5080'li sistem toplamaya karar verdim ve monitör araştırmasına girdim.
IPS'te ghosting ve glow, OLED'de de yanma tarzı sıkıntılar var ve ben bu tarz şeylere birazcık takılan birisiyim.
2K mı 4K mı diye kendime sorduğumda ise ileriye yönelik düşündüğümde 2K almak bana daha mantıklı geliyor.
Ghosting, glow, ışık sızması yüzünden OLED'e daha sıcak bakıyorum fakat yine de önerilere açığım.
Şu an kullandığım ve iş yerinde kullandığım ekran mat yüzeye sahip. Akşam eve geldiğimde kullanacağım için ekrana vuracak ışık yüzünden sanırım yine mat tercih edeceğimide belirteyim.
5080'li sistem toplamaya karar verdim ve monitör araştırmasına girdim.
IPS'te ghosting ve glow, OLED'de de yanma tarzı sıkıntılar var ve ben bu tarz şeylere birazcık takılan birisiyim.
2K mı 4K mı diye kendime sorduğumda ise ileriye yönelik düşündüğümde 2K almak bana daha mantıklı geliyor.
Ghosting, glow, ışık sızması yüzünden OLED'e daha sıcak bakıyorum fakat yine de önerilere açığım.
Şu an kullandığım ve iş yerinde kullandığım ekran mat yüzeye sahip. Akşam eve geldiğimde kullanacağım için ekrana vuracak ışık yüzünden sanırım yine mat tercih edeceğimide belirteyim.
25k civarı. Daha üzerinede çıkabilirim ama 3 yıl sonra yanma garantisi bitecek olan bir monitör için de 50K'da vermek istemiyorum açıkçası @Hançinçon Asahe@lyqwed
Piksel yoğunluğu açısından evet ama FPS açısından bana her zaman değilmiş gibi geliyor. En azından 8xxx kartlarla belki. Şu an 5080 bile 4K Ultra ayarlarda Cyberpunk 60 FPS civarında oynatabiliyor. 2 gün sonra yeni bir AAA oyun çıkararırlar. Sonra 4K'da Low ayarlada oyun oynarız. Rezilliğin daniskası ağırlıklı olarak online oyunlar oynuyorum zaten. 2K sanırım işimi görecektir.
Tavsiye edebileceğiniz 2K OLED monitörler neler? Mat ekran 280Hz üzeri.
Piksel yoğunluğu açısından evet ama FPS açısından bana her zaman değilmiş gibi geliyor. En azından 8xxx kartlarla belki. Şu an 5080 bile 4K Ultra ayarlarda Cyberpunk 60 FPS civarında oynatabiliyor. 2 gün sonra yeni bir AAA oyun çıkararırlar. Sonra 4K'da Low ayarlada oyun oynarız. Rezilliğin daniskası ağırlıklı olarak online oyunlar oynuyorum zaten. 2K sanırım işimi görecektir.
Tavsiye edebileceğiniz 2K OLED monitörler neler? Mat ekran 280Hz üzeri.
Bu kartlarda kas gücüne bakmak gereksiz çünkü teknolojik kartlar bunlar. Frame Generation ve DLSS açınca FPS'i direkt ikiye katlayacaktır bile bazı sahnelerde.
Bu kartlarda kas gücüne bakmak gereksiz çünkü teknolojik kartlar bunlar. Frame Generation ve DLSS açınca FPS'i direkt ikiye katlayacaktır bile bazı sahnelerde.
Aynen optimizasyona bağlı olarak haklısınız. Teknolojiler varsa evet. Benim şu an oynadığım online oyun 12 yaşında olduğu için yeni teknolojilerin hiçbirisi yok mesela. Kartın kas gücü ve işlemci gücü önemli. Ama yine dediğim gibi Frame Generation ve DLSS olsa bile optimizasyon yoksa yine hiçbir önem arz etmiyor.
Hocam sen hatim etmişsin anladığım kadarıyla bu monitör piyasasının. Şu benim enkazı bir kaldırabilir miyiz sana zahmet @7800X3D GOAT
Alienware AW2725D'ı önerdiğini gördüm pek çok kişiye fakat görmeden de almak istemiyorum şahsen.
Dell'de ne hikmetse TR pazarından çekilmiş sanırım. Sadece online siteler üzerinden bulunuyor ürünleri.
Hz'i falan da yüksek. Tam aradığım aralıkta. Belki gördüğümde o kadar glossy gelmeyecek gözüme AW2725D'ye baktığımda.
Var mı başa önerebileceğiniz 2K, 240Hz civarı monitör?
Geçen Vatan'dan şu monitöre baktım. Nasıldır bilmem ama gözüme güzel gözüktü.
Oradan başka da bir yerde satışını da bulamadım.
Ha ama bu IPS. Ne kadar ghosting+ ışık sızması yiyeceğimi falan bilmiyorum. Bunun hakkında bilginiz varsa bir yorumunuzu alırım.