RTX 5080 vs RX 9070 XT

Tedy

Çalışkan
Arkadaşlar selam, herkese iyi sosyaller. Yeni bilgisayar alacağım ve ekran kartı konusunda son derece kararsızım. Sizin fikirlerinizi dinlemek istiyorum: Palit RTX 5080 GameRock düşündüğüm model 60k civarlarında geziyor şu an işlemcisi anakartı ve diğer bileşenler içine girince 100k tutuyor.
Sizce bu fiyata 5080'li bir sistem almak mı yoksa 9070 XT'li bir sistem almak mı daha mantıklı? Genel olarak iş ve oyun için kullanılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş varsa işin içerisinde 5080.

Eğer iş yoksa ve sadece oyunsa 9070 XT'nin Taichi, Aorus Elite gibi modelleri alınır.

bütçe varsa tartışmasız RTX 5080

9070XT 5070 Ti gücünde bir kart bütçe varsa 5080 tabii ki.

Tam bütçe nedir? O da önemli bir detay.
100k verebilirim uzun ömürlü sağlam bir sisteme ihtiyacım var %70 iş %30 oyunda kullanılacak sadece iki kart arasında izlediğim birçok videoda çok uçurum farklar göremedim bu yüzden kararsız kaldım .

Arkadaşın bütçesi kısıtlı nispeten. Eğer iş yapmayacaksa 5080 ile 9070 XT arasında 20K ya yakın fark var. Bunu da göz önüne almak lazım.
Yok bütçe kısıtlı değil 5080"e de yetiyor 9070xt"ye de sadece diğer arkadaşa da dediğim gibi pek bir fark yok gibi geliyor bana iki kart arasında bu konuda kararsız kalıyorum.

5080 alın geçin iş için kullanılıcakmış çoğunlukla.

Tam olarak ne iş yapıyorsunuz bu arada.

RTX 5080 ile 9070XT arasında aslında bayağı fark olacaktır oyun harici bir kullanım varsa. Video editing programlarında özellikle NVIDIA fark atacaktır ki üretkenlik amaçlı kullanımda NVIDIA Studio çok büyük avantajlar sağlıyor ve kartlar programlarda çok serin çalışıyor yük altında bile. Eğer amaç %70 iş ise 5070 Ti da alabilirsiniz 5080 değmez gibi geliyorsa ama AMD bu bağlamda pek memnun etmeyecektir. Eğer sarı sitede sıfır bulursanız 4080 Super de yönelebilirsiniz 5080 ile benzer bir karttır tabii ki fiyat iyi ise.

Ek: 40 serisi kartlar video editing yapacaksanız 4:2:2 renkleri RTX 50 serisi gibi code edemiyor dolayısıyla k serisi bir Intel işlemcide bulunan quicksync teknolojisine bu bağlamda muhtaçsınız eğer k serisi bir Intel işlemciniz yoksa timeline FPS'iniz çok düşer 40 serisi GPU'larda belirteyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…