Bütçe
416.512 TL
Ayrıca PSU olarak da Lian Li Edge 1200W için dediğim gibi ltt labs testinden kalmış, kullanıcılar da sorunlar bildirmiş. NZXT, ROG, MSI, FSP gibi markalara yönelebilirsiniz. PSU tier listleri genel olarak bir fikir verecektir. Ayrıca 1200W'a çıkmanıza gerek yok aslında sisteminize 1000W da yeterli olacaktır.

Şimdi bu sistem gerçekten içine sindiyse bu paraya al. Ama bana soracak olursan bence olmamış. Bu paraya olmamış öyle diyeyim.

Fanlar ve sıvı soğutmayı geçiyoruz. Kasayı görünümü güzel istiyorsan ben olsam O11 vision tercih ederdim ki sende üstü cam olsun yazmışsın kesinlikle O11 vision. Sıvı soğutmayı yana dikersin önlü arkalı pull push fan dizersin olur biter.

PSU konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak gözükmeyecek bir şey siyah olsa da çok bozmaz illaki daha iyisi vardır ancak PSU pek bilmiyorum bilen varsa kötüyse önerir.

Gelelim en can alıcı noktaya. Sırf ROG astral diye ekran kartına 60k fazla vermenin bir mantığı yok. MSI Vanguard 3X white al koy kasaya. ROG alınca 20FPS artmıyor, o kadar fark vereceksen 30 daha ekle 2 tane 5080 al local AI çalıştırırsın. Attığın Aorus Master'de mantıklı.

Hani ekran kartına o parayı ekleyeceğine 2/4TB SSD al veya 32 değil de 64 GB RAM koy o kasaya. Bir araba parası yatıracaksın sisteme RAM'i böyle bir sisteme göre ortalama SSD'yi ise en ucuzundan tutmuşsun. Anakarta diyebileceğimiz pek bir şey yok zaten.

Ekipman konusuna hiçbir şey demeyeceğim böyle bir sisteme para yatırsam 25/30k kulaklığa bir o kadar da onu sürecek cihaza para yatırırım şahsen. Klavye mouse zaten 10k anca tutar.

Satıcıdan emin değilim ancak Colorful'u GPU modeli olarak öneririm.

Dediğiniz gibi ekran kartını ve kasayı değiştirdim mousepadi çıkardım sonuç 354.593 TL elde 58.159 TL bunların haricinde PSU ne önerirsiniz ayrıca RAM'leri yükseltmeli miyim yükseltecek ise ne alınmalı SSD ne tercih edilmeli? Ayrıca ekipmanları beyaz ve sademsi olacak şekilde neler alınabilir?

Ekran kartını Aorus Master tercih ettim.
Kasayı da Lian Li O11 Vision Compact Fansız Beyaz E-ATX Oyuncu Kasası tercih ettim.

​

Ayrıca ekipmanları beyaz ve sademsi olacak şekilde neler alınabilir?
Razerın beyaz serilerini tercih edebilirsiniz. Basilisk V3 Pro, Blackshark V2 Pro, Hunstman V3 Pro bakabilirsiniz. İyi ekipmanlardır.

PSU ne önerirsiniz ayrıca RAM'leri yükseltmeli miyim yükseltecek ise ne alınmalı SSD ne tercih edilmeli?
PSU olarak da MSI MEG, Asus ROG Thor, NZXT C serilerine bakabilirsiniz. 1000-1200W beyaz modellerden fiyatı daha uygun hangisi ise alabilirsiniz.

RAM olarak da 64GB yapabilirsiniz bütçeyi ekran kartı değiştiği için fazlasıyla artırdınız. Ama 6000Mhz CL30 gayet güzel değerler, model değişmeye gerek yok bence.

Razer'ın beyaz serilerini tercih edebilirsiniz. Basilisk V3 Pro, BlackShark V2 Pro, hunstman V3 Pro bakabilirsiniz. İyi ekipmanlardır.

PSU olarak da MSI MEG, ASUS ROG Thor, NZXT C serilerine bakabilirsiniz. 1000-1200W beyaz modellerden fiyatı daha uygun hangisi ise alabilirsiniz.

RAM olarak da 64 GB yapabilirsiniz bütçeyi ekran kartı değiştiği için fazlasıyla artırdınız. Ama 6000MHz CL30 gayet güzel değerler, model değişmeye gerek yok bence.

PSU olarak Asus ROG Strix 1000P White Edition Gen5.1 1000 W Power Supply bunu buldum siz ne dersiniz?
Ayrıca siz tamamıyla benim yerimde olsaydınız RAM'lar ve SSD hakkında ne yapardınız?

Benim seçtiğim ekipmanlar W75 A9 mouse kulaklık iyi değil mi?

PSU konusunda çok bilgili biri değilim ama dediğiniz 1000W modeli için Tier A demişler ve 1200W modelinden daha sorunsuz olduğu belirtilmiş.

Ayrıca siz tamamıyla benim yerimde olsaydınız RAM'lar ve SSD hakkında ne yapardınız?
Ben olsaydım koyduğunuz kiti 2 tane yapıp ya da 2x32 olanından alıp 64GB şeklinde alırdım. DDR5 RAMlerde 4 kanalda sorun olabiliyor diyorlar o yüzden 2x32 almak daha mantıklı gibi.

