Ekran kartı orta seviye sayılır, o sistemdeki en mantıklı model bu vardı. Gigabyte modeli de vardı ama termal macun akıntı riskine giremezdik orada. Sistem boşta fanların çalışmaması lazım, yani 30 ve 50 derece arası normal. Yüke binince de 70-80 derece normal, bir de fanları bir tık sesli çalışır ona yapacak bir şey yok. 85 derece gibi değerleri görürsen haber verirsin, kasanın hava akışını gözden geçirmemiz lazım, gerekirse kasanın kendi fanlarını satıp, daha iyi model fanlar eklersin, ya da ekran kartının altına 2 tane fan eklersin, faydası olur, dereceyi indirmez ama sıcaklık değerini stabil tutar, duruma göre bakarız. Bir de BIOS güncelleyin, arka plandaki uygulamaları kısıtlayın @ChapoCups
NVIDIA ayarlarını falan tek tek gözden geçirin, ölçeklendirmeyi ekran kartına verin, Windows'ta kalmasın, o menüyü tek tek ayarlarsın.
Kartın 85 deceleri görecegini sanmıyorum en fazla 75 76 görür gibi evet ekran kartının altına fan yerleştiriliyor fakat önümüz zaten kış o yüzden eğer 75 derecelere kadar sorun olmuyorsa bu şekilde kullanmaya devam edeceğim attığınız görüntü NVIDIA denetim masasında mı?
Teşekkür ederim işten sonra bugün flash ile BIOS'u güncelleyeceğim dedigin her şeyi yapmaya çalışıyorum bugüne kadar verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim sana ekran kartı zamlarından önce sistem almak istiyordum senin sayende dengeli bir sisteme sahip oldum teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
Gainward 5070 GoW 2018 yarım saatlik oynanış sıcaklık değerleri bu şekilde. Bana kart biraz ısınıyor gibi geldi ama kullanan arkadaşlar var mı, normal mi değerler?
Rica ederim önemli değil, sistem tam zamanında alındı, % de 50 zam muhabbeti şimdiden piyasayı etkiledi, küçük küçük oynuyorlar fiyatları, indirimli fiyatları hep normal satış fiyatına liste fiyatlarına çekiyorlar. İşin içine girdikçe sistemi iyileştirirsin, arka plandaki gereksiz programları falan devre dışı bırakırsın, daha stabil hale gelir.
Olabilir, laptopların fanları biraz daha farklı çalışıyor, bakır yolu soğutma sistemi farklı, sonuçta bileşenler dar kalıp içerisinde çalışıyor, ekran kartı olayları zaten tamamen farklı.
Rica ederim önemli değil, sistem tam zamanında alındı, % de 50 zam muhabbeti şimdiden piyasayı etkiledi, küçük küçük oynuyorlar fiyatları, indirimli fiyatları hep normal satış fiyatına liste fiyatlarına çekiyorlar. İşin içine girdikçe sistemi iyileştirirsin, arka plandaki gereksiz programları falan devre dışı bırakırsın, daha stabil hale gelir.
Başlat menüsüne sağ tıklayın - ayarlar - sol menüde uygulamalar - uygulamalar menüsü içinde; başlangıç ayarı var, burada program listesi ve yanlarında açma kapama sekmeleri var, Armoury Crate, Copilot, OneDrive, Microsoft Store, Edge tarayıcı gibi, programların sekmenisini kapatabilirsin.