Vrother9

Başarılı
Sistemim için uygun fiyatlı ekran kartı destek aparatına ihtiyacım var.

Kasa altı destek aparatı kullanamıyorum, o kısma fanlar denk geliyor.

Kasa genişleme yuvasına veya anakarta takılan aparat önerisi lazım.

Örnek ürün: Böyle bir ürün buldum, uyumlu olur mu emin değilim. Kullanan var mı ve tavsiye eder misiniz?

Sistem:

• MSI X670E Tomahawk anakart
  • Phanteks XT Pro Ultra kasa
  • Gainward Phoenix RTX 5080

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim attığım ürün ile farkı ne ve uyumlu olur mu?

Senin attığın model daha ince (2-2.5 slot) kartların popüler olduğu dönemde çıktı. Benim attığım günümüzün 3.5 - 4 slotluk kartları düşünülerek tasarlandı. Kartın ağırlık merkezini daha iyi yakalar.

Kartınız zaten dual slot. Destekleyiciye gerek yok. Bende de INNO3D X3 5080 var. Zaten SFF ready diye geçiyor. O aparat 3.5-4 slotluk kartlar için.

Kartınız zaten dual slot. Destekleyiciye gerek yok. Bende de INNO3D X3 5080 var. Zaten SFF ready diye geçiyor. O aparat 3.5-4 slotluk kartlar için.
Senin Inno3D, SFF sistemler için özel inceltilmiş, yapısı daha hafif bir model. Adamda ki Gainward Phoenix ise soğutma bloğu basılmış, bakırı bol, ağır bir kart. SFF Ready etiketi sadece boyutu kalınlığı kurtarıyor, yerçekimini değil :) Kart 2 slot da olsa boyu uzun ve içi metal dolu olduğu için fizik affetmez, o uç zamanla illaki aşağı salar. Şimdi 5080 gibi karta o kadar para bayılmışken, üç kuruşluk aparat yüzünden ileride PCB'yi yamultup lehim çatlatma riskini almasın bence.

Senin Inno3D, SFF sistemler için özel inceltilmiş, yapısı daha hafif bir model. Adamda ki Gainward Phoenix ise soğutma bloğu basılmış, bakırı bol, ağır bir kart. SFF Ready etiketi sadece boyutu kalınlığı kurtarıyor, yerçekimini değil :) Kart 2 slot da olsa boyu uzun ve içi metal dolu olduğu için fizik affetmez, o uç zamanla illaki aşağı salar. Şimdi 5080 gibi karta o kadar para bayılmışken, üç kuruşluk aparat yüzünden ileride PCB'yi yamultup lehim çatlatma riskini almasın bence.
Dediğiniz gibi kart çok kalın değil ama ağır , hafif eğrilik var bundan dolayı destek aparatı almak istiyorum