againbirth

Çalışkan
Selam, elimde NZXT C850 Gold 850W Gold Full modüler 120mm fanlı PSU bulunmakta. Sisteme yeni ekran kartı eklemesi yaptım. ASUS Prime 5070 Ti aldım. Sanırım PSU da direkt olarak 12VHPWR kablosu yok. Ama bundan da emin değilim çünkü PSU ile gelen kablolar içerisinde üzerinde 600W yazan bir kablo da bulunmakta. Ekran kartının kutusundan da dönüştürücü çıktı. Nasıl bir yol izlemeliyim?

PSU kablo çantasından çıkan, ekran kartı kutusundan çıkan kabloları ve PSU'nun görüntüsünü ekte paylaştım.

WhatsApp Image 2025-11-15 at 14.20.47 (1).webp

1763207062890.webp

WhatsApp Image 2025-11-15 at 14.49.53.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, elimde NZXT C850 Gold 850W Gold Full modüler 120mm fanlı PSU bulunmakta. Sisteme yeni ekran kartı eklemesi yaptım. ASUS Prime 5070 Ti aldım. Sanırım PSU da direkt olarak 12VHPWR kablosu yok. Ama bundan da emin değilim çünkü PSU ile gelen kablolar içerisinde üzerinde 600W yazan bir kablo da bulunmakta. Ekran kartının kutusundan da dönüştürücü çıktı. Nasıl bir yol izlemeliyim?

PSU kablo çantasından çıkan kabloyu ve PSU'nun görüntüsünü ekte paylaştım.

Maalesef elinizdeki PSU modeli 12V2x6 kablosunu desteklemiyor gibi görünüyor. Kablo çıkmış ama herhangi bir dönüştürücü falan da mı yok?

PSU kablo çantasından çıkan kabloyu ve PSU'nun görüntüsünü ekte paylaştım.

Evet hocam C850 modeli 12V2x6 desteklemiyor. Ekran kartından dönüştürücü çıkmıştır onu takmanızı öneririm.

Maalesef elinizdeki PSU modeli 12V2x6 kablosunu desteklemiyor gibi görünüyor. Kablo çıkmış ama herhangi bir dönüştürücü falan da mı yok?

Evet hocam C850 modeli 12V2x6 desteklemiyor. Ekran kartından dönüştürücü çıkmıştır onu takmanızı öneririm.
Ekran kartının kutusundan ekte paylaştığım gibi bir dönüştürücü çıktı. PSU'dan çıkan 3 PCI-e girişinden bu dönüştürücü yardımı ile ekran kartını bağlayabilirim değil mi?

Teşekkür ederim çok sağ olun.

Aynı videoyu izledim fakat PSU kablo çantasından çıkan 600W yazılı kablo aklımı karıştırmıştı. O yüzden emin olmak adına foruma da sormak istemiştim.

Bu arada çok haklısınız. Desteklemeyen PSU'ya 12VHPWR koymak saçmalık. Tekrardan hayırlı olsun iyi Sosyaller diliyorum.