SSD olarak da çok araştırmadım ama attığım Corsair MP600 Pro NH güzel duruyor. Zaten güvenilirliği kanıtlanmış bir marka, spesifik modelin incelemelerine bakmadım ama o yüzden kesin bir şey diyemem. Biraz daha araştırma yapılıp daha iyi bir alternatif bulunabilir.

Benim seçtiğim ekipmanlar W75 A9 mouse kulaklık iyi değil mi?
Ekipmanları da kötü olduklarından değil daha iyileri olduğundan değişmelisiniz. Bu tarz ATK, Wraith gibi markalar fiyat/performans odaklı ürünler satıyorlar. Siz ise bu bütçede tamamen performansa yönelmelisiniz. Piyasada en iyisi neyse ona bakmalısınız.

PSU konusunda çok bilgili biri değilim ama dediğiniz 1000W modeli için tier a demişler ve 1200W modelinden daha sorunsuz olduğu belirtilmiş.

Bunu tercih etmemde bir sakınca var mıdır 1000W yeterli midir?

Ben olsaydım koyduğunuz kiti 2 tane yapıp ya da 2x32 olanından alıp 64 GB şeklinde alırdım. DDR5 RAM'lerde 4 kanalda sorun olabiliyor diyorlar o yüzden 2x32 almak daha mantıklı gibi.

2x32 olarak önerdiğiniz bir RAM var mı?

Ekipmanları da kötü olduklarından değil daha iyileri olduğundan değişmelisiniz. Bu tarz ATK, Wraith gibi markalar fiyat/performans odaklı ürünler satıyorlar. Siz ise bu bütçede tamamen performansa yönelmelisiniz. Piyasada en iyisi neyse ona bakmalısınız.

Anladım hocam o zaman biraz ekipman araştıracağım

Bu arada seçtiğim monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben olsaydım koyduğunuz kiti 2 tane yapıp ya da 2x32 olanından alıp 64 GB şeklinde alırdım. DDR5 RAM'lerde 4 kanalda sorun olabiliyor diyorlar o yüzden 2x32 almak daha mantıklı gibi.

KLEVV Cras V Rgb 64GB (2x32) 6000 MHz CL30 KD5BGUA80-60A300J DDR5 Ram bunu buldum hocam siz ne düşünüyorsunuz?

Ramları 6000 MHz'nin üstüne çıkarmalı mıyım? Çünkü 6000 üstü sıkıntı oluyor diye duydum. @naganen,

Bunu tercih etmemde bir sakınca var mıdır 1000W yeterli midir?
1000W yetecektir o sisteme.

2x32 olarak önerdiğiniz bir RAM var mı?
Yine KLEVV'in aynı modelini tercih edebilirsiniz. 2x32 kiti de mevcut.

Bu arada seçtiğim monitör hakkında ne düşünüyorsunuz?
OLED monitörlerden anlamıyorum bir şey diyemeyeceğim. Ama madem böyle bir sistem diziyorsunuz 1440p-HD dual değil de 4k-1080p dual mod bir monitör daha mantıklı olur.

Ramları 6000 MHz'nin üstüne çıkarmalı mıyım? Çünkü 6000 üstü sıkıntı oluyor diye duydum. @naganen,
Bence gerek yok, çünkü bir yerden sonra performans artmıyor. Bildiğim kadarıyla 6000Mhz tam sweet spot güncel Ryzenlerde.

OLED monitörlerden anlamıyorum bir şey diyemeyeceğim. Ama madem böyle bir sistem diziyorsunuz 1440p-HD dual değil de 4k-1080p dual mod bir monitör daha mantıklı olur.
o zaman hocam ben bu konu için ayrı konu açayım.

1000W yetecektir o sisteme.

Yine KLEVV'in aynı modelini tercih edebilirsiniz. 2x32 kiti de mevcut.

OLED monitörlerden anlamıyorum bir şey diyemeyeceğim. Ama madem böyle bir sistem diziyorsunuz 1440P-HD Dual değil de 4K-1080p Dual mod bir monitör daha mantıklı olur.

Bence gerek yok, çünkü bir yerden sonra performans artmıyor. Bildiğim kadarıyla 6000MHz tam sweet spot güncel ryzenlerde.

Hocam şimdi her şeyi değiştirdik ayarladık şu an geriye ekipmanlar kaldı onun haricinde değişmem ya da dikkat etmem gereken veya önerdiğin bir durum var mı?

Hocam şimdi her şeyi değiştirdik ayarladık şu an geriye ekipmanlar kaldı onun haricinde değişmem ya da dikkat etmem gereken veya önerdiğin bir durum var mı?
Yok hocam başka bir sorun göremiyorum. Değiştirdiğiniz haliyle gayet güzel oldu sistem.

Ben kişisel olarak ne değişiklik yapardım diye sorarsanız fanlara ve soğutmaya gereksiz para vermekten kaçınmak için kasa fanları ve sıvı soğutma olarak Thermalright tercih ederdim. Ama bu tamamen benim kişisel görüşümle alakalı, tavsiye olarak düşünmeyin yalnızca kendi fikrimi belirtiyorum.

Siz almışken böyle sonsuz ayna şeklinde değil de ekranlı olan Lian Li modellerini tercih edebilirsiniz.