Hayırlı uğurlu olsun İngiltere mülteci gemisi Ruanda’ya uğramadan Türkiye İzmire limanlar artık

Bu hükumetin yaptığı bir tane bile mi doğru iş olmaz? Yok abi adamların şu ana kadar bu tarz konularda yaptıkları hiç doğru bir şey yok. Ondan sonra bunu yazınca da bize iftira atıyorlar.

Kardeşim iyi bir şey yaptığında destek olmak lazım diye günümüzde bahsi geçen sokak köpekleri konusunda hükümeti destekleyen çok akıllı arkadaşlar dersini almıştır umarım. Nasıl gündemi sokak köpekleri ile karıştırıp aradan bu anlaşmayı geçirdiler gördünüz değil mi ?

Kardeşim iyi bir şey yaptığında destek olmak lazım diye günümüzde bahsi geçen sokak köpekleri konusunda hükümeti destekleyen çok akıllı arkadaşlar dersini almıştır umarım. Nasıl gündemi sokak köpekleri ile karıştırıp aradan bu anlaşmayı geçirdiler gördünüz değil mi?

Bu anlasmayi gecirmek icin gundem degistirmelerine gerek mi vardi? Halk bunu 3 gune unutur, umarim su kopekleri gercekten uyuturlar da ittaparlar ve beton muhalefet olarak kurtulursunuz 😀.

Türk halkının bazı şeyleri unutmadığını en son seçimde en dumkof ak koyun bile anladı ama bizim güdülen muhalifler hala anlamadı. Sırf bu mülteci olayı yüzünden Kilis bile el değiştirdi ama evet 3 güne unutur millet haklısın 🤡.

O sorunun sebebi zaten 50 yıldır gerekli hiçbir adımı atmayan devlet iken yine bunu devletin sunduğu, dünyanın en saçma yönetmeliği ile çözülebileceğini zanneden arkadaşlara bol bol ceviz yemelerini öneririm, beyni geliştirir.

Ben Türk halk her seyi unutur demedim, bunu 3 gune unutur dedim. Halkin unutamadigi ilk sorun ekonomi, 2023 secimlerinde bolca soz verilip tutulmadigi icin 2024'te bu surprizler yasandi. Kim guduluyor belli oluyor 😀.

Devlet≠hukumet. En saçma yonetmelik dedigine gore daha iyisi nedir? Karsit fikirli birini gorunce hemen hakaret etmek de bir size bir de iktidara yakisiyor.

Ben Türk halk her seyi unutur demedim, bunu 3 gune unutur dedim. Halkin unutamadigi ilk sorun ekonomi, 2023 secimlerinde bolca soz verilip tutulmadigi icin 2024'te bu surprizler yasandi. Kim guduluyor belli oluyor 😀.

Devlet≠hukumet. En saçma yonetmelik dedigine gore daha iyisi nedir? Karsit fikirli birini gorunce hemen hakaret etmek de bir size bir de iktidara yakisiyor.

Devlet ayrı hükümet ayrı kanzi anlıyor musun ben devletimin yanındayım hükümetin değil, o sırada ö 22 yıldır devletin yönetiminde olan ve çaycısından başkanına kadar her yere kendi adamlarını yerleştirmiş, anayasa mahkemesinin neredeyse bütün üyelerini kendi atamış(cumhuriyet tarihinde bir ilk) ama devlet ile hükümet ayrı, evet. Neyse konumuz başka.

Sen yönetmeliği okuduğuna emin misin? Yönetmelik diyor ki belediyeler barınak kapasiteleri kadar hayvanı alacak 1 ay içinde sahiplendirilmezse o köpekler itlaf edilecek. 30.000 kişinin yaşadığı bir ilçenin veteriner işlerinin barınaktaki kapasitesi 10. her ay 10 köpek alınacak ve itlaf edilecek diyelim sence bu sorunu çözer mi? Çözmez.

Diyeceksin ki ama ilk adım atıldı demek ki gerçekten işe yarayacak bir çözüm sunacaklar. O zamanda adama sorarlar eğer gerçek çözümü ilerleyen vakitlerde sunacaklarsa niye şu an toplumu kaosa sürükleyen, 2 haftadır insanların sosyal medya üzerinden birbirine saldırmasını, nefret duymasını sağlayan bir yönetmeliği çıkarttılar. Sebebi gayet açık değil mi? Rezalet ekonomi, mülteci sorunu, barınma sorunu gibi sorunları gündemden uzaklaştırmak üstüne de 3 kuruş İngiliz parası için ülkeyi İngiltere'nin kovacağı keş göçmenleri ülkeye alacak hükümete can suyu olacak bir gündem oluşsun diye. Twitter'da alttan alttan AKP Troll'ü olan "haber kaynakları" ve 3 kuruş paraya isteyen herkesin istediği haberi yapan sözde bağımsız gazeteciler ve sayfalar aracılığı ile de sizin gibi yüz binlerce insanı alttan alttan doldurdular.

