Sistemimde RTX 5070 Ti ekran kartı ve Ryzen 7 9800X3D işlemci bulunuyor. 2K çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda, 25 kişilik 'pro public' topluluk sunucularında oynuyorum. Bu sunuculara girdiğimde fanlar tam hızda çalışmaya başlıyor; işlemci bazı anlarda 120 W güç çekerek 90 dereceleri görüyor. VSync (Dikey Eşitleme) ayarını açmayı denedim ancak soruna pek bir etkisi olmadı.
Online oyunda her türlü işlemciye yük biner, single player oyunlarda grafik yükselt FPS düşür böylece işlemci kare hazırlama yükü azalsın durumunda geçerli dediğin.
Online oyunda her türlü işlemciye yük biner, single player oyunlarda grafik yükselt FPS düşür böylece işlemci kare hazırlama yükü azalsın durumunda geçerli dediğin.
Maalesef, mesela ben bir tane CCD kapatıp sadece seninki gibi 9850x3D olanı açıp oyuna daldığımda işlemci sıcaklığı aynen fırlıyor. OCCT falan sokunca direktman 95 derece. Ama 2 CCD kullanınca yük bölüşümü olduğu için 200 watt bile yüke soksam en fazla 80-84 derece görüyor. Extrem soğutmaları hesaba almıyoruz, sıradan günlük bahsettiğimiz.