Bütçe
22.000 - 25.000

Airdae

Çalışkan
Merhabalar. 1-2 gün sonra bir bilgisayar toplayacağım.
Elimdeki Parçalar:
  • Asus Prime B650M-R
  • Asus A21 Plus Kasa
  • Asus Prime RTX 5070Ti
  • Gskill Flare x5 32gb 5600mhz Expo
  • Thermalright Phantom Spirit

Almayı planladığım parçalar:
AMD ryzen 7 7800X3d
FSP Vita gm850 PSU
WD Blue SN5000 1tb SSD

Kalan parçalar için bütçem aşağı yukarı bu civarlarda. Bunu alma bunu al dediğiniz bir parça varsa önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimdeki Parçalar:
  • Asus Prime B650M-R
  • Asus A21 Plus Kasa
  • Asus Prime RTX 5070Ti

AMD ryzen 7 7800X3d
FSP Vita gm850 PSU
WD Blue SN5000 1tb SSD

Kalan parçalar için bütçem aşağı yukarı bu civarlarda. Bunu alma bunu al dediğiniz bir parça varsa önerilerinizi bekliyorum.
FSP VİTA GM yerine buna bakabilirsin:

Elimdeki Parçalar:
  • Asus Prime B650M-R
  • Asus A21 Plus Kasa
  • Asus Prime RTX 5070Ti

AMD ryzen 7 7800X3d
FSP Vita gm850 PSU
WD Blue SN5000 1tb SSD

@Yusuf7878 ve @stormhawks47 PSU ve SSD'yi halletmiş zaten. 😀

Bende işlemciyi halledeyim.

FPS oyunlarını ağırlıklı oynuyorsanız 7800X3D, hikaye tarzı oyunlar oynuyorsanız 9700X öneririm.

2k grafiklerde yük ekran kartına bindiği için pek fark hissetmezsiniz zaten.

@Yusuf7878 ve @stormhawks47 PSU ve SSD'yi halletmiş zaten. 😀

Bende işlemciyi halledeyim.

FPS oyunlarını ağırlıklı oynuyorsanız 7800X3D, hikaye tarzı oyunlar oynuyorsanız 9700X öneririm.

2k grafiklerde yük ekran kartına bindiği için pek fark hissetmezsiniz zaten.
İki türlüde oynuyorum hocam ama FPS daha fazla oynuyorum o zaman 7800x3d alayım.
Hocam FSP daha köklü ve güvenilir marka olduğu için tercih etmiştim Enermax'a pek güvenmiyorum ayrıca 1200w'a pek ihtiyacım yok.

İki türlüde oynuyorum hocam ama FPS daha fazla oynuyorum o zaman 7800X3D alayım.

Hocam FSP daha köklü ve güvenilir marka olduğu için tercih etmiştim Enermax'a pek güvenmiyorum ayrıca 1200W'a pek ihtiyacım yok.

Marka'nın pek bir anlamı yok. Enermax hem kaliteli hem de daha fazla watt sağlayabiliyor aynı fiyata.

Marka'nın pek bir anlamı yok. Enermax hem kaliteli hem de daha fazla watt sağlayabiliyor aynı fiyata.
Başka bir yerde "Güç avantajı enermax lehine iç parça kalitesi ve stabilite vita lehine karar sizin ikisi de üzmez." demişler ikisi arasındaki parça kalitesi ve stabilite vs. fark edecek kadar var mı?

Başka bir yerde "Güç avantajı enermax lehine iç parça kalitesi ve stabilite vita lehine karar sizin ikisi de üzmez." demişler ikisi arasındaki parça kalitesi ve stabilite vs. fark edecek kadar var mı?
Yani evet var. FSP'nin içindeki parçalar biraz daha kaliteli. Enermax'ın bulk capleri Rubycon 470 uF / 420 V MXE . FSP Nippon Chemi-con (450V, 680uF, 3,000h @ 105°C, KHS). FSP'deki modeller MXE serisine nazaran daha kaliteli. İkisininde üzeceğini sanmıyorum.

Yani evet var. FSP'nin içindeki parçalar biraz daha kaliteli. Enermax'ın bulk capleri rubycon 470 uf / 420 v mxe. FSP nippon chemi-con (450v, 680uf, 3, 000h @ 105°c, khs). FSP'deki modeller mxe serisine nazaran daha kaliteli. O da üzmez.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bir de önerdiğiniz SSD'nin fiyatı beni bir tık üzdü ortalama 2500-2900 civarı bir şey almayı planlıyordum. WD Blue SN5000 ile arasında çok fark var mı? Bunun yerine WD Blue alsam üzer mi?