LeBaki

Çalışkan
Merhaba,

RTX 5080, Ryzen 7 9800X3D bir sistemim var. Daha önce ASUS TUF 27 inch 2K 210 Hz aşağıdaki monitörü almıştım. Bir monitör daha almak istiyorum; 27 inch 240 Hz fakat karar vermedim. Bu aldığımı 2. ekran olarak da kullanabilirim, ilk ekran olarak da. Ayrıca 2K ve 4K 27 inçte fark eder mi? Nerede, nasıl karşılaştırma yapmalıyım? Aradaki fiyat farkına değer mi? Çünkü 15 bin kadar fiyat farkları var. Sistemi her iş için kullanıyorum; FPS oyunları da, hikayeli oyunlarda iş için de. Bu sisteme gidecek ekran nedir?

https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-vg27aq5a-27-inc-210hz-0-3ms-2k-qhd-adaptive-sync-fast-ips-gaming-monitor-p-HBCV00009OUU81?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ

Merhaba,
Şahsen ben hakkımı 2K OLED monitörden yana kullanırdım ve kullandım da gerçi :) 2K monitörün var, bir tanede 2K OLED monitör almak bana daha cazip geliyor 4K yerine. 27 inçte genelde 2K monitör tavsiye ediliyor, 32 inçte ise 4K. Ben de 2K OLED monitör aldım, 27 inç çok memnunum ve 2. monitör olarak da IPS bir 2K monitör kullanıyorum, gayet stabil ve akıcı kullanımları. 4K kullanmadığım için 2K ile 4K arasındaki farkı söyleyemem ama 5080 ile 2K da alsan 4K da alsan pişman olmazsın, ama OLED almalısın bence :)

Merhaba,
Şahsen ben hakkımı 2K OLED monitörden yana kullanırdım ve kullandım da gerçi :) 2K monitörün var, bir tanede 2K OLED monitör almak bana daha cazip geliyor 4K yerine. 27 inçte genelde 2K monitör tavsiye ediliyor, 32 inçte ise 4K. Ben de 2K OLED monitör aldım, 27 inç çok memnunum ve 2. monitör olarak da IPS bir 2K monitör kullanıyorum, gayet stabil ve akıcı kullanımları. 4K kullanmadığım için 2K ile 4K arasındaki farkı söyleyemem ama 5080 ile 2K da alsan 4K da alsan pişman olmazsın, ama OLED almalısın bence :)
Cevabınız için teşekkürler, Ben de daha önce 4K kullanmadığım için tam emin olamadım ve bu sisteme 4k yakışır diye bir çok yorum aldım o yüzden emin olamadım.

Cevabınız için teşekkürler, Ben de daha önce 4K kullanmadığım için tam emin olamadım ve bu sisteme 4k yakışır diye bir çok yorum aldım o yüzden emin olamadım.

Tabi ki 4K yakışır. Sistem de güçlü. Bence burada 2K ya da 4K OLED alıp sorunu kökten çözmek daha iyi :) 5080 olduğu için 4K öncelik olur, yani mantıken de. Ama acele etmeyin, iyice araştırın, aklınıza en yatanı alın. OLED niye öneriyorum, onu da söyleyeyim. Hem 2K hem 4K'da OLED, FPS oyunlarında da hikaye oyunlarında da, hatta dizi, filmlerde de efsane bir görsel şölen sunuyor.