Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burak Birinci

Üstün
Makaleler
1
Yer
Dubai
Yeni aldığım sistemde anlık siyah ekran problemi yaşıyorum. 1 saniye sürüp düzeliyor. Normal kullanımda 1-2 kere oluyordu şimdi oyun oynarken de olmaya başladı. NVIDIA'nın Cleanup Tool'u ile sürücüyü silip tekrar kurmayı denedim ama değişen bir şey olmadı. DDU kullanamıyorum tuhaf bir sebepten ötürü güvenli modda şifre kısmında işletim sistemi takılıyor.

Ekran kartı: NVIDIA RTX 5070
Sürücü sürümü: 577.00
Bağlantı: DisplayPort 1.4
Monitör: TUF Gaming VG34VQL3A Curved Gaming Monitor
Yenileme hızı: 165 Hz

1753533802120.webp

1753533837494.webp

1753533859897.webp

Çözüm
BIOS'a girip dahili GPU'yu kapatın, sonra AMD cleanup uygulaması ile AMD sürücüsünü kaldırın bir de bu şekilde test edin.

BIOS arama kısmına Integrated Graphics yazıp o ayarı disable yapın, f10'a basıp kaydedip çıkın.
Bir daha olduğunda hemen olay günlüğüne girip son olayları ss alıp atar mısınız?

Az önce tekrar gerçekleşti ama olay günlüğünde gözüken bir şey göremedim.

1753876787334.webp

ChatGPT'ye göre problem monitör ile gelen standart DP 1.4 kabloda olabilirmiş. DP 2.1 kablosu sipariş verdim belki DP 1.4 165Hz'de sorun yaşatıyor olabilir.

Yeni aldığım sistemde anlık siyah ekran problemi yaşıyorum. 1 saniye sürüp düzeliyor. Normal kullanımda 1-2 kere oluyordu şimdi oyun oynarken de olmaya başladı. NVIDIA'nın Cleanup Tool'u ile sürücüyü silip tekrar kurmayı denedim ama değişen bir şey olmadı. DDU kullanamıyorum tuhaf bir sebepten ötürü güvenli modda şifre kısmında işletim sistemi takılıyor.

Ekran kartı: NVIDIA RTX 5070
Sürücü sürümü: 577.00
Bağlantı: DisplayPort 1.4
Monitör: TUF Gaming VG34VQL3A Curved Gaming Monitor
Yenileme hızı: 165 Hz

Eki Görüntüle 167146

Eki Görüntüle 167147

Eki Görüntüle 167148

Ekran kartını söküp tekrar montajlayın.

Ekran kartını söküp tekrar montajlayın.

Cevap için teşekkürler. Bugün ekran kartını çıkarıp tekrar takmayı denedim tam olarak kartı çıkartamadım bir şekilde anakartın detach butonu çalışmadı gibi bir şey oldu biraz sağa sola çektikten sonra zorlamak istemedim tekrar tamamen girdiğine emin olup monte ettim. Şu an için bir problem yok gibi birkaç gün test edip haber vereceğim.

ChatGPT'nin önerdiği DP 2.1 kablo çok salakça bir hareket oldu, monitör desteklemiyor sanırım sinyal bile almadı.

Problem monte işleminden sonra tekrar yaşandı. Güvenli modda yaşadığım problemi çözüp DDU ile sürücüyü tekrar kurdum 2-3 gündür siyah anlık görüntü kaybolması yaşamıyorum. Problem sürücü ayarlarında olmuş olabilir DDU ile çözüldü gibi duruyor.

Kart temassızlığında bu tarz görüntü
git gel durumu yaşanabiliyor, bir süre test edin.

@Burak Birinci

Az önce yine aynı problemi yaşadım normal Windows kullanımında 20 dk arayla iki kere oldu nerdeyse 2 gündür olmuyordu ilginç bir problem. Ekran kartını tam sökemediğim için bir etkisi olmamış olabilir mi?

@Recep Baltaş abi senin bu problem ile ilgili yardımcı olabilecek her hangi bir tecrüben var mı?

Son düzenleme:
Slot probleminde sık yaşanması lazım sorunun, işlemciniz neydi?

Sistem özellikleri şu şekilde:

CPU AMD Ryzen 7 9800X3D
GIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7/AM5/ATX
ASUS PRIME-RTX5070-O12G
Kingston FURY Beast EXPO/DDR5/32GB/6000MHz/CL30/2x16GB/RGB/Black
Kingston Fury RENEGADE/1TB/SSD/M.2 NVMe/5R
DEEPCOOL CASE CH560 DIGITAL E-ATX 4F RGB BLACK
DEEPCOOL AIO Liquid Cooler LE360 V2 A-RGB
DEEPCOOL PSU PN850M 80PLUS® GOLD, ATX3.1, PCIE 5.1