Birkaç lehimleme işlemine girişmeniz anlamına geliyor, fiziksel olarak kartın güç limitlerini aşmanıza yarıyor. Anlamam derseniz belki silikon kalitesine göre denk duruma getirebilirsiniz.
Shunt mod hakkında detaylı ve teknik bilgi isterseniz şu videoyu izleyebilirsiniz:
Birkaç lehimleme işlemine girişmeniz anlamına geliyor, fiziksel olarak kartın güç limitlerini aşmanıza yarıyor. Anlamam derseniz belki silikon kalitesine göre denk duruma getirebilirsiniz.
Shunt mod hakkında detaylı ve teknik bilgi isterseniz şu videoyu izleyebilirsiniz:
Çakmaları var piyasada, etiket işi kolay onu yedirirsin bir şekilde garantiye de lehimleme işi problem tabi fiziksel müdahalede bulunacaksın, o sonraki işlem. Önce elindekiyle yetinmeye bakmalısın.
Çakmaları var piyasada, etiket işi kolay onu yedirirsin bir şekilde garantiye de lehimleme işi problem tabi fiziksel müdahalede bulunacaksın, o sonraki işlem. Önce elindekiyle yetinmeye bakmalısın.
Kartı gözden çıkarabildiğin an bu tarz işlemler başlar, o da teknik bilgin mevcut ise yeterli ekipman var ise elinde.
Sen 5080'i 5090'a çevirirsin bu kafayla öyle görünüyor
@Hamza Ensar Sağlam Bu kadar ekstrem takılmaya gerek yok, yapman gerekenleri yap kafi. Önce işlemci silikonu iyi denk getir, ekran kartı dandik gelse de 5080 5080'dir, alacağın performans ondan %10 zaten.
Garanti etiketi konusu çok anlamsız bir şey, garanti dışı bırakmak isteyen tekniker bi' dandik etikete bakmaz bile. Bazı kartlar fabrikasyon olarak etiketsiz üretilmesi bir kenara bu etiketleri isteyen temin de edebiliyor.
Bahsetmişken kendi deneyimimi de aktarayım. 3 aylık sıfır kartımın macunu pump-out yapıp kuruduğu için 75 derece sıcaklıkla birlikte 115 derece hotspot ölçümü alıyordum, servise göndersem macun değişimi yaptık diyecekler ve muhtemelen de kullandıkları kalitesiz macun yüzünden yine aynı sorun olacaktı. Hadi diyelim macun kaliteli, bu sefer de teknikerin iyisine denk gelmek lazım; zaten 4-5 markanın ekran kartları için koca ülkede tek servisi kullanmaları bu işi biraz imkansıza yakın kılıyor. Ben de servise göndermeyip "phase change material" diye tabir edilen pedi kendim uyguladım, 9-10 derece delta değerlerini herhangi bir termal macunla elde edip uzun süre bu değeri koruyabilmek imkansıza yakın olduğundan yok garanti etiketiymiş yok garantiymiş pek de umurumda değil doğrusu.