Yeni aldığım sistemde anlık siyah ekran problemi yaşıyorum. 1 saniye sürüp düzeliyor. Normal kullanımda 1-2 kere oluyordu şimdi oyun oynarken de olmaya başladı. NVIDIA'nın Cleanup Tool'u ile sürücüyü silip tekrar kurmayı denedim ama değişen bir şey olmadı. DDU kullanamıyorum tuhaf bir sebepten ötürü güvenli modda şifre kısmında işletim sistemi takılıyor.
Az önce tekrar gerçekleşti ama olay günlüğünde gözüken bir şey göremedim.
ChatGPT'ye göre problem monitör ile gelen standart DP 1.4 kabloda olabilirmiş. DP 2.1 kablosu sipariş verdim belki DP 1.4 165Hz'de sorun yaşatıyor olabilir.
Yeni aldığım sistemde anlık siyah ekran problemi yaşıyorum. 1 saniye sürüp düzeliyor. Normal kullanımda 1-2 kere oluyordu şimdi oyun oynarken de olmaya başladı. NVIDIA'nın Cleanup Tool'u ile sürücüyü silip tekrar kurmayı denedim ama değişen bir şey olmadı. DDU kullanamıyorum tuhaf bir sebepten ötürü güvenli modda şifre kısmında işletim sistemi takılıyor.
Cevap için teşekkürler. Bugün ekran kartını çıkarıp tekrar takmayı denedim tam olarak kartı çıkartamadım bir şekilde anakartın detach butonu çalışmadı gibi bir şey oldu biraz sağa sola çektikten sonra zorlamak istemedim tekrar tamamen girdiğine emin olup monte ettim. Şu an için bir problem yok gibi birkaç gün test edip haber vereceğim.
ChatGPT'nin önerdiği DP 2.1 kablo çok salakça bir hareket oldu, monitör desteklemiyor sanırım sinyal bile almadı.
Problem monte işleminden sonra tekrar yaşandı. Güvenli modda yaşadığım problemi çözüp DDU ile sürücüyü tekrar kurdum 2-3 gündür siyah anlık görüntü kaybolması yaşamıyorum. Problem sürücü ayarlarında olmuş olabilir DDU ile çözüldü gibi duruyor.
Az önce yine aynı problemi yaşadım normal Windows kullanımında 20 dk arayla iki kere oldu nerdeyse 2 gündür olmuyordu ilginç bir problem. Ekran kartını tam sökemediğim için bir etkisi olmamış olabilir mi?
@Recep Baltaş abi senin bu problem ile ilgili yardımcı olabilecek her hangi bir tecrüben var mı?