WalterWhiteJR

Çalışkan
Arkadaşlar PC toplamak istiyorum ama ekran kartı ve işlemci dışında diğer bileşenler için kararsızım. Özellikle soğutucu, kasa ve PSU konusunda hangisini seçeceğimi bilemiyorum. Diğer bileşenler için düşündüklerim şu şekilde;
  • Anakart: B650, B850 ya da X870 (hangi marka bilmiyorum)
  • Soğutucu: Lian Li Galahad II Trinity 360mm (kule tipi mi, sıvı soğutucu mu?)
  • Kasa: FSP, Corsair, XPG. (seçtiğim ekipmanların sığacağı bir kasa istiyorum.)
  • PSU: 850+ Gold. (Bronze çok fark ediyor mu bilmiyorum ve hangi marka seçmeliyim?)
Önerileriniz, tavsiyeleriniz varsa yardımcı olur musunuz?

Not: Bütçe olarak 80-90 bin aralığında bir fiyat düşünüyorum ama gerekli ekipmanlara göre biraz arttırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Size 88.000 TL'ye 5080 sistem.

İşlemci.
Anakart.
Ekran kartı.
RAM.
SSD.
Kasa.
PSU.
Soğutucu.

Son düzenleme:
Anakart konusunda hâlâ kararsızım yardımcı olabilecek var mı? PSU, ve kasa olarak yazan arkadaşın önerdiklerini düşünüyorum ama önerileriniz varsa söyleyebilirsiniz. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı X870 yapmak 5080 almanıza engel olabilir, X870 normal kullanıcı olarak size bir şey kazandırmayacak ama 5080 olunca çok şey kazandıracak, bütçeyi 90 üzerine çıkarırım derseniz anakarttan bol ne var.

Anakartı X870 yapmak 5080 almanıza engel olabilir, X870 normal kullanıcı olarak size bir şey kazandırmayacak ama 5080 olunca çok şey kazandıracak, bütçeyi 90 üzerine çıkarırım derseniz anakarttan bol ne var.
Biraz daha üstüne çıkabilirim. Sizce X870 mi B850 mi ve marka olarak hangisini seçmeliyim? Ayrıca kasa ve psu olarak rajintek ve enermax gördüm. Sizce bunlar nasıl? Son soru olaraksa 360mm sıvı soğutma tercih etmek daha iyi olmaz mı? Sadece kafama takılanlar bunlar, onun haricinde attığınız sistemi çok beğendim.

Belirttiğiniz bütçeye uygun sistem önerdim, o parçalarla bu bütçede kalamaz sistem.
Bütçeyi ortalama bir fiyat sunmak için belirtmiştim tam piyasasına hakim değilim. Beni uzun süre idare edecek bir bilgisayar istiyorum. Ekran kartı, işlemci, RAM ve SSD konusunda tamamım. Sadece PSU, kasa ve anakartta karar veremedim. Sizce en son attıklarım iyi mi? Her ekipman kasaya sığar mı?