RTX 5080 sizce nasıl bir ekran kartı?

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Sıra sıra tüm GPU'lar için yapacağım.

Sizce (kişisel olarak) RTX 5080 nasıl bir ekran kartı?

Bence;
  • XX80 serisinin en zayıf üyesi. Hadi RTX 4080, 3080'e nazaran aşırı üstündü anladım da RTX 5080'in hiç mi yeni bir şeyi olmaz?
    RTX 4080 Super ile benzer güçte ve RTX 4090'dan net şekilde zayıf.
    [Bazı influncer'lar RTX 4090'dan RTX 5080'e geçmeyi upgrade sanmıştı KEKW]
  • 2K için fazlasıyla okey olan ancak 4K için 16 GB VRAM ile darboğaza şu şekil kafa atan garip bir yapısı var. 24 GB falan olsaydı o zaman tadından yenmez olurdu ancak sonuç bu.
  • Bunun dışında fiyat/performans dengesi olarak iyi olduğunu söyleyemem. RTX 5070 Ti'dan o kadar uzaklaşmamasına rağmen arada 23K civarı fiyat farkı var. Onu alana kadar RAM'i 32 GB yapar veya 2 TB SSD geçerim. En kötü R7 9800X3D geçerim. Bu yüzden RTX 5090 almak isteyenleri RTX 5080 sularına, RTX 5080 almak isteyeni de RTX 5070 Ti sularına çekmeye çalışıyoruz
  • Bu kart tam olarak averajın bir tık üstü editör+gamer kartı. RTX 5090 onun için fazla kaçar ancak yine de render işleri ile haşır neşirdir. O zaman mantıklı bir seçim olabilir.

Elinize sağlık. Bende aynı şekilde RTX 5080 alacakken aradaki farka kıyamayıp Ryzen 7 9800X3D çektim. Aralarında kesinlikle aman aman bir fark yok bence.

5070 Ti bir oyuncu için gayet ideal bence.

Yüksek segment kartlar bir bende mi hayal kırıklığı yarattı. RTX 5070 Ti sahibiyim ve sanki 5050'yle falan oyun oynuyorum abi hala grafik ayarlarıyla falan uğraşıyorum. Bunun nedeni bence DLSS ve MFG gibi yapay zekâ teknolojileri ile performansı artırmaya çalışmaları. Evet işe yarıyor muazzam bir teknoloji ama bu da ekran kartlarının kas gücünü geride bırakmış.

Kas gücünden de kısıyorlar ama burada asıl suç oyun yapımcılarında. DLSS-FSR-FG gibi teknolojilere güvenip optimizasyona uğraşmıyorlar.

Kas gücünden de kısıyorlar ama burada asıl suç oyun yapımcılarında. DLSS-FSR-FG gibi teknolojilere güvenip optimizasyona uğraşmıyorlar.
Bu video, sektörün ne hale geldiğini çok iyi özetliyor; oyuncuların teknik tarafı öğrenmesi gerekiyor, o zaman tepkiler işe yarayabilir. Çoğu oyuncu bunlara takılmıyor. Bu tarz kanalları takip etmenizi öneririm.

5080 ise serinin en oturmamış kartı, dün söylemiştim düşüncemi, makası açması gerekiyordu, en azından 4090 güçlerinde olmalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…