XER4N1TY

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. RTX 5080 ve 5090 arasında kaldım. Amacım 4K çözünürlükte oyun oynamak, yayında yapıyorum. Ancak yayını mevcut PC'den vereceğim için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Benim canımı sıkan VRAM olayı. RTX 5080'i başta düşünüdüm ama VRAM az geldi bana. Bir de şöyle bir durum var son kez sistem diziyorum. Daha da sistem dizmeyi düşünmüyorum. RTX 5090 uzun yıllarca götürür düşüncesindeyim. Mevcut PC'de 3070 var. İster inanın ister inanmayın doğru düzgün oyun oynayamadım VRAM'den dolayı.

Ekran kartına o parayı verirsem bu sefer de işlemci için önümüzdeki ayı beklemem gerekiyor onu da maaşımdan almak zorunda kalacağım peki şu şekilde yapsam nasıl olur arkadaşlar RTX 5080 alsam yanına işlemciyi alsam nasıl olur bir de sanırım süper serisi çıkacakmış sizlerin de tavsıyesine ihtiyacım var RTX 5080 yetersiz mi kalır 4K için.

Ekran kartına o parayı verirsem bu sefer de işlemci için önümüzdeki ayı beklemem gerekiyor onu da maaşımdan almak zorunda kalacağım peki şu şekilde yapsam nasıl olur arkadaşlar RTX 5080 alsam yanına işlemciyi alsam nasıl olur bir de sanırım süper serisi çıkacakmış sizlerin de tavsıyesine ihtiyacım var RTX 5080 yetersiz mi kalır 4K için.

RTX 5080 4K yeterli olur. Yani DLSS veya multi frame generation özelikleri var. Lakin uzun vadede kullansan bile 5080 üzmez. Tek sorun 16 GB VRAM ve 4K ileride limite gelebilir.

RTX 5080 4K yeterli olur. Yani DLSS veya multi frame generation özelikleri var. Lakin uzun vadede kullansan bile 5080 üzmez. Tek sorun 16 GB VRAM ve 4K ileride limite gelebilir.

Hocam ben yanlış bilmiyorsam süper serisi 24 GB ile gelme olayı var mış var mı böyle bir durum artık kısmet 6090 1200 wat güç kaynağı almıştım RTX 5090 alacağım için umarım RTX 6090na yeterli olur.

@14287 hocam gamingtr güvenilir mi?

Son düzenleme:
Hocam ben yanlış bilmiyorsam süper serisi 24 GB ile gelme olayı var mış var mı böyle bir durum artık kısmet 6090 1200 wat güç kaynağı almıştım RTX 5090 alacağım için umarım RTX 6090na yeterli olur.

@14287 hocam gamingtr güvenilir mi?

Hocam, RTX 5000 Super gelir mi veya gelmez mi, onu bilemem.
Lakin 1200 watt PSU iyi olur, kenimde 1200W PSU kullanıyorum, yani ımzada görebilirsiniz efendim.