O kadar AI AI diye böğürüp duruyorlar ama AI uygulamaları öyle bir VRAM istiyor ki modeller balık istifi haline gelene kadar sıkıştırmadıkça 16 GB bile zor bela yetiyor. Depoda kalan 8 cigolayt çöplükleri itelemek istiyorlar belli ki. Oyun geliştiremeyiciler seve seve o erindikleri optimizasyonu yapacaklar.

Artık VRAM çiplerini NVIDIA vermeyecek. Dediğiniz gibi iteleme durumu olduğunu sanmıyorum.

Nerede o "8 GB artık yetersiz" deyip, zamanından önce uçak kaldırıp, 2 ay sonra RTX 4060 Ti ile hazır sistem toplayıp, sistemi aklamak adına fok balığı gibi çırpınanlar?
Allah aşkına elini vicdanına koy. 8GB VRAM küfür gibi değil mi şimdi? Şimşek gibi 32 Thread CPU var, 5070 çipi var. NVIDIA gelmiş, 5070 modeline 8GB VRAM kullanmış. Kaldı ki bu RAM krizinden önce idi.

1768476600530.webp

5070'e de 8GB VRAM koymazsın ya.

Allah aşkına elini vicdanına koy. 8GB VRAM küfür gibi değil mi şimdi?
Şu an öyle. Benim bahsettiğim 8GB'a gereksiz erken uçak kaldırdıkları dönem RTX 4060 Ti daha yeni yeni çıkıyordu. O zamanlarda Aİ ve VRAM kullanımı bu kadar fırlamamıştı. Yani RTX 3070 Ti bile gayet okey bir ekran kartıydı fiyatını düzgün tutturursan.
Yanlış hatırlamıyorsam bu olay 2023 ilk yarısında olmuştu. (Pandemi bitişi dönemi aklım bulanık. Zaman algım kaydı.)

İnsanları Cloud Gaming'e yönlendirmeye çalışıyorlar aylık ödemeye bağlayacaklar herkesi, evinde güçlü bilgisayar olması devrini biterecekler bu gidişle.

Bu arada interneti 24 mbit olan benim gibiler napacak bilemiyorum tabii :(

Son düzenleme:
İnsanları Cloud Gaming'e yönlendirmeye çalışıyorlar aylık ödemeye bağlayacaklar herkesi, evinde güçlü bilgisayar olması devrini biterecekler bu gidişle.

Bu arada interneti 24 Mbit olan benim gibiler napacak bilemiyorum tabii :(

Abi nazar değecek dont talk like that böyle bir şey olursa 10Mbit olan ben ne yapacağım.

Videoda dediklerinden anladığım kadarıyla;
  • RTX 5070 Ti modelleri tedarik sıkıntısı yaşıyor. VRAM (artık ne derseniz) krizinden dolayı 16 GB çoğu GPU bu sıkıntıyı çekecek gibi geliyor.
  • Öte yandan RX 9070 XT için bir durdurulma olmadığını ancak fiyatlarının artmaya devam edeceği de belirtildi.
  • Doğal olarak RTX 5070 Ti yokken RX 9070 XT bu segmentin tacını alabilir. RTX 5070 Ti yok = RX 9070 XT için zemin var.
  • Videonun başında RTX 5060 Ti 16 GB'ı da vurabileceğini ima ediyor. Daha fazla 8 GB GPU YİPPİEE!
Nerede o "8 GB artık yetersiz" deyip, zamanından önce uçak kaldırıp, 2 ay sonra RTX 4060 Ti ile hazır sistem toplayıp, sistemi aklamak adına fok balığı gibi çırpınanlar?
Heh... onlara bir fırsat daha verildi. Eğer uslu bir çocuk olurlarsa şirinleri (ve sponsorlukları) görebilecekler! RTX 5050, RTX 5060 ve 5060 Ti aklamalarına hazır olun derim.

İyi sosyaller.

Bence RTX 5060 Ti ve 5070 Ti her ne kadar fiyat olarak yüksek olsa da Nvidia tarafında en alınası kartlar. Bari RTX 5060 Ti fiyatını biraz düşürseler de daha çok kişi alabilse.

Son düzenleme: