RTX 5070 Ti OC ile 5080 seviyesine getirilebilir mi?

5080 olur mu bilmem, iyi OC potansiyeli var o kesin ama kazanç ne kadar %5-10 ile sınırlı kalacaktır. Stok 5080'e yaklaşırsın bu mantıkla. Birebir aynı olmaz tabi.

İyi Sosyaller. RTX 5000 serisi gördüğüm kadarıyla %30 OC olabiliyor ortalama. Sağlam bir 5070 Ti OC yapılırsa stock 5080 seviyesine gelebilir mi?

@LH44
@Ayhan Dönmez
Biraz modele bağlı. Gidip Zotac alırsanız çipi yakabilirsiniz.

5070TI ve 5080 benzer kartlar diyebiliriz. İyi bir kartla denenir.

O halde anladığım OC ile 5080 yapabilirim bu kartı değil mi? 5070 Ti TUF düşünüyorum.

%100 5080 hissi vermez muhtemelen.

TUF, o kadar üst seviye değil üstelik. Orta-orta üst.

@Hamza Ensar Sağlam TUF olan her şeye alerjim var, monitörden tut da PSU'suna kadar aklına gelen her parça, bir daha TUF olan hiçbir şey de almam kendi adıma, niye dersen OC ile uğraşacak adamın TUF ile işi olmaması lazım. Ekran kartı silikonu şans tabi, TUF ya da Prime çok farklı olmaz sadece soğutma performansı etkiler stabiliteyi o önem taşıyor, tepe modeller de o yüzden pahalı, silikonları iyi diye değil.

Ekran kartında işler biraz farklı yoksa ben de TUF'dan nefret ederim. 5070 Ti TUF'un PCB'si 5080 Gaming Trio'dan daha dolu mesela.

Ekran kartında işler biraz farklı yoksa ben de TUF'dan nefret ederim. 5070 Ti TUF'un PCB'si 5080 Gaming Trio'dan daha dolu mesela.
Yani kırpılmış bir 5080'den söz ediyoruz, aynı mantık 9070'e 9070 XT BIOS'u yazınca ortaya çıkıyor, birebir 9070 XT oluyor mu hayır onu yakalıyor bu da aynı mantık. 5080 360w ise bu da 300w, sen bunu 360w yanaştırıp OC abandıkça 5080'e yaklaşacak, tabi eksik olan üniteler var, sen o açığı mevcut üniteleri limitte çalıştırarak elde etmeye çalışacaksın, birebir aynı çip esasen adamlar kırpıp piyasaya sürmüş, power phase'lar vesaire de ona göre dizayn edilmiştir pcb'lerde.

En kötü ihtimalle 5080 Trio yine 5070 Ti TUF'dan iyi o halde değil mi? Hayır Zotac AMP vs. alasım var ancak marka sicilini kirletti. Zotac Solid'de var beyaz çok güzel kart. 5080 bunlar tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…