Zaten evinizden çıkıp en yakın veterinere gidip sorsanız devlet size parasını verse günde 50 tane hayvanı uyutur musunuz diye cevabınızı alacaksınız. Veterinerler odası başta olmak üzere veterinerlerin büyük kısmı bu olaya dahil olmayacaklarını söylediler. Demokrasi demek toplumsal uzlaşı demektir, karşındaki milyonlarca insanı "ittapar" diye sınıflandırıp onların bütün hassasiyetlerini yok sayıp "hepsini öldüreceğiz ehehe" demek tam olarak 22 yıldır bu ülkenin b*k kuyusundan çıkamamasının sebebi olan AKP iktidarının ağzıdır.

Şimdi bana göre en iyi yöntem ki bunu çalıştığım belediyenin imkanlarını da göz alarak söylüyorum. Şehir merkezlerinde yaşayan köpekler sokak sokak tespit edilmeli burada aşısı olmayan, kısır olmayan köpekler kısırlaştırılmalı ve geri bırakılmalı, mahalleli tarafından saldırgan olduğu belirtilen köpekler toplanıp itlaf edilmeli, hepsi değil. Bunun dışında şehir dışında ormanlara terk edilmiş, çöplüklerde yaşayan ve çeteleşmiş köpekler ise itlaf edilmeli. Bunun dışında bence elzem hareket ise cins hayvan üretimi ve satışının yasallaştırılması, satışı yapılan hayvanların kişiye zimmetlenmesi ve denetiminin yapılmasıdır. Çünkü çoğu kişinin düşündüğünün aksine sokak köpeklerinin bu kadar artmasının sebebi 4-5 nesildir kırma olan köpeklerin üremesi değil sokağa bırakılan cins hayvanların üremesinden kaynaklı zaten saldırganlık hareketleri gösteren çoğu köpekte bu köpeklerin kırmaları oluyor. Örneğin birkaç önce yayınlanan, köyde bir teyzenin köpekler tarafından parçalandığı görüntüdeki köpeklere bakarsanız hepsi kangal veya kangal kırması olduğunu görürsünüz. Bu köpekler büyük ihtimalle köylüler tarafından kurt, çakalları engellesin diye alınmış, dövülmüş ve salınmış köpekler eğer devlet en başta bu hareketleri engelleyecek hareketleri alsaydı bu berbat durum yaşanmayacaktı.

Devlet ayrı hükümet ayrı kanzi anlıyor musun ben devletimin yanındayım hükümetin değil, o sırada 22 yıldır devletin yönetiminde olan ve çaycısından başkanına kadar her yere kendi adamlarını yerleştirmiş, anayasa mahkemesinin neredeyse bütün üyelerini kendi atamış(cumhuriyet tarihinde bir ilk) ama devlet ile hükümet ayrı, evet. Neyse konumuz başka.

Fark etmez, Atatürk'un Genclige Hitabe'sinde dedigi gibi iktidar sahipleri sahsi cikarlari icin devlete sizmis diye devletle hukumeti bir tutmamak lazim. Bugün iktidar ataturkculuk oynuyorsa hala ilkesinden vazgecmemis devlet organlari sayesindedir. Bunlar konuyla alakasiz yorumlar, tartismak isterseniz profilime beklerim.

Sen yönetmeliği okuduğuna emin misin? Yönetmelik diyor ki belediyeler barınak kapasiteleri kadar hayvanı alacak 1 ay içinde sahiplendirilmezse o köpekler itlaf edilecek. 30.000 kişinin yaşadığı bir ilçenin veteriner işlerinin barınaktaki kapasitesi 10. her ay 10 köpek alınacak ve itlaf edilecek diyelim sence bu sorunu çözer mi? Çözmez.

