RTX 5090 Görüntü gelmiyor

EfeSay

Gelişen
Selam arkadaşlar,

Üyeliğim yeni malum diğer forumdaydım bundan önce.

Bir bilgisayar topladım İtopya'dan. Ekran kartını da vatandan aldım bulunmuyor diye.

9800X3D
ASUS ROG STRIX X870F
G.Skill 32x2 6000MHz CL28
NZXT C1200 3.1 ATX PSU var. (h9 Elite kasa var)

Vatandanda MSI gaming Trio RTX 5090 modelini almıştım.
Montajlı şekilde istedim. Kraken AiO ve ekstra 4 adet fan almıştım beceremem diye montajlı istedim.

Ürün montajlı geldiği için ekran kartının güç kablosunuda bırakmışlar öne doğru bir sorun yoktu.
Ekran kartını taktım yeni 12VHPWR kablosuda hazır duruyordu onu da taktım.

Bilgisayarı açtık herhangi bir sorun yoktu ama kasanın ön kapağını takmamıştım. Driverları güncelledim NVIDIA App falan kurdum güncelledim. RAM'leri EXPO1 yaptım olmadı neyse 2 yaptım yine olmadı problem o değil onu bir şekilde hallederim Recep Bey zaten anlatmış bir videoda.

Şu an ekran kartı kablosu temassızlık yapıyor 12VHPWR, ekran kartından görüntü gelmiyor. Temassızlık mı yapıyor anlamamıştım başlarda ama çalıştırıp kapağı takınca gitti 2 kere görüntü orada anladım kasa camından bayağı bir bükülüyor kablo.

Ekran kartının içinden ucu sarı 12VHPWR to 4 PCI-e adaptör çıktı. Benim PSU’da şu an 3 tane PCI-e boşluğu var. Dikey montaj için NZXT kitini istedim kartı her türlü dikey takacağım kasayla kart arasında 1-2 cm yer kalıyor.

Ekran kartı güç bağlantısını nasıl yapabilirim? PSU'nun kutusunda ekstra 3 PCI-e kablo var onu MSI’ın verdiği ucu sarı olan 4'lu adaptörle nasıl kullanabilirim? Ya da direk 12VHPWR to 12VHPWR kablo nereden bulabilirim?

Kablodan olduğuna kanaat getirdim ekran kartında hata olmadığını düşünmek istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında global sorun var hocam driver taraflı problem. Ekran kartını tak çıkar yapın görüntü almayı deneyin. Olmazsa iGPU ile PC açın DDU driver silin tekrar kurun.

Ekran kartında global sorun var hocam driver taraflı problem. Ekran kartını tak çıkar yapın görüntü almayı deneyin. Olmazsa iGPU ile PC açın DDU driver silin tekrar kurun.

Cok bilgili biri değilim CoD Marvel falan oynuyorum Video izleye izleye okuya okuya bir şeyler yapmaya çalışıyorum genel olarak.

Dediğinize benzer DP kablosunu anakarta takıp görüntü alabiliyorum. DDU dediğiniz, driverını sileceğim ekran kartının DDU appiyle sonra NVIDIA App indirip driverımı yükleyeceğim bahsettiğiniz bu mu? Ve bu sırada ekran kartı takılı mı olacak? PSU da sorun yok mu sonuç olarak?

Selam hocam evet dediğiniz gibi yapmanız gerekiyor, PSU da bir sorun olması çok düşük ihtimal bende de ASUS ROG Thor platinyum PSU var ve RTX 5080 ekran kartında siyah ekran sorunu yaşıyorum.

Ekran kartı takılı kalabilir.

Siz yaptığınızda bu işlemleri çözülmedi mi?

Kabloyu tüm gücünle bastırdığına emin misin? Bastırmaya korktuğun için temassızlık yapıyor olabilir mi?

Kabloyu tüm gücünle bastırdığına emin misin? Bastırmaya korktuğun için temassızlık yapıyor olabilir mi?

Eminim o hataları gördüğüm için bastırarak yaptım korka korka ama arka tarafı(PSU) ben yapmadım İtopya yaptı. Arka kapağı açtım bir kabloyu tak çıkar yapayım dedim yapamadım o kadar sertti tam oturmuştu orasıda. Sanki kablodan gibi geliyor eminde değilim.

Aksam DDU deneyeceğim. Ama kablodan gibiyse su kablodan bulamaz mıyım internette aradım dandik markaların Amazon'da var. Ya da 3 tane PCI-e kabloyu msin verdiği 4'lu adaptöre taksam olmaz mı ama biri boş kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…