RTX 5080 ekran kartlı sisteme 2K çözünürlüklü monitör önerisi

AOC, Philips, Lenovo vs fark etmez. Eğer kronik sorunu yoksa OLED monitörler de marka gözetmeksizin herhangi birini alabilirsin. Dell'in önerme sebebim monitöre hakim olmamdan ve servisiyle alakalı olumlu yorumlar olmasından ötürü. AW2725D de sRGB modundaki yanlış gama haricinde bir eksi yok. AOC, Philips ve Lenovo modellerin incelemelerini görmediğimden kritik bir eksisi varsa bilemiyorum. Eğer marka absürt bir hata yapmadıysa tüm modeller çok benzer gözükür. Bunun sebebi aynı paneli kullanması ve LCD gibi arka aydınlatmaya ihtiyaç duymaması. QD-OLED panel de homojenlik harikadır, tepki süresi tüm modeller de aynıdır, görüş açısı aynıdır, renk gamutu aynıdır, metin netliği kaplamaya bağlı olarak aynıdır vs yani marka önemsiz. QD-OLED'de Samsung harici tüm markalar aynı kaplamayı kullanıyor.

Yani özetle markanın uyguladığı kalibrasyon, parlaklık ve ek özellikler haricinde (Dolby vision, DP 2.1 vb) farklar olmaz. Normalde parlaklık da çok benzer olması gerekir ama bazı markalar parlaklığı koruma amaçlı ekstradan düşürebilir. Normal de LCD olsaydı IPS glow, ışık sızması (kalite kontrol), homojenlik vb görüntüye etki ederdi. Yani sana diyeceğim en az şikayeti bulunan ve satış sonrası desteği iyi olan en ucuz modeli alman yönünde olur. Eğer LCD baksaydın aynı paneli bile kullansalar aralarında kayda değer farklılıklar olabilirdi. Ayrıca şunu da unutma OLED monitörlerin hepsi iyi kalibre edildiğinden spesifik olarak sorunlu değilse (AW2725Q gibi) görüntü doğruluğu da çok elzem bir kriter olmayacaktır. Yani kalibrasyonu çok iyiyse 2-3K farklar verilir ancak gidip de ASUS diye 10k fazladan verip saflık yapma yani. Her markanın kendine özel soğutma çözümü ve koruma özellikleri var. Ayak tasarımı ve malzeme kalitesi değişkenlik gösterebilir ancak hiçbiri vasat değil. Yani genel de aynı paneli kullanan OLED monitörler de en ucuzunu almak doğru seçimdir. Ayrıca OLED monitör üreticileri dandik markalar değiller. Yani hepsi işinin ehli ve büyük markalar olduğu için markanında önemi otomatik olarak kalkıyor. Yani yapacağın iş LCD gibi zor değil, reddit vb yerlere şikayet var mı diye bakacaksın. Eğer anormal bir durum yoksa; mesela HDR da kötü PQ EOTF takibi, bozulma, düşük parlaklık vs başka modellere yöneleceksin. Renk gamutu, kontrast oranı gibi testlere bakmana gerek yok, zaten parlaklık haricinde aşağı-yukarı aynılar. Bir de aldığın satıcıya dikkat et yeterli.

G60f yeni çıkmış, incelemesini görmedim yorum yapamam. Şu an müsaitliğim de yok monitörlere bakamıyorum. Ama dediğim şeylere dikkat ederseniz pişman olacağınızı sanmıyorum.

Müsait olmamanıza rağmen yarım saatlik açıklamanızdan ötürü çok teşekkür ederim. Yine aklınıza gelirse veya araştırma imkanınız olursa, mat Oled önerilerinize açığım (240hz civarı). Tabiki acelesi yok. Sistem parçaları 2 güne anca gelir zaten. Asus'tan uzak durmamın sebeplerinden biriside senin dediğin gibi markadan dolayı eklenen otomatik fiyatlar. Ha fiyat iyi ise alınır elbette

Rica ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…