alabilirim ama bir sorum var hep ASUS kullandım BIOS falan iyi midir pek bilgim yok MSI'da.

Son düzenleyen: Moderatör: