Bütçe
35k

vressy

Uzman
Ekran kartı almayı planlıyorum AMD hem 16 GB VRAM'i olmasından hem de daha ucuz olmasından dolayı çok cazip geliyor. Tek problemim daha önce hiç AMD kullanmamış olmam. Driver konusunda ve oyunlarda frame gen DLSS muadillerinin ne durumda olduğunu bilmiyorum. Detaylarını biliyorsanız veya ikisini de deneyimleme şansı bulduysanız anlatıp yardımcı olabilir misiniz?

Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum AMD eskiden bu konularda kötüydü belki şu an kafa kafayadırlar. Frame gen ve DLSS varken AMD almak o kadar para vereceksem bildiğim şeyi mi alsam diye düşündürtüyor fakat bir yandan da üstte dediğim gibi AMD'nin 9070 kartı NVIDIA'nın 5070'inden hem kas gücü olarak üstün hem de VRAM olarak.

Rekabetçi mi oynuyorsun, hikayeli mi oynuyorsun, yoksa sadece render üzerine mi çalışacaksın?
Monitör nedir hz değeri nedir odağın ne bütün bunlar GPU seçmede önemli.

Bence 9070 çok spesifik bir indirimle bulunamadığı sürece mantıklı değil. Onun yerine RX 9070 XT tercih edilmeli.

Eğer yayın vb. şeyler yaparım diyorsanız biraz da olsa mantığı olabilir 5070’in. Ama eğer "Benim yayın vb. şeylerle pek alakam yok." derseniz kesinlikle 9070 XT derim.

9070 XT saf güçte 5070 Ti dengiyken, 5070 9070’i bile geçemiyor. Üzerine bir de VRAM’ı çok daha düşük.

Fakat bunlar tamamen saf güç karşılaştırmaları. DLSS ve MFG vs. FSR olursa işler değişebilir.

Rekabetçi mi oynuyorsun, hikayeli mi oynuyorsun, yoksa sadece render üzerine mi çalışacaksın?
Monitör nedir hz değeri nedir odağın ne bütün bunlar GPU seçmede önemli.
Hepsini yapıyorum. Render işleriyle yeni yeni tanıştım merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bir kısım doğrusu. Ama ağırlık olarak bakarsak hikayeli oyunlar oynuyorum

Hepsini yapıyorum. Render işleriyle yeni yeni tanıştım merak ettiğim ve öğrenmek istediğim bir kısım doğrusu. Ama ağırlık olarak bakarsak hikayeli oyunlar oynuyorum

Dostum o zaman direkt Nvidia al. Eğer 2K 180 Hz bandında bir monitörün de varsa tam ayarında olur. MFG, hikayeli oyunlar için mükemmel bir şey. 5070 gayet iyi 2K oynuyorsan 12 GB VRAM kesinlikle şimdilik yeter ama ben her şey ultra RT fullerim FG DLSS fullerim diyorsan birkaç sene sonra bazı oyunlar maxed out şartlarında 12 GB sınırına dayanabilir. O yüzden 3-4K daha zorlayıp 5070Ti alırsan 16 GB ile uzunca bir süre kafan rahat kullanırsın.

Bence 9070 çok spesifik bir indirimle bulunamadığı sürece mantıklı değil. Onun yerine RX 9070 XT tercih edilmeli.

Eğer yayın vb. şeyler yaparım diyorsanız biraz da olsa mantığı olabilir 5070’in. Ama eğer "Benim yayın vb. şeylerle pek alakam yok." derseniz kesinlikle 9070 XT derim.

9070 XT saf güçte 5070 Ti dengiyken, 5070 9070’i bile geçemiyor. Üzerine bir de VRAM’ı çok daha düşük.

Fakat bunlar tamamen saf güç karşılaştırmaları. DLSS ve MFG vs. FSR olursa işler değişebilir.
Açıkçası o konuda kararsız kaldım. Geçen günlerde amd etkinliği olmuştu FSR Redstone diye bir şey duyurmuşlardı. Kendi frame genlerini dlsslerinin vs gelişmiş haliydi. Arada bırakıcı bir durum.

Dostum o zaman direkt Nvidia al. Eğer 2K 180 Hz bandında bir monitörün de varsa tam ayarında olur. MFG, hikayeli oyunlar için mükemmel bir şey. 5070 gayet iyi 2K oynuyorsan 12 GB VRAM kesinlikle şimdilik yeter ama ben her şey ultra RT fullerim FG DLSS fullerim diyorsan birkaç sene sonra bazı oyunlar maxed out şartlarında 12 GB sınırına dayanabilir. O yüzden 3-4K daha zorlayıp 5070Ti alırsan 16 GB ile uzunca bir süre kafan rahat kullanırsın.
3-4k ya düzgün kart bulamadım daha doğrusu bildiğim bir marka bulamadım diyeyim. Sizin bir bilginiz var mı acaba gainward inno3d markaları vs hakkında onlar 40k bilindik markalar minimum 43ten başlıyor.

Monitörüm 2k 240 hz

Son düzenleme: