RTX 5090 ekran kartının fiyatı 5.000 doları geçti!

600W değil de bence en az standart 1000W olmalı. Başka yolu yok. Aşırı akım çekiyor. Sürekli o akım öyle ya da böyle ısı yaratır. Benim 5080 bile 350W çekerken 3-4 saat oynadım, sıkıntı çıkmıyor ama ısınıyor. Yanma sadece 5090' da değil 9070 XT' nin 12VHPWR girişli versiyonlarında dahi oldu.

Bunların hepsi Chatgbt 2+2'ye 4 desin diye. Bu zamandan sonra son kullanıcıya bir şey gelmeyecek mi?

Tek çözüm 48 V

12 volt ile 1000w aşırı iddialı bir değer. Kablodan çok yüksek miktarda akım geçişi anlamına geliyor daha şu anki kabloda bu akımın yarısında bile problem çıkartıyor. Voltaj yükseltilirse daha iyi olur elbette ama onun için hem PSU hem anakart ATX standartlarını komple değişip bir de ekran kartındaki VRM tasarımına kadar komple değiştirilmesi gerekiyor. Diyelim 48 volta geçiş oldu bunu GPU'ya 1 volt olarak verebilmek için daha pahalı ve güçlü VRM'ler kullanılması gerekebilir bu da maliyeti artıracaktır.

Voltaj yükseltmeye falan gerek kalmadan isteseler daha iyi bir konektör ve pin tasarımıyla bu sorunu çözerler.

2 tane inverter klima çalıştırılır sadece onun çekeceği güç ile.
Ben R9 295X2'yi Crossfire yapıyordum, düşün toplam 4 GPU olarak görüyordu.. 1700w psu vardı

1000 W gibi kartları alanların o maliyeti umursayacağını pek sanmıyorum. %100 güvenlikli olacaksa her zaman daha fazla ödemeye hazırım.

Ben R9 295x2'yi CrossFire yapıyordum, düşün toplam 4 GPU olarak görüyordu. 1700W PSU vardı

Eki Görüntüle 280278

Compute kapasitesi olarak kaç yıl idare etti o setup?

SLI-CF falan yatay olarak tearing yapıyor bir de her oyunda vs çalışmıyordu diye pek tercih edilmiyordu.

Yoksa hevesini alıp 1 tanesini sattın mı

1000 W gibi kartları alanların o maliyeti umursayacağını pek sanmıyorum. %100 güvenlikli olacaksa her zaman daha fazla ödemeye hazırım.
Alıcı maliyeti ödemeye hazır olsa bile firmaların buna yanaşması zor. Baksana yerden tasarruf (!) edelim diye minicik bir delikten 50 amper geçirmeye çalışıyorlar.

Compute kapasitesi olarak kaç yıl idare etti o setup?

SLI-CF falan yatay olarak tearing yapıyor bir de her oyunda vs çalışmıyordu diye pek tercih edilmiyordu.

Yoksa hevesini alıp 1 tanesini sattın mı
Görselleri iletirdim de buraya atmaya pek müsait değiller.

SLI-CF'de boş işti ya, frameler eş zamanlı oluşturulmadığı için ciddi stutter yapıyordu ve çoğu oyunda zaten düzgün desteklenmiyordu. 1000W güç çekip GTX 1080'den daha kötü performans alıyordum yani.

İfadeler: X99
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…