Diavelin

Çalışkan
Yakın zamanda ASUS ROG ASTRAL RTX 5090 O.C aldım ve PSU almam gerekiyordu. Kararsız kaldığım için ikisini de kampanyalı stoklar tükenmeden satın aldım; duruma göre içlerinden birini iade edeceğim. Sizce hangisini iade etmeliyim? Sorunsuz ve uzun ömürlü olsun istiyorum. İlk defa bu kadar yüksek seviye donanım parçaları aldığım için aklım baya karışık ve sorunsuz kullanmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Fiyatları aşağıya yazdım; neden hangisini seçmem gerektiğini söylerseniz sevinirim:

MSI MEG AI1300P - 13.599 TL (20$ cashback var ama fiyata dahil etmedim)
Corsair HX1500i - 15.999 TL

HX1500İ daha iyi fakat şu bile fazla fazla yeterli. 1000 W olan versiyonu bile rahat şekilde yeter;

Yaşanabilecek spike için açıkçası 1200 W altını düşünmüyorum. NZXT C1200’ü gördüm ama geçenlerde 9800 TL civarına kadar düştüğü için bu fiyattan alasım gelmedi, ne yalan söyleyeyim; o yüzden almadım. Fakat aklımı kurcalayan iki şey var:

1️⃣ Aradaki fiyat farkına değer mi?
2️⃣ Corsair, gücü 2×8 pin üzerinden veriyor; bu yöntem mi daha güvenli? Yoksa MSI’ın yaptığı gibi 12V-2×6 üzerinden vermek mi daha güvenli?

Bu cevapları alabilirsem aklımdaki karmaşa gider diye düşünüyorum. Bir de siz olsanız bu ikisinden hangisini alırdınız?

Son düzenleme:
Haber var mıydı doğru muydu tam emin değilim ama sanki MSI 16 pin kablosuyla ilgili sıkıntılar vardı 5090 için; şunun gibi.

Buradaki sorun şu: Adam, birincisi ATX 2 formatında bir PSU kullanıyor; ikincisi, 4×8 pin konnektör kullanıyor; üçüncüsü ise konnektör çıkışı 12VHPWR, yani yanan pinlerin bulunduğu tip. Benim aldığım MSI MEG AI1300P PSU ise ATX 3.1 formatında ve PSU’dan doğrudan 12V-2×6 çıkış veriyor. Ayrıca kablo da çift taraflı 12V-2×6. Bunun dışında PSU’nun içinde, istersen 2×6+2 pin üzerinden güç alan bir 16 pin PCIe çıkışı daha bulunuyor. Ancak bu kablonun pin dizilimi 12VHPWR mı yoksa 12V-2×6 mı, emin değilim; çünkü dışarıdan anlamak zor, pinleri karşılaştırmak gerekir. Şu anda bilgisayarı demonte etmek istemediğimden ve bu konuda bir kaynak da bulamadığımdan kesin bir şey söyleyemiyorum. Yine de bana zaten bir adet çift taraflı 12V-2×6 kablo verdiği için bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Ben de habere itibar et de tüm bunları doğrusu için kullan diye yazmıştım. Ayrıca benim FSP'nin kaliteli olduğuna kanaatim çok yüksek olduğundan çünkü hiçbir problem yaşamayıp tecrübe ettiğimden aktarmak istedim. Gerisi senin kararın kardeşim.