RTX 5070 Ti OC ile 5080 seviyesine getirilebilir mi?

Boş VRAM yeri varsa oralara da VRAM lehimleyeyim BIOS modlayayım tam olsun
Yapıyorlar XOC BIOS'lar var piyasada, ama watercool lazım mevcut düzenek iş görmez. Custom loop dahil etmen lazım CPU+GPU+RAM ancak o zaman iş görür.

Orası çok doğru, garantiye gönderseydin sana mx-4 sürüp geri göndereceklerdi, ped'lerin içinden geçeceklerdi aç kapa derken, bir de birkaç vida eksik göndereceklerdi, olacak olan buydu. Sonuç hüsran, delta 20 derece ise 30 olacaktı PTM uygulayarak en doğrusunu yapmışsın.

Boş VRAM yeri varsa oralara da VRAM lehimleyeyim BIOS modlayayım tam olsun
Fiziksel olarak mümkün değil, boşta VRAM için ped varsa bile GPU silikonunda karşılığı olmadıkça öylesine lehimlemiş olursunuz. Eğer bakarsanız RTX 5080 ve RTX 5090'ın kalıp ölçüleri de farklı, bu bellek bağlantıları gibi fiziksel gerekliliklerin sonucu.

Kart da öyle dandik bir şey olsa anlayacağım 3 ayda bu hale gelmesini de "ASUS TUF RTX 4070 SUPER OC" diye üstüne para verilerek alınan modellerden, ben mi şanssızım üreticiler mi kaliteyi kısıyor anlamıyorum.

İyi Sosyaller. RTX 5000 serisi gördüğüm kadarıyla %30 OC olabiliyor ortalama. Sağlam bir 5070 Ti OC yapılırsa stock 5080 seviyesine gelebilir mi?

@LH44
@Ayhan Dönmez
Çalıştığım ofiste render amaçlı 5070 Ti kullanıcısı biri olarak söyleyebilirim ki, fabrika çıkışlı RTX 5080 seviyesine ulaşmak pek sağlıklı olmaz, ancak kendi overclock ayarlarımı yaparak oldukça tatmin edici bir performans elde edebildim. Bana kalırsa RTX 5080 almak pek mantıklı değil 16 GB VRAM, bu kart için yetersiz kalıyor. En azından 24 GB beklerdim, maalesef büyük bir hayal kırıklığı.

Not: 5080'de kullandım. İkisi arasından (Overclock sonrası arada ki fiyat farkına değer performans farkı yoktu.)

TUF 6090 verseler yine de almam sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. TUF'ta kalite kontrol iyi değil, yerlerde geziyor. TUF-Prime alınmaz eğer çok şanslı değilsen. ROG altı almayı düşünmüyorum bir daha veya MSI MPG/MEG serisi altı. Başa türlü kalite kontrol yakalamak zor, şansa kalıyor iş.

ROG'da da çürük mal denk gelebiliyor, o da artık bizim şanssızlığımız, bizim ülkeye kaliteli parça geldiği nadir görülmüştür zaten, online almak lazım sorun varsa 14. gün iade edersin, mağazadan alırsan garanti garanti dolaşırsın, uygulanan tarife bu.

PTM sonrası TUF'un soğutma performansı bayağı bayağı iyi diyebilirim, benimki şanssızlık gibi bir şey sanırım. Umarım garantisi bitene kadar sorun çıkartmaz. Ayrıca, Reddit'de aynı sorunu 40 serisi ROG'larda yaşadığını söyleyenler görmüştüm. NVIDIA 50 serisinde hotspot sensörünü görmemizi istemediği için bu sorun varsa bile haberimiz yok.

Yakınına gelirsin ancak 5080 gibi olamaz. 5080, 5070 Ti'dan yüzde 15-18 kadar güçlü iken sen çok sağlıklı bir OC ile en fazla yüzde 10 gain alabiliyorsun. Bu senaryoda 5080 OC yapmıyor. Yapsa belki de aradaki farkı koruyacak. Silikon kalitesi olarak 5080 her zaman tercihtir ancak aradaki fiyat farkı konusunda sadece sen bir karara varabilirsin. Benim her zaman dediğim gibi 5070Ti bir Sweet Spot kart ve çok ayarında.

RTX 5080 Rog Astral denk getirdim hocam teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…