İşlemci (i5-14400F) ve ekran kartı (RTX 5070) ikilisiyle oyunda 100 FPS almama rağmen AC Black Flag Resynced anlık takılmalar ve donmalar yüzünden sanki 10 FPS alıyormuşum gibi hissettiriyor.
Denediğim Çözümler:
Hyper-Threading'i kapattım.
Resizable BAR ayarını hem açıp hem kapatarak denedim.
Eski NVIDIA sürücülerine geri döndüm.
Grafik ayarlarını düşük, orta, yüksek olarak değiştirdim; hatta ışın izlemeyi (Ray Tracing) bile kapattım ama durum aynı.
Kontrolcü modunu 'hibrit' yerine sadece DualSense'ya da sadece XBOX olarak ayarladım (İki kolla da ayrı ayrı denedim).
Monitörümde G-Sync'i açıp, oyun içi dikey senkronizasyonu (V-Sync) ve FPS sınırını kapattım.
Aynı şeyi oyun televizyonumda dikey senkronizasyon ve FPS sınırı açıkken de denedim (Hem NVIDIA uygulamasından hem de oyun içinden FPS'i sabitledim), hiçbir şey değişmedi.
RTSS (RivaTuner) üzerinden frametime (kare zamanlaması) ayarlarını yapmayı denedim.
Bu arada oyunu Ubisoft+ üzerinden oynuyorum ve ana oyun çıkmadan önce Assassin's Creed Shadows: Claws of Awaji DLC'sini 4K Ultra ayarlarda tek bir takılma bile olmadan bitirmiştim.
Youtube üzerindeki benchmark videolarında aynı ekran kartı ile sorunsuz çalıştığını gördüm o yüzden kafama takıldı bide oyunu da oynamak istiyorum çözüm bulabilirsem. Optimizasyon kötü olabilir ama doğrudur.
Youtube üzerindeki benchmark videolarında aynı ekran kartı ile sorunsuz çalıştığını gördüm o yüzden kafama takıldı bide oyunu da oynamak istiyorum çözüm bulabilirsem. Optimizasyon kötü olabilir ama doğrudur.
Öncelikle oyun yeni olduğu için yeni bir patch gelmesini bekleyebilir; Reddit ve diğer yabancı forumlarda/sitelerde yaşadığınızı yaşayan var mı bunu araştırmalısınız.
NVIDIA fotoğraf modunu NVIDIA APP'ten kapatın.
Frame Generation açık ise kapatın.
BIOS tamamen defaultta kalsın ve en güncel sürüme güncelleyin. XMP ya da işlemciye uyguladığınız UV,OC, voltaj değişiklikleri, RAM zamanlamaları dahil her şeyi default ayarlara alın.
RTSS'i denetim masasında tamamen kaldırın.
Bu tarz durumlarda öncelikle donanımlarda bir sorun olmadığı FurMark, MemTest5, RAM Test Pro, VT3, OCCT power test vs. gibi bütün testler ile her parça test edilmeli SSD dahil.
Sorunun donanımsal olmadığı tespite edildikten sonra diğer olası sorunlar düşünülmeli.
Adım adım, üzerine çizik atarak eleyerek sorun tespiti yapılmalı. PC gaming böyle bir şey. Tak çalıştır cihazlar değiller.