Bu cihaz için normal dediğiniz değerler, garip ve hoş bir cihazdı bence.
Benim 3060 +11800H Laptop 1 saat multimedya anca gidiyor.

Ama yukarıda yazıldığı gibi Asus batarya konusunda daha iyi, Monster bildiğimiz...
Bence markadan bağımsız. Bahsedildiği gibi bileşenlerin önemi var, MUX switch ve batarya kapasitesi önemli bir rol oynuyor.

Öteki laptop da ROG Strix Scar 17 idi. (i9-12900H & RTX 3080Ti) Bataryada 2 saat anca gidiyordu. Üstelik Zephyrus G14'te ekran parlaklığını bile kıstığımı hatırlamıyorum. Ryzen işlemcilerin iGPU performansı bayağı iyi diye düşünüyorum.

Nitro 16 7840HS için Optimus mod 60Hz %75 parlaklık genel kullanımda 4.5 saat pil ömrü aldım daha da %30 doluluk mevcuttu.

Yine Nitro 16 7840HS kullanan arkadaşlardan kütüphanede 6-7 saat pil performansı alanlar mevcut.

35 bine kadar ne önerirsiniz? Taksitle 35'e çıkarım vade farksız şekilde. O paraya M1 Pro çip mi alsam kararsızım.

Sistemim ROG G16 i7 13650HX GTX 4080 falan filan. Şöyle söyleyeyim download işim vardı şarj 100'de 100 doluydu, eco moda alıp parlaklığını en düşük seviyeye getirdim, uyku modunu ekran kapatmayı devre dışı bırakıp dışarı çıktım. 3 saat sonra eve geldiğimde batarya bitmişti.

Sistemim ROG G16 i7 13650HX GTX 4080 falan filan. Şöyle söyleyeyim download işim vardı şarj 100'de 100 doluydu, eco moda alıp parlaklığını en düşük seviyeye getirdim, uyku modunu ekran kapatmayı devre dışı bırakıp dışarı çıktım. 3 saat sonra eve geldiğimde batarya bitmişti.

Eco moda alınca iGPU devreye giriyor bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
@4620 Zamanında aynı laptopu alacaktım. Vazgeçtim masaüstü devam.

Eğer staj yerim asgari maaşa yakın verirse bunu almayı düşünüyorum: markalı MTL73TU/A kodlu ürünü Pozitif Teknoloji den hemen alın.

Eğer 5100 verirlerse de artık M2 kovalayacağız yapacak bir şey yok.
Hiç mac kullanmadım fakat her baktığımda heyecanlandırır beni : )

Hiç mac kullanmadım fakat her baktığımda heyecanlandırır beni : )
Elini çabuk tut gün geçtikçe fiyatlar uçuyor.