Yaklaşık 1 hafta önce RTX 3080'den RTX 5080'e geçtim, birkaç gündür kullanıyordum; ta ki bugün sabah PC'yi açarken 2 monitörümden DP ile bağlandığım ana monitörümde resimdeki gibi ekran geldi. Ana monitörüm wide olan 175 Hz 3440x1440 10 bit çalışıyor, kablosu monitörün kendi içinden çıkan DP kablosu. 2. monitörüm HDMI ile bağlı, 60 Hz ve aylardır RTX 3080 kartımla 0 sıkıntı şekilde kullanıyordum. Şu an da ana ekranı tek başına DP ile bağlayıp 175 Hz açınca sıkıntısız açılıyor. İkinci ekranı HDMI ile bağlayıp 60 Hz haliyle ikisini de takip açınca yine aynı sıkıntıyı yaşıyor. HDMI'li ekranı 50 Hz yapıp diğerini sabit tutunca yine açılıyor veya ana ekranı 125 Hz'e düşürüp ikisini takınca yine açılıyor ama dün sorunsuz çalışan 175 Hz - 60 Hz kombinasyonu bugün çalışmıyor. Sürücü son sürüm ve temiz kurulum olarak kuruldu. RTX 3080'den geçerken format atmadım, DDU ile silip yeni sürücüyü kurdum. Daha sonra 1-2 kez yeni sürücüyü tekrar temiz kurulum olarak NVIDIA app'den kurdum, başka sıkıntılardan dolayı. Şimdi benim anlamadığım RTX 3080'de böyle bir sıkıntı yaşamamışken bunda yaşıyorsam sorun kartta mı acaba yoksa sürücüsel bir sıkıntı mı var? Çünkü kablolar aynı, setup aynı, ekranlar aynı. Biraz midemi bulandırdı bu kart. Marka PNY bu arada.