RTX 5070 Tİ Coil Whine

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan furkasama
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

furkasama

Gelişen
Merhaba arkadaşlar.
2 hafta once ciddi tutarda ucret odeyip hazır sistem aldım, populer bir hazır sistemler sitesinden. İlk defa masaustu kullanıyorum, hep gaming laptop kullandım.
ASUS TUF 5070 Ti.
R7 7800X3D.
2x16 RAM.
ASUS Prime B650M-R
Oyunlarda bir sıkıntı yasamıyorum, kasma donma tarzı fakat inanılmaz bir cızırtı sesi mevcut. İnternetten araştırdığımda coil sesi oldugunu bir çözümü olmadıgını soyleyenler var.
Cogu kişi "gecmis olsun" "kulaklık tak" vs gibi soylemlerde bulunmus.
Bu sekilde kabullenilecek mi bu durum yoksa bir yolu var mıdır veya takip ettiğiniz bir cozum yolu oldu mu daha once?

Çözümü yok malesef. Firmalar performansa etkisi olmadığı için hata veya arıza olarak kabul etmez. Dedikleri gibi geçmiş olsun şans işi bı durum.

Sesi direkt kesmenin yolu yok ama azaltmanın yolları var. Ekran kartına undervolt yapmak ve aldığın FPS'yi kısıtlamak. Voltaj düştükçe kartın çektiği güç azalıyor. Doğal olarak bobinlere binen yükte azalıyor. Bu sayede sesi azaltabiliyorsun. FPS kısıtlamakta aşağı-yukarı aynı şeye denk geliyor. Her kartta ve her markada olabilen bir durum bu. Yalnız ASUS kartlarda çok daha fazla şikayet görüyorum. Kullandıkları faz sayısı da genelde düşük oluyor.

Çözüm değil de o cızırtıyı azaltmak için undervolt, güç sınırı koyma, fps sınırı koyma gibi şeyler deneyebilirsin. Kasam aşağıda ve fan gürültüsünden başka bir şey duyulmuyor, fakat dibine girince evet; duyuluyor. Sesden başka bir sorun değildir zaten, bobinlerden akım geçtiği zaman o ses meydana geliyor. Bazı kartlarda daha fazladır karşılaşma olasılığı, özellikle yüksek güç tüketen kartlarda.

Ses kaydı atabilir misiniz?

Şimdi sizlere şöyle açıklayayım. Her kartta cw olmayacak diye bir şey yok. Ama olacak diye de yok. Belki de cw değildir. Şimdi nasıl cw değil ne o zaman diyeceksiniz. Benim karşılaştığım sorun ile birlikte sizlere yardımcı olacağım.
3080 Ti almıştım. Kasaya taktığımda hiçbir sorun yok. Oyunlarımı oynuyorum. Fakat kasaya taktığımda sıkıntı şu oyuna girdiğimde ve ekran kullanımı arttığında çok ciddi bir cızırtı meydana geldi. Ama cw gibi değildi. Kartla 1 2 oynadığımda düzeliyordu.
meğerse kart anakartta eğilme yapıyormuş. Eğildiğinde de yüke girdiği için aradaki elektrikten dolayı ses çıkarıyor. Çözümü ise çok basit. Altına ekran kartını tutacak bir eşya lazım. İllaki para vermenize de gerek yok. Onun boyuna uygun bir tutucu bulur iseniz onu koyabilirsiniz.
Bunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Çünkü forumda bunun ile alakalı 1 tane şey bile yoktu. Tek 1 makale bulmuştum o da bu GPU Sag Causing Coil Whine: How To Easily Fix This Once & For All!

Merhaba çok teşekkür ederim desteğiniz icin en elle tutulur bilgiydi bu zamana kadar karşılaştığım.
Ek olarak bu platformda mouse scrollunu aşağı yukarı yaptığım anda da geliyor bu ses. Zannediyorum her görüntü işleme olayında gerçekleşiyor. PSU yetersiz mi veya baglantı sorunu mu var yoksa Display port kablosu mu şüphelenmeye başladım.
Sanki bu kadar yuksek miktarda olmamalıydı ses.
B gelisme elde edersem burada da paylsacağım.

1. yazdığım metin işe yaramadı mı?
2. belki coil whine ekran kartındadır. Kartı farklı bir sistemde deneyebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…