Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 95.000 TL
- Makaleler
- 1
@Onatic, 2K'da oynayacaksanız 7500X3D bile gayet yeter sizin için.
Bu 7500X3D çipine çok karşıyım, 7500F'ten hallice geliyor IMC'si. Forumda 5200 ancak açtırabildiğim örnekler var. 6000 CL30 1x16 Patriot takıyorsun, oldu sana 5200 MT/s.
9700X zaten 5.5 GHz, 7800X3D'yi bile PBO+RAM ayarları ile solluyor. X3D çok faydası yok yani. 1080p 1000 FPS CS rekabetçi hedeflenmiyorsa eğer.
9700X Manuel ayarlar ile 900 FPS verecek, aynı ayarı 7800X3D girsen 1000 FPS olacak. Aradaki fark bu tamamen. 7500X3D, 9700X'ten düşük verecektir. Boost düşük fazlasıyla, 1 GHz oynuyor arada.
7500X3D 6 çekirdek bir de, 8 çekirdek altına çok düşmeye gerek yok. 7800X3D almak isteyene bile 9700X aldırdık kaç kere bu forumda. 7500X3D hiç var olmamalıydı. Tek varoluş felsefesi de şudur, bizim elimizde artık IMC ve Core'lar kaldı. Ne yapabiliriz, diye düşündüler. Çöpe atmak yerine 7500X3D oluşturdular.
Genel bilgilendirme için not düşmek istedim.
Ardasan
Becerikli
Ne tam tersi? NVIDIA daha mı sorunlu? Mesajımı bir daha okumanızı öneririm.
Performansından memnun değilse almasaymış? Kartın performansı belli testlerde. Harici bir sorun varsa orası başka.
Kalitesiz parçalarla 32 GB bir sistem alabilirsiniz. Sizin tercihiniz. Size neden 9700X koyduğunu açıklamış aslında ama bilgi eksikliği var sanırım. 9800X3D daha çok işlemci(cache) ağırlıklı oyunlarda üstünlük sağlıyor. 2K'da fark dramatik ölçüde azalıyor. Yani gayet de mantıklı bir sistem.
Almadan önce milletin yorumuna göre aldı zaten sonra ortada kaldı adam. Kısacası ben AMD almazdım. Evet yorumunuzu yanlış okumuşum. AMD daha sorunlu diyecektim.
SHERLOCKED
Başarılı
Forumda yardım istedi mi?Almadan önce milletin yorumuna göre aldı zaten sonra ortada kaldı adam. Kısacası ben AMD almazdım. Evet yorumunuzu yanlış okumuşum. AMD daha sorunlu diyecektim.
Ardasan
Becerikli
Forumdan yardım istedi demiyelimde forumdaki mesajlara göre aldı. Konu açmadı.
SHERLOCKED
Başarılı
Sorunlar karşılaştığında yardım istemez ise ortada kaldı diyemezsiniz. Ortada oturuyor, bekliyor olur ancak.Forumdan yardım istedi demiyelimde forumdaki mesajlara göre aldı. Konu açmadı.
Ardasan
Becerikli
Sorunlar karşılaştığında yardım istemez ise ortada kaldı diyemezsiniz. Ortada oturuyor, bekliyor olur ancak.
Kanka sen neden bahsediyon adam milletin tavsiyesine göre aldı PC'yi. Forumda yardım istedi istemedi bilmiyorum. Ama şikayetçi olup sorunları çözülmüyen insanlarda var. Mesela PSU değiştir. Diyorlar en basiti PSU parasını kendi cebinizden mi ödeyeceksiniz?
Recep beyin yaşadığı sıkıntılarda var bu arada onlara hiç girmedim var mı onları çözebilen acaba?
SHERLOCKED
Başarılı
Sorunu olan yardım arar diyorum. Başka bir şey değil. Sorun yaşamamıştır demiyorum. Her sorun yaşayana da PSU değiştir demiyoruz zaten. Düzgün PSU'su varsa denmez.
Bu video 8 ay öncesinin. 5000 serisi de ilk çıktığında çok kötüydü.
Ardasan
Becerikli
Ama AMD'li sistemlerdeki her sorunda çözülmüyor maalesef.
Ama onlar sonradan topladı.
Sorunu olan yardım arar diyorum. Başka bir şey değil. Sorun yaşamamıştır demiyorum. Her sorun yaşayana da PSU değiştir demiyoruz zaten. Düzgün PSU'su varsa denmez.
Ama onlar sonradan topladı.
SHERLOCKED
Başarılı
Dert varsa devası da vardır. Konu açsın. Tak çalıştır %98.1 hatasız istiyorsa NVIDIA alabilirdi performanstan taviz vererek.
O konuda size hak veriyorum. AMD'nin toparlaması uzun sürdü.