serhatmorgan

Uzman
Neden böyle oluyor anlamadım ama 4 kere denedim böyle oldu. 5. seferde ekran kaydını açıp geldim yine böyle oldu. Ayarları ve değerleri videoda gösteriyorum. Nasıl çözeceğim bunu. Oyun mis gibi akıp gidiyorken böyle olması hiç hoş değil çünkü nerede hata olduğunu çözemiyorum. Herhangi bir drop sorunu veya FPS düşüşü sorunu da yaşamadım şu ana kadar 3-4 saattir oynuyorum yani denemediğim yol kalmadı VSYN kapattım Reflex'i kapattım Dlss'i kapattım.
Video linkini şöyle bırakıyorum:

Son düzenleme:
PS oyunlarının optimizasyonu berbat( PC tarafında) TLOU bitireyim derken kanser olmuştum. Oyunla ilgili bir problem olabilir. Mod, yama vs. şeyler yüklüyse onlardan kaynaklıda olabilir RDR2ye TR yama yükleyince son chapterde donuyordu.

PS oyunlarının optimizasyonu berbat( PC tarafında) TLOU bitireyim derken kanser olmuştum. Oyunla ilgili bir problem olabilir.
Vallahi kafayı yicem hocam. TLOU2'de hiç böyle bir problem yaşamamıştım yağ gibi oynamıştım. Bunu da aynı şekilde oynuyordum ki buraya gelene kadar. Ne denediysem olmuyor buraya gelince böyle çöküyor.

İşine yarayacak arkadaşlar olursa çözümü şöyle buldum: Oyunu tam ekrandan pencereli moda alıp bu bölümü öyle geçmek.

Son düzenleme:
Toplam 37 saat oynadım GoW Ragnarok'u ve geçenlerde bitirdim ana hikayesini. Bu tarz bir çökme sorunu yaşamadım RTX 4070 Ti Super ve Ryzen 7 5800x3D'li sistemimde 7800x3D GOAT'ın da dediği gibi dosya doğrulaması yapmak çözer belki.

Toplam 37 saat oynadım GoW Ragnarok'u ve geçenlerde bitirdim ana hikayesini. Bu tarz bir çökme sorunu yaşamadım RTX 4070 Ti super ve Ryzen 7 5800X3D'li sistemimde 7800X3D Goat'ın da dediği gibi dosya doğrulaması yapmak çözer belki.

Aynı yere geldiğimde videodaki gibi olup atıyordu. NVIDIA sürücüsünden sandım eski sürücü falan denedim çözülmedi. Bütün ayarlarımı sıfırladım çözülmedi, aylarca oynayamadım. Aylar sonra bir daha denedim olmadı falan. En son yalandan bir dosya doğrulama yapayım dedim, eksik veya bozuk dosya vardı sanırım 1-2 tane yükledi çözüldü. İşin garibi mod falan da kurmadım. Yüklü oyunda bozuk dosya nasıl oluyor anlamadım. Konu sahibi de aynı yerde birebir aynı sorunu yaşadığına göre bozuk/eksik dosya sorunu var.

Aynı yere geldiğimde videodaki gibi olup atıyordu. NVIDIA sürücüsünden sandım eski sürücü falan denedim çözülmedi. Bütün ayarlarımı sıfırladım çözülmedi, aylarca oynayamadım. Aylar sonra bir daha denedim olmadı falan. En son yalandan bir dosya doğrulama yapayım dedim, eksik veya bozuk dosya vardı sanırım 1-2 tane yükledi çözüldü. İşin garibi mod falan da kurmadım. Yüklü oyunda bozuk dosya nasıl oluyor anlamadım. Konu sahibi de aynı yerde birebir aynı sorunu yaşadığına göre bozuk/eksik dosya sorunu var.
O dediğiniz sıfır kurulu oyunda dosya doğrulamasından sonra eksik/hatalı dosya çıkma sorunu bende Witcher 3 NextGen sürümünde ve birkaç diğer oyunda daha oluyordu hatta alışkanlık haline getirdim artık oyunları Steam'den aldıktan sonra birde dosya doğrulaması yaptırıyorum her zaman olmasa da arada bir denk geliyor yine sıfırdan yüklediğim oyunların bazılarında bozuk/eksik dosya olma durumu. Mesela Battlefield 6 da garanti oluyor sıfırdan yüklediğimde dosya doğrulaması yapıyorum 3 tane dosya bozuk diyor ve yeniden indirileceği yazıyor. Örnek görsel olarak bunu atayım Battlefield 6 ile ilgili:
3 dosya.webp