2aliens

Uzman
Selam arkadaşlar,

RTX 5080 grafik kartı ve R7 7800X3D işlemciye sahip bir sistemim var. 350 Hz, 1440p bir monitör kullanıyorum. Samsung marka. OLED değil. OLED kullanmaya pek sıcak bakamıyorum. AOC 500Hz QD-OLED monitörüm 17 gün sonra bozuldu, bu yüzden iade ettim. Bu yüzden biraz temkinliyim.

IPS ve 2K çözünürlüğü tercih eden biri olarak, 1000Hz'e yakın bir yenileme hızı vaat eden G-Sync Pulsar adlı yeni bir teknoloji olduğunu fark ettim.

350Hz monitörümden bu yeni 360 Hz G-Sync Pulsar monitörlere geçmem iyi bir fikir olur mu?

Ayrıca, gelecekte 500Hz 2K IPS panelli monitörler görecek miyiz? Pulsar teknolojisi olacaksa bunlar çok daha iyi bir seviyeye çıkabilir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak. Peki, ne tür bir monitör almalıyım? Biraz daha beklemeli miyim bu monitörle?

Selam arkadaşlar,

RTX 5080 grafik kartı ve R7 7800X3D işlemciye sahip bir sistemim var. 350 Hz, 1440p bir monitör kullanıyorum. Samsung marka. OLED değil. OLED kullanmaya pek sıcak bakamıyorum. AOC 500Hz QD-OLED monitörüm 17 gün sonra bozuldu, bu yüzden iade ettim. Bu yüzden biraz temkinliyim.

IPS ve 2K çözünürlüğü tercih eden biri olarak, 1000Hz'e yakın bir yenileme hızı vaat eden G-Sync Pulsar adlı yeni bir teknoloji olduğunu fark ettim.

350Hz monitörümden bu yeni 360 Hz G-Sync Pulsar monitörlere geçmem iyi bir fikir olur mu?

Ayrıca, gelecekte 500Hz 2K IPS panelli monitörler görecek miyiz? Pulsar teknolojisi olacaksa bunlar çok daha iyi bir seviyeye çıkabilir diye düşünüyorum.

Sonuç olarak. Peki, ne tür bir monitör almalıyım? Biraz daha beklemeli miyim bu monitörle?

Şu anki monitöründe G-Sync varsa 10 Hertz için geçmeye değmez. Şu anda 600 Hz'leri bile geçen monitörler var, evet ama bunlar 720p, 1080p gibi çözünürlüklerde sunulabiliyor. 500 Hz 2K için daha bence çok yol var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddi FPS oyuncusu değilsen 4K 240 Hz OLED daha güzel olur. Evet, konuyu okudum, yine de OLED öneriyorum.

Şu anki monitöründe G-Sync varsa 10 Hertz için geçmeye değmez. Şu anda 600 Hz'leri bile geçen monitörler var, evet ama bunlar 720p, 1080p gibi çözünürlüklerde sunulabiliyor. 500 Hz 2K için daha bence çok yol var.

500 Hz 2K OLED'ler var zaten.

Zaten monitörünüz iyi. OLED almayacaksanız (ki anlaşılan öyle bir niyetiniz yok) israf olur bence. 360 Hz gayet hızlı zaten. 540 vs. alsanız mutlaka fark edilir de gerek var mı derseniz, bence yok.

240 Hz 27" ve 4K OLED var 5080 ile birlikte. 2016'nın oyunu bile büyüleyici. Rekabetçiyi zamanında oynamıştım ama rekabetçiye girip sinirlenip yorulanlar Single Player oyunların tadını alınca 900 Hz vs. gibi sürekli bir aimle adam vurmaktan uzaklaşacaklardır. Eski bir CS ve DotA 2 Pro'su olarak söylüyorum bunu. Şimdi de hanıma oyun yükledim o oynuyor ve 2022 çıkışlı 7 GB boyutundaki oyunun görünümüne bakınız. OLED yeterince övülmüyor.

image.webp

Ciddi FPS oyuncusu değilsen 4K 240 Hz OLED daha güzel olur. Evet, konuyu okudum, yine de OLED öneriyorum.

500 Hz 2K OLED'ler var zaten.

Rekabetçi ve ağır olarak FPS oyunları oynuyorum ve üst seviyeyi hedefliyorum her zaman bu sebeple aslında. 4K denedim fakat FPS için rahat edemediğimi fark ettim. OLED 500Hz'den 350Hz'e geri geçtiğimde akıcılığımı psikolojik olarak ve ekrana baktığımda da hissettiğimi söyleyebilirim. OLED teknolojisini kullanırken en memnun olduğum olay Pulsar teknolojisinin vaat ettiği ve benim hoşuma giden bu bulanıklığı azaltması ve daha net bir görüntü sunmasıydı. OLED teknolojisinde FPS oyunlarında yaşadığım hızlı hareketlerde rahatsız edici o rakip oyuncunun bulanıklığı vb. IPS panele göre çok daha azdı. Oyunu oynarken çok daha akıcı hissediyordum. Şu an için piyasaya baktığımda istediğim şeyin tek çare olarak 500Hz QD-OLED monitörlere çıktığının farkındayım ama bu Gsync Pulsar teknolojisi kafamı karıştırdı 1440p çözünürlük ve IPS panelde bu rahatsızlığımı önleyebileceğini iddaa eden yeni bir teknoloji olması açısından.

Düşündüğüm bir monitör modelini atmak istiyorum düşüncelerinizi merak ediyorum. 4.Nesil Tandem OLED kullanıyormuş.

Son düzenleme:
4. nesil tandem ile tadından yenmez yahu, ne diyorsun?

Şüphesiz güzel görünüyor ama hala korkum mevcut... Bu paraları veriyorsun ama içinde kuşkuyla o kötü hissettiriyor hocam. Bu sefer de penta/tandem OLED muhabbetleri çıktı karşıma bu işin sonu yokmuş gibi hissediyorum...