RTX 5070 Ti sistemde donma sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shruux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 73
  • Etiketler Etiketler
    oluyor

shruux 35

Başarılı
Geçtiğimiz hafta ekran kartımı RTX 5070 Ti ile değiştirdim. Bilgisayarcım eski sürücü üstüne kurulum yapmış. 1 hafta içinde iki kere başıma geldi bu olay. Sistemi açtığımda mouse hareketleri, seslerde donma yaşıyorum. Görev yöneticisini açtığımda GPU kullanımının masaüstünde gereksiz fazla olduğunu gördüm, Wallpaper Engine kaynaklı olabileceğini düşünüp kapattım ve düzeldi. Daha doğrusu düzeldiğini sanmışım, sonradan Steam veya Google açtığımda donmaların devam ettiğini gördüm. Donmalar 1-2 saniye oluyor, sonra düzeliyor. Sürücü kaynaklı olabilir mi? DDU ile silip baştan mı yüklemeliyim? Yoksa kartta mı bir sıkıntı var? 1 haftadır FurMark ve oyun testlerinde sorunsuzdu, sadece iki kere başıma geldi. Yeniden başlattığımda düzeliyor. Bilgisayarcım PSU değiştirmemi önermişti, güç dalgalanması gibi bir problem olabilir mi?

Sistemi yeniden başlatıp geldim, dediğim gibi donma geçti.

Gereksiz programları kapatın. Eğer Windows çok kurcalanmış ise temiz kurulum yapın. Bios default alın ve sürücüleri yükleyip test edin. Yada bu haliyle DDU ile temiz kurulum yapıp deneyin önce.

DDU ile güvenli modda sıfırdan sürücü kurulumu yap, sorun büyük ihtimalle çözülür. FurMark ve oyunlarda kapanma yoksa kartta da PSU'da da sorun yoktur. PSU yetersiz olsa yük altında sistem doğrudan kapanır, masaüstünde takılma yapmaz.

Oyunlar ve FurMark testinde dediğim gibi hiç takılma yaşamadım. Bu takılma olayı sistemi ilk açtığımda yaşıyorum ve kartı değiştirdiğimden beri 2 kere başıma geldi dediğim gibi. Yeniden başlattığımda düzeliyor. Eski kartımda hiç yaşamamıştım bu tarz bir problem. Ben ilk olarak DDU ile sıfırlanıp temiz kurulum yapılmadığından olduğunu düşündüm ama emin olamadım. Pekte kurcalamak istemedim çok anlamadığım için bu işlerden.

Gereksiz programları kapatın. Eğer Windows çok kurcalanmış ise temiz kurulum yapın. Bios default alın ve sürücüleri yükleyip test edin. Yada bu haliyle DDU ile temiz kurulum yapıp deneyin önce.
Ben sürücü yüzünden olduğunu düşündüm DDU ile kurulum yapmadığımız için. Eski kartta hiç yaşamadım çünkü böyle bir şey. Sistemi hiç kurcalamadım zaten Windows kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

Aynı sorunu GT 1030 ile yaşamıştım şöyle çözüm buldum önce APU varsa öyle açtım bilgisayarı format attım en son çıkan sürücüleri USB'ye attım Windows'un kurmasına izin vermeden direkt USB üzerindne kurdum öyle yapınca düzelmişti.

Muhtemelen DDU ile temizleyip baştan kurunca sorun kalmayacak. Şu anlık pek dert etmiyorum kapatıp açınca düzeldiği için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…