Corexee
Üyecik
Ayrıca PSU olarak da Lian Li Edge 1200W için dediğim gibi ltt labs testinden kalmış, kullanıcılar da sorunlar bildirmiş. NZXT, ROG, MSI, FSP gibi markalara yönelebilirsiniz. PSU tier listleri genel olarak bir fikir verecektir. Ayrıca 1200W'a çıkmanıza gerek yok aslında sisteminize 1000W da yeterli olacaktır.
Şimdi bu sistem gerçekten içine sindiyse bu paraya al. Ama bana soracak olursan bence olmamış. Bu paraya olmamış öyle diyeyim.
Fanlar ve sıvı soğutmayı geçiyoruz. Kasayı görünümü güzel istiyorsan ben olsam O11 vision tercih ederdim ki sende üstü cam olsun yazmışsın kesinlikle O11 vision. Sıvı soğutmayı yana dikersin önlü arkalı pull push fan dizersin olur biter.
PSU konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak gözükmeyecek bir şey siyah olsa da çok bozmaz illaki daha iyisi vardır ancak PSU pek bilmiyorum bilen varsa kötüyse önerir.
Gelelim en can alıcı noktaya. Sırf ROG astral diye ekran kartına 60k fazla vermenin bir mantığı yok. MSI Vanguard 3X white al koy kasaya. ROG alınca 20FPS artmıyor, o kadar fark vereceksen 30 daha ekle 2 tane 5080 al local AI çalıştırırsın. Attığın Aorus Master'de mantıklı.
Hani ekran kartına o parayı ekleyeceğine 2/4TB SSD al veya 32 değil de 64 GB RAM koy o kasaya. Bir araba parası yatıracaksın sisteme RAM'i böyle bir sisteme göre ortalama SSD'yi ise en ucuzundan tutmuşsun. Anakarta diyebileceğimiz pek bir şey yok zaten.
Ekipman konusuna hiçbir şey demeyeceğim böyle bir sisteme para yatırsam 25/30k kulaklığa bir o kadar da onu sürecek cihaza para yatırırım şahsen. Klavye mouse zaten 10k anca tutar.
Satıcıdan emin değilim ancak Colorful'u GPU modeli olarak öneririm.
Dediğiniz gibi ekran kartını ve kasayı değiştirdim mousepadi çıkardım sonuç 354.593 TL elde 58.159 TL bunların haricinde PSU ne önerirsiniz ayrıca RAM'leri yükseltmeli miyim yükseltecek ise ne alınmalı SSD ne tercih edilmeli? Ayrıca ekipmanları beyaz ve sademsi olacak şekilde neler alınabilir?
Ekran kartını Aorus Master tercih ettim.
Kasayı da Lian Li O11 Vision Compact Fansız Beyaz E-ATX Oyuncu Kasası tercih ettim.