ReloadingData

Yetkin
Herkese merhaba. Yeni bir sistem toplayacaktım, sadece Gainward GeForce RTX 5070 Ti 16 GB Phantom siparişi verdim. Fakat işler ters gitti ve paranın diğer kalanını başka işlerim için kullanmam gerekiyor. 750W PSU var, sadece onu NZXT C1200 1200W 80+ ile değiştirebilirim. Diğer parçaları değiştiremem. Yani bir süre daha i5 11600K ve 32 GB 3600 MHz RAM ile kullanmam gerek. Oyunlarda çok sorun yaşar mıyım? NVIDIA DSR kullanarak darboğaz var ise biraz da olsa DSR ile bu sorunun önüne geçer miyim? Ayrıca FPS sorunu çok yaşar mıyım? Eski ekran kartım RTX 3060 12 GB MSI Ventus takılı şu an. Monitörüm ise 1920x1080 çözünürlükte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Yeni bir sistem toplayacaktım, sadece Gainward GeForce RTX 5070 Ti 16 GB Phantom siparişi verdim. Fakat işler ters gitti ve paranın diğer kalanını başka işlerim için kullanmam gerekiyor. 750W PSU var, sadece onu NZXT C1200 1200W 80+ ile değiştirebilirim. Diğer parçaları değiştiremem. Yani bir süre daha i5 11600K ve 32 GB 3600 MHz RAM ile kullanmam gerek. Oyunlarda çok sorun yaşar mıyım? NVIDIA DSR kullanarak darboğaz var ise biraz da olsa DSR ile bu sorunun önüne geçer miyim? Ayrıca FPS sorunu çok yaşar mıyım? Eski ekran kartım RTX 3060 12 GB MSI Ventus takılı şu an. Monitörüm ise 1920x1080 çözünürlükte.

Normal olarak bir darboğaz var. İşlemcinin çarpan kilidi açık. Eğer soğutucu da izin verirse iyi bir overclock + DSR ile darboğaz biraz da olsun azaltılabilir. Eğer ileride işlemciyi değiştirecekseniz anakart + RAM de değiştirmenizi öneririm çünkü LGA1200 iyice eskimeye başladı. Bir AM5 DDR5 sistem iyi olabilir. (darboğaz %15 %25 arası bir şey gibi)

Normal olarak bir darboğaz var. İşlemcinin çarpan kilidi açık. Eğer soğutucu da izin verirse iyi bir overclock + DSR ile darboğaz biraz da olsun azaltılabilir. Eğer ileride işlemciyi değiştirecekseniz anakart + RAM de değiştirmenizi öneririm çünkü LGA1200 iyice eskimeye başladı. Bir AM5 DDR5 sistem iyi olabilir.

Normalde 9950X3D toplayacaktım param hazırdı ama maalesef başka işlerde kullanmak zorunda kaldım hocam. :(

Oyuna göre değişecektir tabiki. Eğer oyun, işlemci yada işlemci ve ekran kartı yoğunluklu ise iki kata yakın. Ekran kartı yoğunluklu ise %40-60. Anlayacağınız ciddi bir darboğaz sizi bekliyor.