HalGrayson

Çalışkan
Merhaba, masaüstünde dolaşırken, veya Valorant oynarken mouse da takılmalar oluyor, bazen aniden siyah ekran gelip gidiyor, çok garip ve sinir bozucu anakart değiştim çözemedim, RAM'leri EXPO 1 denedim ama herhangi bir çözüm bulamadım. Sorunun nereden kaynaklandığını da anlayamıyorum, çok garip bir durum aynı sorunu yaşamış çözmüş, yardımcı olabilecek biri var mı? Eski sistemim Ryzen 3800X ve 6700XTli bir sistemdi, en ufak bir sorun yaşamadım tertemiz 4 yıl kullandım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun EXPO ve RAM değil daha çok grafiksel yani GPU ile ilgili gibi duruyor. DDU denedin mi?
Evet hocam, kartın driverlarını silip bir çok kere tekrardan kurdum ve yaklaşık 3-4 kere formatladım pc yi garanti olsun diye. Hocam alt tab falan yaparken de bazen ekranda beyazlıklar meydana geliyor, nasıl anlatabilirim bilmiyorum kayıt almaya çalışacağım buraya link atacağım. Sistem de geç açılıyor çok garip tüm driverlar en güncel sürüm ama bir sıkıntı var pc de hissedebiliyorsun, oturunca başına. Görev yöneticisini açıyorum ekran kartı kullanımı 0 gözüküyor görev yöneticisini kapatıyorum kapanmıyor, sonra tekrar açıyorum falan. O kadar para verdik bundan çok daha ucuz olan sistemim çok daha stabil çalışıyordu. Beni baya soğuttu açıkçası..

Sistemi RTX 5080'den çıkartıp sadece 9800X3D'nin grafik birimi ile çalıştırıp sorun var mı bakar mısın? Anakartın modeli ne bu arada? Ek olarak chipset ve BIOS da güncel değil mi?
Denerim hocam. Anakart öncesinde MSI x870 tomahawk dı yabancı forumlar da sorunun bundan kaynaklandığını gördüm bende Anakartı iade edip yerine Msı x870e Carbon modelini aldım, ama sorunlar devam ediyordu. Bios güncellemesi yaptım ama chipset güncellemesi yapmadım onu bilmiyordum şimdi yapıyorum hocam.

Denerim hocam. Anakart öncesinde MSI x870 tomahawk dı yabancı forumlar da sorunun bundan kaynaklandığını gördüm bende Anakartı iade edip yerine Msı x870e Carbon modelini aldım, ama sorunlar devam ediyordu. Bios güncellemesi yaptım ama chipset güncellemesi yapmadım onu bilmiyordum şimdi yapıyorum hocam.
Tamamdır. AMD'nin sitesinden indirin ve yeniden başlattıktan sonra bir de öyle bakın.