RTX 5080'i kullanabilmek için MSI X670E'den X870E'ye geçmek gerekli mi?

Mert kaan almuhan

Çalışkan
Merhaba RTX 5080 ekran kartı aldım fakat anakartımla uyumlu değil. Ekran kartını taktığımda no signal diyor ve görüntü gelmiyor. Kartın açıldığı anakart MSI X870E Carbon, mevcut anakartım ise MSI X670E. Mevcut anakartımı X870E Carbon ile değiştirirsem formata gerek var mı acaba?

Anakartınla uyumluluk konusunda bir problemi yok 5080'in, aldığın hata başka bir problemden kaynaklanıyordur.

A320 anakarta bile taksan 5080'i görüntü verir.

Servise gönderdim servis MSI X870'e Carbon anakart ile açıyor görüntü veriyor bunun gibi 800 serisi üst segment anakartlar daha güncel olduğu için 2025 yılı BIOS Updateleri almışlar ve kart görüntü veriyor ben ekran kartını birçok sistemde ve farklı anakart modellerinde genelde 600 serilerinde deneyebildim denediğimde görüntü alamadım.

Bu video yardımcı olabilir.

Burada benim forumdaki yazımdan bahsediyor aynı zamanda çok izledim videoda aynı zamanda BIOS updatelerin henüz yapılmadığını ve X870e Carbon anakartta sorunsuz açtığını söylemekte.

Inan bunun BIOS güncellemesi ile hiçbir alakası yok, ekran kartları işlemciler gibi değil PCI veriyolu ile çalıştıgı için bütün anakartlar destek veriyor zaten.

Inan bunun BIOS güncellemesi ile hiçbir alakası yok, ekran kartları işlemciler gibi değil PCI veriyolu ile çalıştıgı için bütün anakartlar destek veriyor zaten.

Bilmiyorum bende ama elde edilen testler bunu gösteriyor henüz anakartlar yeni PCI girişlerine entegre edilemedi bence o yüzden bu sorunu yaşayan çok kişi var yoksa ekran kartı neden X870'e Carbon modelinde çalışırken X670e de çalışmasın bu arada böyle bir değişiklik yapsam formata gerek var mı?

X670 ve B650 anakartlarda 5090 çalıştıran birden fazla arkadaşım var inan ki bir şeyi hatalı yapıyor olabilirsin.

X670 ve B650 anakartlarda 5090 çalıştıran birden fazla arkadaşım var inan ki bir şeyi hatalı yapıyor olabilirsin.

İki üç güne deneyimlemiş olurum yazarım tekrardan her şeyi her senaryoyu denedim fakat görüntü alamıyorum.

Peki format gerekli olur mu yeni format atmıştım tekrar atmak istemiyorum.

Son düzenleme:
MSI MAG B650 Tomahawk ile kullanıyorum, driver sorunları dışında herhangi bir problem yaşamadım. Belki de slota tam yerleştirememiş olabilirsiniz. Anakartta herhangi bir uyarı ışığı yanıyor mu?

En iyi ornek olarak der8auer bile X870E Hero ile PCI-E 5.0'da sorunsuz boot ve benchmark almakta zorlaniyordu. Anakart kaynakli oldugunu dusunmuyorum, muhtemelen X870E Carbon'da GPU'nuz test edilirken PCI-E versiyon ayari Auto'da falan kalmistir (cogu mobolarda varsayilan olarak ayar Auto) ve onda da 4.0'da acilmistir, bu yuzden sistem sorunsuzdur. X670E vs X870E kaynakli bir sorun degil yani, A620'de bile 5080 ile rahat boot alabilirsiniz.

Bence GPU kaynakli bir problem. NVIDIA'nin yine yari pismis ve rezil isleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…