Sistemi sıradan bir kullanıcı için normal toplamışsın dostum. Kasan kaliteli, anakart giriş segment, ekran kartı iyi, sıvı soğutma; aynı paraya daha iyilerini bulabilirsin, PSU kötü değil ama özelliksiz, DRAM'siz SSD, Ramler en popüleri ve giriş segment olması lazım. 70Bin liraya daha iyisi toplanabilirdi ya. 5080 ayrı bi para tabi. 55 bin liraya da 5080 bulabilirsin. 5080 alan adam zaten bu bileşenleri de tercih etmez. Bilmiyorum, segmentine göre 9070 XT değil de, 9060 XT -çıktığında-, 5060 TI 16 GB daha iyi olabilirdi. Daha giriş ve orta arası bir sistem olurdu. Artık bir kasa topladığında en az bi 50-60K çıkarmak gerekiyor zaten diye düşünüyorum.
Eyvallah beyler, fikir verene teşekkürler ama bakın...
Ben burada "en mantıklı sistem bu" diye bir şey iddia etmedim,
keyfime göre topladım dedim.
Yani sistemim bana özel, bana göre “değerli” olan parçaları tercih ettim.
Ama gel gör ki bazı arkadaşlar konunun özüne değil, detayına giydirme derdinde.
Kanka, sistemin amacı net: 5080 fiyatına tam bir set toplamak, olay bu.
Sen diyorsun ki "şu parça şöyle olsa daha iyi olurdu" eyvallah, bak bunu alırım, çünkü katkıdır.
Ama “bilmeden iş yapmış” diyip klavye raconu kesen arkadaşlar, bakın orada duran “kişisel” lafını yutmuşsunuz.
Forum dediğin şey karşılıklı saygı ve fikirle yürür, trip atma, “alay ettim de kendimi komik sandım” moduyla değil.
En alttaki yorumu yazan arkadaşa da teşekkürler,
seviyeli fikir verirsen cevabını da seviyeli alırsın.
Eyvallah beyler, fikir verene teşekkürler ama bakın...
Ben burada "en mantıklı sistem bu" diye bir şey iddia etmedim, keyfime göre topladım dedim.
Yani sistemim bana özel, bana göre “değerli” olan parçaları tercih ettim.
Ama gel gör ki bazı arkadaşlar konunun özüne değil, detayına giydirme derdinde.
Kanka, sistemin amacı net: 5080 fiyatına tam bir set toplamak, olay bu.
Sen diyorsun ki "şu parça şöyle olsa daha iyi olurdu" eyvallah, bak bunu alırım, çünkü katkıdır.
Ama “bilmeden iş yapmış” diyip klavye raconu kesen arkadaşlar, bakın orada duran “kişisel” lafını yutmuşsunuz.
Forum dediğin şey karşılıklı saygı ve fikirle yürür, trip atma, “alay ettim de kendimi komik sandım” moduyla değil.
En alttaki yorumu yazan arkadaşa da teşekkürler, seviyeli fikir verirsen cevabını da seviyeli alırsın.
Ayrıca 5080 "55K’ya bulunuyor” eyvallah ama işin hikmetine biraz daha yakından bakalım.
AMD tarafında Asrock, Sapphire gibi markalarla orta segmentte bile öyle dengeli kartlar alıyorsun ki, fiyatına göre soğutma ve performans tıkır tıkır.
Aynı “düzgün hissettiren” kaliteyi NVIDIA’da yaşamak istiyorsan, 55K’lık kart yetmiyor kardeşim, minimum 70-80K’ya dayanıyorsun.
Yani mesele sadece etiket fiyatı değil; o fiyatla ne aldığın.
Fiyat karşılaştırırken sadece model ismine değil, o modelin sunduğu kaliteye de bakmak gerekiyor.