Hocam birkaç gündür RDR2 için ayarlara bakınıyorum FPS'den ziyade böyle taş gibi bir görüntü kalitesi için ne yapmak lazım acaba?
DLAA kullanın ve NVCP ile şu ayarları yapın. 1080p kullanmama rağmen görüntü aşırı netleşiyor. Biraz FPS düşebilir.
Ekran görüntüsü 2025-09-06 112245.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-06 112309.webp

UV konusuna katiliyorum ama OC'nin uzun vadede mutlaka bir yerden acisi cikiyor. Hatta kendi kullandigim kartta GPU'yu UV yaparken RAM'leri de 500 Mhz asagi cekiyorum. OC'den gelecek 3-5 FPS yerine stabil oldugunu, 15 saat oynasam bile kilitlenmeyecegini bildigim bir sistemi tercih ederim.

OC'nin keyfi 486DX 66'yi 100 yapmak, MMX 166'yi 233 yapmak ya da Celeron 300'u 450 yapmakti. %50 elde ediyordunuz. Simdi %5 icin parmagimi kimildatmam. Hatta tepe degerin o kadar yakininda calistiriliyorsa sistem bir %5'te ben dusururum ki elimde kalmasin. 🥰🫠
O kısımda haklısın. Bazı kartların VRAM ısı sensörü bulunmuyor ve OC yaparken biraz körlemesine gitmiş oluyorsun. Kartın GPU sıcaklığı ideal ama VRAM Allah'a emanet oluyor.

O kartla 4K Ultra DLLS Quality'de 80 FPS civari almaniz gerek. 6-7 FPS fazlasini anlamak cok zor. Ben olsam karti, ozellikle RAM'leri zorlamazdim. Zaten artik tum donanimlari guvenli limitlerinin sinirina dayayarak uretiyorlar. Hic riske atmaya degmez. Ozellikle RAM'leri OC ettiginizde tum testlerden gecer, aylarca, belki bir iki yil sorunsuz calisir ama sonunda ciuuuu. %10 bile yok arada. Iki tane gereksiz ayari bir kademe dusurseniz zaten ayni artisi saglarsiniz oyunda.

ChatGPT'ye Ultra gorsellerinden taviz vermeden hangi ayarlari kisabilirim RDR2'de ve kac FPS artis saglarim deyin. O daha mantikli olur.

Bana verdigi yanit su:

RDR2’de FPS artırmak için kısmaya değer ayarlar​

1. MSAA (Anti-Aliasing)
  • Ultra’da çok fazla GPU yükü bindiriyor.
  • 2x yerine TAA + FXAA kombinasyonu çok daha hafif.
  • FPS kazancı: +10 ila +15.
  • Görsel fark: Çok az, özellikle hareketli sahnelerde fark edilmez.
2. Shadow Quality / Soft Shadows
  • Ultra gölgeler inanılmaz pahalı.
  • High’a almak neredeyse aynı görünüyor.
  • FPS kazancı: +5 ila +8.
3. Reflection Quality
  • Su ve parlak yüzeylerde çok fark yaratıyor gibi görünse de genelde gözden kaçıyor.
  • High’a çekmek neredeyse fark edilmez.
  • FPS kazancı: +3 ila +5.
4. Volumetrics (Volumetric Lighting & Fog)
  • Sis/ışık efektleri Ultra’da GPU’yu çok yoruyor.
  • High veya “Balanced” tavsiye edilir.
  • FPS kazancı: +5 ila +10.
5. Tessellation
  • Araziye derinlik katıyor ama performans düşürüyor.
  • High yeterli.
  • FPS kazancı: +3 ila +5.
6. Grass Shadows / Ambient Occlusion
  • Çimen gölgeleri Ultra’da fark edilmiyor bile.
  • High veya Medium kullanabilirsin.
  • FPS kazancı: +3 ila +6.

🎮 Uygulanabilir kombinasyon​

• Ultra preset → bazı ayarları High’a çekmek (özellikle Shadows, Reflections, Volumetrics)
  • Görsel kalite: %95 aynı kalır.
  • FPS artışı: toplamda +20 ila +30 FPS kazanabilirsin (GPU’ya bağlı).
Hocam ultra ayarlar dlss quality açıkken Saint Valentine boş dolanmaca 85-95 arası yaptığım bu ayarlardan sonra 90-105 arası oynamaya başladı benchmark modunda ortalama 3 maksimum değer 6 fps artış sağladı 60 hertz televizyondan oynadığım için ayar düşürmüyorum.

5070'e istediğiniz ayarı yapın, 4K kartı değil ki?
Eldeki bu hocam, kart 1 aydır elimde denediğim oyunlarda şuan 4k da bir sorun yaşamadım.