Diyeceksin ki ama ilk adım atıldı demek ki gerçekten işe yarayacak bir çözüm sunacaklar. O zamanda adama sorarlar eğer gerçek çözümü ilerleyen vakitlerde sunacaklarsa niye şu an toplumu kaosa sürükleyen, 2 haftadır insanların sosyal medya üzerinden birbirine saldırmasını, nefret duymasını sağlayan bir yönetmeliği çıkarttılar. Sebebi gayet açık değil mi? Rezalet ekonomi, mülteci sorunu, barınma sorunu gibi sorunları gündemden uzaklaştırmak üstüne de 3 kuruş İngiliz parası için ülkeyi İngiltere'nin kovacağı keş göçmenleri ülkeye alacak hükümete can suyu olacak bir gündem oluşsun diye. Twitter'da alttan alttan AKP Troll'ü olan "haber kaynakları" ve 3 kuruş paraya isteyen herkesin istediği haberi yapan sözde bağımsız gazeteciler ve sayfalar aracılığı ile de sizin gibi yüz binlerce insanı alttan alttan doldurdular.

Zaten evinizden çıkıp en yakın veterinere gidip sorsanız devlet size parasını verse günde 50 tane hayvanı uyutur musunuz diye cevabınızı alacaksınız. Veterinerler odası başta olmak üzere veterinerlerin büyük kısmı bu olaya dahil olmayacaklarını söylediler. Demokrasi demek toplumsal uzlaşı demektir, karşındaki milyonlarca insanı "ittapar" diye sınıflandırıp onların bütün hassasiyetlerini yok sayıp "hepsini öldüreceğiz ehehe" demek tam olarak 22 yıldır bu ülkenin b*k kuyusundan çıkamamasının sebebi olan AKP iktidarının ağzıdır.

Şimdi bana göre en iyi yöntem ki bunu çalıştığım belediyenin imkanlarını da göz alarak söylüyorum. Şehir merkezlerinde yaşayan köpekler sokak sokak tespit edilmeli burada aşısı olmayan, kısır olmayan köpekler kısırlaştırılmalı ve geri bırakılmalı, mahalleli tarafından saldırgan olduğu belirtilen köpekler toplanıp itlaf edilmeli, hepsi değil. Bunun dışında şehir dışında ormanlara terk edilmiş, çöplüklerde yaşayan ve çeteleşmiş köpekler ise itlaf edilmeli. Bunun dışında bence elzem hareket ise cins hayvan üretimi ve satışının yasallaştırılması, satışı yapılan hayvanların kişiye zimmetlenmesi ve denetiminin yapılmasıdır. Çünkü çoğu kişinin düşündüğünün aksine sokak köpeklerinin bu kadar artmasının sebebi 4-5 nesildir kırma olan köpeklerin üremesi değil sokağa bırakılan cins hayvanların üremesinden kaynaklı zaten saldırganlık hareketleri gösteren çoğu köpekte bu köpeklerin kırmaları oluyor. Örneğin birkaç önce yayınlanan, köyde bir teyzenin köpekler tarafından parçalandığı görüntüdeki köpeklere bakarsanız hepsi kangal veya kangal kırması olduğunu görürsünüz. Bu köpekler büyük ihtimalle köylüler tarafından kurt, çakalları engellesin diye alınmış, dövülmüş ve salınmış köpekler eğer devlet en başta bu hareketleri engelleyecek hareketleri alsaydı bu berbat durum yaşanmayacaktı.

Oncelikle ittapari degil beton muhalefet sozunu size soyledim, dogru yanlış her seye karsi ciktiginiz izlenimi veriyorsunuz. Silinen mesajinizdaki hakaret icerigine karsin bence gayet yerinde bir etiket.
İse bir yerden baslamazsak cozulmez, saman altindan su yurutmek icin yapilmis olup olmamasi ayri mesele. Yonetmeligi falan okumussunuz da sokaktaki hayvan sayisindan haberiniz yok gibi konusuyorsunuz. Bu soylediklerinin yapilabilmesi icin gerekli altyapi ve butcenin ucu bucagi yok. Bahsettiginiz kisirlastirmadir gerek goruleni uyutmadir gibi projeleri uygulamaya kalkarsak yillar surer. Sen 1 tanesini kisirlastirirken arkada 10 milyon tanesi uremeye hazir bekliyor. Uyutulma konusunda da cok yuzeysel cozum oneriniz var. Mahallede "bu kopek saldirgan mi degil mi" oylamasi mi yapacaksiniz? Ahmet Amca bu beni isirdi diyor Ayşe Teyze yok o uysal diyor ne yapacaksiniz? Boyle cozum onerisi olmaz.
Cins hayvan konusunda zaten herkes ayni fikirde. Bunun haricinde konu disina cikmamak adina hala aksini dusundugunuz noktalar varsa dedigim gibi profilimde tartisabiliriz. Biraz daha devami halinde ceza yiyecegiz gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör: