RTX 5090 ekran kartının fiyatı 5.000 doları geçti!

Amerikan arabası diyoruz o sistemlere, çok yakar-az kaçar.

Acceleration mükemmel ama Top Speed'de çuval.

Amerikan arabası diyoruz o sistemlere, çok yakar-az kaçar.

Acceleration mükemmel ama Top Speed'de çuval.
Arkadaş fotoğraf attı şimdi, ROG Astral 5090’ı 8 ay önce aldığı fiyatla şimdiki fiyatına bakın. Hatta 130 bine alacakmış, birkaç aksaklık olmuş sadece.

5070 ve 5080 sevkiyatlarında bir problem yok, 5070 Ti bir aralar kalkacak edecek diye kıymete binmişti de onun hakkında da şu an sevkiyat sorunu ile ilgili bir haber göremedim. Kaçırmış da olabilirim.

90 ve 6000 Pro'da shortage var diğerlerinde yoksa yani üretimde bilinçli kesinti olduğu %100. Adamlar resmen 90 serisi ve 6000 Pro'yu gerçekten iş yapacak olanlar alsın oyun sınıfı kart değil bu, iş yapacak olan adam zaten masraftan kaçınmaz mantalitesinde.

İfadeler: X99
5070 ve 5080 sevkiyatlarında bir problem yok, 5070 Ti bir aralar kalkacak edecek diye kıymete binmişti de onun hakkında da şu an sevkiyat sorunu ile ilgili bir haber göremedim. Kaçırmış da olabilirim.
Çinlilerin sadece 5090'ları değil, 5080'leri, 5070 Ti'ları ve 5070'leri de satın alıp BIOS'larını modifiye ederek yapay zeka için iki kat RAM eklemeleri de durumu daha da kötüleştiriyor.

Eski kartım R9 295X2 Devil 13’te 4x8-pin güç girişi vardı. Her kablo 150 W verse ve PCIe slotundan da 75 W alsa, toplamda 675 W’a kadar rahatlıkla beslenebilir.

Eki Görüntüle 280273
Teclab 5090'ı 3 tane PCI-e üzerinden rahatça besledi. 4 taneye bile gerek yok kablolar 16AWG olduktan sonra.

Son düzenleme:
Bu en doğru yorum oldu. @CRT_User 'in dediği de benim dediğim de her türlü hem ekran kartı hem PSU tarafında standart değişikliği istiyor.

Çinlilerin sadece 5090'ları değil, 5080'leri, 5070 Ti'ları ve 5070'leri de satın alıp BIOS'larını modifiye ederek yapay zekâ için iki kat RAM eklemeleri de durumu daha da kötüleştiriyor.

Haydi bakalım hayırlı işler

Son düzenleme:
İfadeler: X99

Haydi bakalım hayırlı işler

Eki Görüntüle 280288
Dikkatimi çeken birkaç şey var, RTX 6090'da çiplet sürprizi varmış, tepe modelde monolitik yapıyı bırakabilirler deniyor. RDNA 5 için de büyük bir sıçrama yapılacağı söyleniyor, umarım yazılım tarafında da aynı gelişimi gösterirler. 2027'nin başında çıkarsa bakalım bu kartları kaç dolardan göreceğiz.

İlginç kısım DLSS 5'in daha RTX 30 serisinden bile önce tasarlanmaya başlanmış olması. RTX 50 serisinde bile bu kadar ağır çalışmasının ve sistemi zorlamasının sebebi meğer teknolojinin asıl bir sonraki nesil silikon mimarisi hedeflenerek tasarlanmış olmasıymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…