Bende 2 CCD'de açık, oyun olanlar X3D'de Windows ile ilgili diğer her şey CCD2'de. CPU park etme işi çok garip gelmiştir bana zaten ki AMD yazılımı CPU park ederken CCD2'deki bütün işlemleri de gidip CCD1'e kaydırıyor ve 2 CCD işlemcinin anlamı kayboluyor. Alt Tab yapıyorsun uykudan uyanıyor 2. ccd aktif olup işlemler oraya kayıyor yeniden çekirdek frekansı ayarlanıyor falan derken o iş pek de verimli olmuyor. Çoklu çekirdek performansının içinden geçtikten sonra benim için hiçbir önemi yok. Allah'tan CPU Set Setter var da kurtardı bizi bu durumdan. Process Lasso ile Valorant oynamaya kalkın, sürekli crash seslerde bozulma yersiniz. Düz affinity problem çıkarıyor ama bu programda adam artık ne yapmışsa gram problem görmedim. Intel'de de çalışıyor bir de, p-e Core ayrımı yaptırıp performans artışı yakalanabilir de bilen yok, yaygın değil. Oyunlar çalışırken SS'lerde gösterdim, hatta oyunların anti cheat programlarını bile 2. CCD'ye salladım ki araya kaynak yapmasın diye ne bir gecikme var ne bir hata.
Eki Görüntüle 250072
x3D çekirdekte ne kadar dengeli bir yüke yayılmış yağ gibi. Alt kısımdaki 2. CCD'nin çekirdeklerindeki ufak oynaşmalar da işte chrome-whatsapp açık fare klavye-yazılımları ıvır zıvırlardır.
9800X3D gibi dümdüz oyun odaklı işlemciler'in anakartları B serisi anakartlar. x870/x870E artık AI/Workstation/Gaming/OC 3'ü bir arada segmenti olarak konumlandırılmış zengin işi. Kofti'den çıkardıkları mid class B850 görünümlü Low class X870'leri saymıyoruz.