RTX 5070 mi alınmalı yoksa RX 9070 XT mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kayraa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 285
  • Etiketler Etiketler
    5070 9070xt

Kayraa 32

Üstün
Merhabalar.

Genellikle oyun için arada sırada da render için bir sistem toplama amacım vardı. Forumdaki konulardan ve konularımdan tavsiyelerle kendime bir sistem şeması oluşturdum. Fakat ekran kartında karar veremedim. Yani RTX 5070, DLSS 5 gibi teknolojileriyle çok önde. Ama bir yandan geleceğe dönük 16 GB VRAM'e sahip RX 9070 XT de çok cazip. Grafikler benim için önemli; yani o teknolojiler bana çok tatlı geliyor şu anda. Bilemiyorum, karar vermekte zorlanıyorum. Biraz bütçeyi diğer parçalardan kısıp RTX 5070 Ti gibi bir düşüncem de var ama çok kararsızım. İşlemci için R7 7800X3D'de karar kıldım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
5070tiyin yerine bile 9070XT alınmalı.

Render yapacağım diyorsun, 5070 Ti için atıyorum 32 GB RAM alacaksan 16 al daha sonra bütçe ayarlayıp bir 16 daha alırsın. Parça kısma olarak bunu yapabilirsin, fakat kalitesiz parça alma.

Render yapacağım diyorsun, atıyorum 32 GB RAM alacaksan 16 al daha sonra bütçe ayarlayıp bir 16 daha alırsın. Parça kısma olarak bunu yapabilirsin fakat kalitesiz parça alma.
Şuan bütün parçalarım en kalitelilerinden. Toplamışken öyle topluyorum. Yaklaşık 130.000'e geldi indirimlerle beraber 115 civarına düşerse toplamayı düşünüyorum.

Tek aklımda kalan şey teknolojiler.

AMD yazılım işini her geçen gün iyileştiriyor.
12 GB VRAM günümüz 3A oyunlarında bile acaba dedirtirken birkaç yıl sonra çıkacak oyunlar için üzecektir.

Bende 5070 var 1 kere bile GPU kullanımına bakma ihtiyacı duymadım. 2k'da her oyunu ultra'da oynuyorum. DLSS ve kartın desteklediği diğer teknolojilerden dolayı VRAM kullanım olayını daha da iyi hale getiriyorlar.

Ben de ilk toplarken iki kart arasında kalmıştım 5070'i aldım. Super serisi çıkınca satıp 5070 super alacağım. Yıllarca AMD kullandım, yeni seri kartlarını bile denedim. Allah bir daha düşürmesin, isterse 64 GB VRAM versin.

Bu arada arkadaşlar sizce 130000 civarına 5070ti toplanabilir mi?

RTX 5070'i ikinci elde daha rahat satarsın. RX 9070 XT F/P bir kart, bütçemden maksimum FPS istiyorum diyenlere daha çok hitap ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…