Picky

Uzman
AMD'nin sürücü çökmelerinden artık bıktım. En kısa zamanda RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum ancak çok acele de etmek istemiyorum. İndirim takip etmeye çalışıyorum. Marka ve model olarak tavsiye verebilir misiniz? PNY, INNO3D, Palit, Colorful, Gainward gibi markalar hakkında hiçbir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin sürücü çökmelerinden artık bıktım. En kısa zamanda RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum ancak çok acele de etmek istemiyorum. İndirim takip etmeye çalışıyorum. Marka ve model olarak tavsiye verebilir misiniz? PNY, INNO3D, Palit, Colorful, Gainward gibi markalar hakkında hiçbir bilgim yok.

Alınmayacak seriler şunlar benim bildiğim
Ventus ve Windforce
Bir de şu an çok pahalı 5070 Ti.

Geçtiğimiz günlerde iş arkadaşım bu marka modeli almış hocam, 40-41 bin TL civarlarına düşmüş sanırım. Bana haber vermedi diye kızdım hatta. Sizin kartınız da bu mu? Ayrıca şunu da sormak istiyorum. Örneğin şu an Vatan'da ZOTAC markasında Web'e özel indirim var ancak bu Akakçe'de görünmüyor. İndirimleri en sağlıklı nasıl takip etmek gerekir? Kaçırmak istemiyorum da.

AMD bildiğim kadarıyla 7900 XT kullandım hiç çökme yaşamamıştım hocam yeni serilerinde iyice çözmüşlerdir öyle sorunları.
Şu an RTX 5080 kullanıyorum.

Asus Prime 5070Ti kullanıyorum, memnunum. Daha iyisi daha kötüsü vardır mutlaka fiyatlardan hiç haberim yok sadece bu markadan memnunum. Muhtemelen Palit'in soğutma çözümleri daha iyi olan modelleri vardır bu fiyatlara ancak onların da üst serileri Türkiye'de yok. Sadece Giriş ve Orta seviyeler var.

Asus Prime 5070Ti kullanıyorum, memnunum. Daha iyisi daha kötüsü vardır mutlaka fiyatlardan hiç haberim yok sadece bu markadan memnunum. Muhtemelen Palit'in soğutma çözümleri daha iyi olan modelleri vardır bu fiyatlara ancak onların da üst serileri Türkiye'de yok. Sadece Giriş ve Orta seviyeler var.
O kadar para vermek istemiyorum hocam.

O kadar para vermek istemiyorum hocam.
Asus Prime hep biraz pahalıydı ama sanırım bu Super serilerinin iptali ve bellek krizi de biraz daha körükledi. Ben bu forumda hep demiştim MSRP'den ihtiyacınızı görecek kartları alın üst seri beklenmez bu devirde diye öyle de oldu ne yazık ki. Şimdi 24GB 5070Ti Super bekleyenler 16GB'yi de üretim kısıtlaması nedenli kaybetmek ile karşı karşıyalar.

Konuya dönecek olursak bence 5070Ti çok Sweet spot, tadında bir kart ve model bazında aman aman ısınması söz konusu değil. Sadece bakımsızlığa karşı tolerans düşük olabilir örneğin iyi model termal problem nedenli bakıma daha geç gider ya da kasanın hava akımına dikkat etmen gerekebilir. Bence içindeki çip 5070Ti, VRAM de 16GB olduktan sonra çok arama en ucuzunu çak olmadı bakıma 1 sene erken gönderir kasana da 2 Intake - 2 Egzoz fan çekersin ekran kartı için. İleride o kartları da bulamama ihtimali var çünkü bu trend minimum 2 sene böyle sürer.

PNY, INNO3D, Palit, Colorful, Gainward bunların hepsi de güzel markalar. İçlerinden alacak olsam PNY ve Palit'e öncelik verirdim. Palit zaten reklam bütçesini kısıp kartın soğutmasına yatırım yapan bir strateji izliyor başından beri o yüzden araştırma yaparak satın alan kullanıcılar arasında popüler.